NJJK på 830 cup 29. oktober

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Okt 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Etter at Elias meldte forfall grunnet sykdom var det Herman, Victor, Jakob, Mats, Jonas, Ahmed og Nazardad som dro til Kongsberg lørdag morgen for å svette litt på et bra judostevne. De fem første var med i barnedelen, mens Ahmed gikk i u15 og Nazardad u20


Barnekonkurransen ble gjennomført som en miks lagkonkurranse der alle fikk 3 kamper og der man konkurrerte sammen med utøvere fra andre klubber. Som i fjor fungerte dette svært godt. Dette gjorde også min jobb mht coaching relativt overflødig, da hvert lag fikk en oppnevnt lagleder fra BK som gjorde jobbene sine med glans.


Innsatsen var det ingenting å si på denne dagen, det var sprut og glød i hvert grep og kastforsøk. Og som det ofte er i judo så var det vanskelig å få motstanderen nok ut av balanse til å få kastet de skikkelig. Jeg uttaler meg generelt her, men tendensen er som regel at vi glemmer å bevege oss i forhold til hva man egentlig vil oppnå. Alle klarer å gjøre enkelte gode judotekniske ting, men bevegelse er vi generelt dårlig på. Dette må øves!


Oppsummering fra utøverne var at de var fornøyde med dagen, og med BKs fine oppsett var man ferdige før tiden, slik at de som ville kunne dra hjem ca 1230.


Ahmed skulle i ilden ganske snart etter dette, og i hans pulje ble det satt opp 6 deltagere. Første kamp ble tap, med en litt uheldig sumi-gaeshi som endte opp i at motstanderen holdt en knallhard hon-kesa-gatame. Litt mer aktiv jobbing der så hadde du kommet ut. Neste kamp ledet han klart hele veien og plukket scoringer før den til slutt endte på en nydelig ippon med en harai-goshi. Godt jobba! Uheldigvis var dette en “død manns gruppe” der alle slo alle på Ippon, og dette medførte at Ahmed ikke kom videre til semifinale da han var tyngst. 5te plass på Ahmed, og lærdommen at man kan tape selv om man vinner. Teknikkpraten tok vi rett etter kampene og det trengs ikke gjengis her, men som alltid kan vi jobbe mer med grep og bevegelse.


Nazardad er den hittil yngste av våre Afghanske venner, og han skulle i ilden helt på slutten av dagen da han var satt opp i u20 +90kg. Som dere sikkert skjønner så var det lite påmeldinger til de tyngste klassene og Nazardads -81 klasse ble slått sammen med -90 og +90. Her vant han sine to innledende kamper, tapte puljefinalen, og kom da til semifinalen der han møtte vinner av pulje 1. Dette var en av de store gutta og det endte med tap for det som viste seg å bli vektklassens vinner. 3dje plass for Nazardad i hans første konkurranse i Norge. Gratulerer! (jeg måtte gå i en avtale tidligere på dagen og fikk ikke sett hans kamper, men han ble coachet godt av brødrene Malang, noe som og løste mitt språkproblem da Nazardad snakker litt lite engelsk ennå.)


NJJK har kjøpt inn videokamera som ble brukt under konkurransen, og disse filmene vil bli vist på TVen ved kiosken en kort stund inn i fremtiden.Judohilsen fra


Leder/Trener NarveKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.