NJJKere i Belgisk Åpent for Damer

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Feb 2006

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Belgian Ladies Open er et stort stevne for kun junior og senior damer.


Her går man etter belgisk kampsystem der du blir satt først i pulje med to eller tre andre jenter. Man må komme ut som nr 1 eller 2 for å så bli satt i en cup-system med enkel rekvalifisering.


Kort sagt er man sikret to eller tre kamper.I år hadde nivået steget, og det var mange gode utøvere med.


Fra NJJK var det to deltakere: Mette Johansen (Junior -63) og undertegnede May Linn Hystad (Senior -57).Vi dro fredag på dagen sammen med Katrine Hofstad(Budo sør), Esther Myrebøe(BK) og Andreas Strand som er både min og Mettes personlige trener.


Vi bodde alle i en hytte, da dette var billig. Sengene var harde og rommet var kaldt, men vi er jo tøffe så det gikk bra (-:Lørdag morgen skulle juniorene gå. I -63 var det 21 deltakere. Mette kom sannsynligvis i den hardeste puljen, med Schlesinger fra Israel som har en bronse i junior VM og Gull i ungdoms EM. Dette var tøft med tanke på at Mette nettopp har blitt junior og nettopp gått opp en vektklasse.


Mette gjorde sitt beste og kjempet hardt. En veldig spennende førstekamp som hun holdt på å vinne.. men trakk dessverre det korteste strået. Deretter fulgte to tap til tross for bra innsats. Det ble tøft, men Mette fikk mye kamperfaring og en heftig blåveis (-:Katrine Hofstad var også flink og kjempet seg til en fin 7. plass i -52.Søndagen var det min og Esther sin tur.


Det var hele 47 deltakere i -57. Så fra klassen startet til jeg skulle gå tok det mer enn to timer!


Første kampen kom jeg vel aldri helt inn i da motstanderen, fra nederland, hadde en forvirrende måte å gå på.


Andre kampen var jeg veldig innstilt på å vinne – Litt irritert fra forrige kamp som ikke gikk så bra. Dette var mot en israelsk dame. Fikk kastet henne på en yoko og jobbet meg inn i holdegrep i newasa og vant denne.


Siste kamp var mot ei canadier. Jeg var litt ufokusert og skaffet scoringer både i min og hennes favør… (ble kontret da jeg ofret meg litt mye.. og brukte vel ikke armene bra nok). Havnet dessverre veldig irriterende i hennes armer i newasa og klarte ikke komme meg ut.. Denne kunne jeg vunnet. Pga av det siste tapet kom jeg ikke videre i cupsystemet… Skuffende.. Må trene mer (-:Esther kom heller ikke ut av sin pulje. Kanskje ikke så rart etter lengre tid med sykdom.Veldig bra damestevne!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.