World Cup stevne for senior i Talinn

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mar 2006

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Referat fra turen:


18-19. mars arrangerte Estland et World Cup stevne (tidligere A-stevne) for damer i Talinn.


Da flere av jentene på seniorlandslaget for tiden er skadet/syke var det kun jeg som skulle delta. Stine Lastein var med som coach.Dette var mitt første World Cup - stevne og vi var veldig spent på hvordan dette skulle gå. Jeg var forberedt på å bli dengt rundt her og der men håpet jo selvfølgelig at jeg skulle få praktisert litt fin judo.Stine ordnet alt det praktiske slik at jeg kunne slappe av til enhver tid. Etter at Stine kom fra trekningen ble jeg noe skuffet over at jeg selvfølgelig skulle møte Eveliina fra Finland i første kamp. Hun var den eneste jeg hadde gått kamper med før, og sist jeg sloss med henne tapte jeg.


For å få kjenne på andre utøvere var jeg nesten nødt til å vinne for å flere kamper fordi den som gikk videre av oss skulle møte Bönisch(regjerende olympisk mester) fra Tyskland.Deilig at stevnet ikke startet før 11.00. Etter en god natts søvn var det på tide å veie seg, spise og forberede seg.


Stine og jeg fokuserte og forberedte oss godt på den første kampen, vi visste sånn ca. hvordan Eveliina går. Var ganske så nervøs.Ikke lenge etter kampstart var det vår tur. Jeg gikk på med god innstilling og fikk tidlig i kampen lurt inn en o-uchi-gari som ga meg en yoko. Jeg har fremdeles ikke stålkondis så utfordringen var nå å ikke miste denne muligheten. Uansett hvor sliten jeg var til slutt var viljen til å vinne sterkt til stede. Stine begynte å bli noe nervøs på slutten da jeg nesten ikke klarte å gå rett (-:, men det gikk bra! Jeg vant min første kamp i World Cup sammenheng! Var strålende fornøyd og riktig så sliten.Neste kamp var Bönisch. Hadde troen på at jeg kanskje skulle få lurt inn noe smart, men jeg tenkte et par sekunder for lenge og vips! Så havnet jeg visst på ryggen etter en kjempefin høyre uchimata.Tredje kamp var mot ei hviterusser. Jeg startet utrolig bra og samlet poeng etter poeng.. Først en yoko på en uviss bakoverteknikk, deretter en wazari på de ashi barai. Så var jeg sååå nær på kvele henne på san gaku. Dette gikk jo veien… Men som vi alle vet kan det snu seg fort i judo.. Plutselig ble jeg kontret på en uranagevariant til ippon… Litt bittert da jeg var sååå nære en 7. plass (eller bedre). Bönisch vant klassen.Det ble en 9. plass på meg. Jeg er godt fornøyd med dette og det er veldig gøy å oppleve at man faktisk får til ting på dette nivået. Stine var en strålende coach.På kvelden koste vi oss med god mat - villsvin!Dessverre ble det ingen treningsleir i etterkant, så vi måtte dra hjem på søndagen. Det er veldig billig i Estland og for å bruke opp 2 timer spanderte vi på oss dyprens og massasje av ansiktet. Så nå er vi rene og pene (-: (kan anbefales).Hilsen May LinnKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.