Referat fra KM, Holmen Fjellhall i Asker, Lørdag 9.2-2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Feb 2013

Originalt skrevet av: Therese Eikum, med bidrag fra Alfredo Chinchilla, Therese Färnström og Magnhart Johannesen.

Lørdag morgen var iskald, og fjellhallen var slett ikke enkel å finne for en som aldri hadde vært der før, inngangen lå godt gjemt bak en annen hall…. Og det var heller ingen skilting som viste til judostevne.Men vi fant da fram, både undertegnede, 16 deltagere fra NJJK, og flere foreldre/coacher/styremedlemmer.Våre flinke deltagere var:


Sofia, Jenny, Sigrid, Miguel, Tamerlan, Musa, Mansur, Jamal, Victor, Jakob, Frederic, Egilsten, Kristoffer, Ahmed, Herman og Nazardad.
Det virket som at Njjk stilte med flest deltagere, noe som resulterte i at det var flere fra klubben som gikk mot hverandre, det ble nesten et klubbmesterskap.Den første kampen gikk mellom Sofia og Musa, hvor Sofia endte med å tape på en Koshi-guruma.


Sofia hadde to tøffe kamper til, som ikke helt gikk hennes vei. Da var det veldig godt å få trøst av pappa Alfredo!Victor fikk inn en Ko-uchi-gari etter 5 sekunder, som gjorde at han vant sin første kamp denne dagen. Victor gikk fire kamper, to vinn og to uavgjort. Her var det mye bra judo!Mange av kampene var veldig tøffe, og gikk tida ut. Flere av deltagerne våre vant sine kamper på holdeteknikker og fine kast.Jeg vil spesielt trekke fram jentene våre, Sofia, Jenny og Sigrid.


De gjorde en kjempe innsats!Det var veldig få jenter på stevnet, og veldig ujevnt i vektklasser, så Sofia og Jenny endte opp med å kjempe mot gutter. Kan nesten si at de er kretsmestere blant jentene, p.g.a dette.


Sigrid ble til og med flytta opp ett par klasser, og gikk mot to jenter på 15 og 17 år. Sigrid vant en av sine kamper med en flott utført Tomoe-nage, som var perfekt timet.Jennys første kamp var mot Miguel, og den endte uavgjort. Begge viste fine teknikker. Miguel prøvde seg på en Tomoe-nage, men den gikk ikke Jenny på!


Jenny slo seg litt i tredje kamp, som var mot Mansur, og da var det godt med pappa Magnhart på sidelinja.


Hun kjempet også hardt mot Egilsten, men han fikk inn en Hon-kesa-gatame som hun ikke kom seg ut av.Jakob er en ivrig fyr, jobber bra og beveger seg kjapt rundt på matta. Dessverre fikk han en lårhøne i en av kampene sine, som ødela litt. Den kampen endte uavgjort.Jeg hadde litt småproblemer med oversikt på tap og seire siden flere av våre kjempet på to matter samtidig. Men jeg har i hvertfall registrert 12 seire til NJJK i barneklassen! Veldig bra!!Ungdommene våre var Sigrid, Kristoffer, Herman, Ahmed og Nazardad. Sigrids kamper er alt nevnt, men de andre viste gode takter de også.


Kristoffer ble også flyttet opp, og gikk mot to brunbelter. Han hadde en god fighting spirit, og viste gode teknikker, som gjorde at han fortjente bronsen sin.


Herman og Ahmed kjørte jevne og tøffe kamper i sine klasser. Ahmed fikk bronse i sin klasse.


Nazardad vant sin første kamp, men grunnet misforståelser ble det bare en kamp på ham.Alt i alt, en fin lørdag.


Det var mye fin dømming, utført av voksne dommere.


Litt synd at de andre klubbene ikke hadde med så mange deltagere, men men…


Og selv om jeg ble litt forvirret over at forskjellige klasser gikk kamper om hverandre, opplevde de litt mer erfarne, les Alfredo, mesterskapet som fint gjennomført. Asker JK var vennlige og imøtekommende.


Og ingen er glemt, selv om kanskje ikke alle er nevnt!!! :-)

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.