Glade jenter på NJJKs selvforsvarskurs

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Okt 2006

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Etter litt vanskeligheter med å finne frem til lokalet - i hvert fall hvis man synes Hauketo ligner på Haugerud :-) - kom jentene frem til NJJK.


Etter en kort intro startet vi raskt på det praktiske:


Kveldens tema var tafsing. Vi lærte enkelt forsvar mot tafsing og det å komme seg løs fra et uønsket håndtrykk.Jentene skulle på revy senere på kvelden så kveldens økt ble noe kortere enn planlagt.Kl. 10:00 dagen etter møtte det enda flere jenter, noe slitne etter gårsdagens dansing.


Fra 10-13 hadde vi besøk fra en spretten liten dame fra SU. SU holder korte feministiske selvforsvarskurs der man legger vekt på holdning, bevisstgjøring og selvtillitt. Etter en del teori fikk jentene lære å skrike og deretter noen effektive slag, spark og newasasnuinger. Å kombinere skrik og teknikk fungerer også bra.Etter en lengre lunsjpause og bittelitt diskusjon/teori om triks for å prøve å hindre at man blir overgrepet satt vi igang med en praktisk økt igjen - bestående av fallteknikk, frigjøring fra kveletak og omfavninger og til slutt et kast: O soto gari. Det ble en lang dag for jentene som klarte seg veldig bra på alt fra ruller til avanserte kastteknikker.Deilig var det da sikkert å slappe av med pizza og brus sponset av Judoforbundets jentekomite.Trenerne fikk forøvrig streng beskjed av jentene at til neste gang må de se mer på TV da trenerne ikke var tilstrekkelig oppdatert på tv-serier og programmer(hehe). Tydeligvis lignet flere av våre teknikker på teknikker brukt i Miss Undercover(Miss Congeniality).Styret takker Ronny, Jasmin, Magnus, Ole, Lars og May Linn som bidro sterkt i helgen for å få kurset til å bli velykket.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.