Graderinger våren 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Jul 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling og May Linn Hystad

Til gult:


Tirsdag 10. juni var det gradering for de som hadde gått på judo et halvt år. De slet litt med fallteknikk men ellers var dette en fin gradering der de viste fine teknikker. Sensorer var May Linn Hystad og Stine Lastein. Alle besto!



Øvrige graderinger:


Mandag 16 juni var det klart for gradering for avansert barn og ungdom og deretter for seniorene.



Sensorer var Jørn Terje Krekling, Morten Hirre og May Linn Hystad for de yngre, mens Mathias Hansen bistod Jørn Terje ved graderingen av seniorene.



Av barna var det to fra nybegynnerpartiet som ikke hadde anledning til å delta på graderingen forrige tirsdag. Det var Jens Oskar og Adam. Jens Oskar klarte sin første gradering til gul stripe etter å ha trent en ganger i uken dette semesteret. Adrian hadde trent to ganger i uken og fikk med det sitt gule mon-belte.



Det var en rekke utøvere som skulle opp til halvgradering – gult belte med oransje lapp. Denne gjengen har trent fint gjennom hele semesteret og vært gjennom åtte nye kastteknikker i tillegg til de seks til gult belte. Kvaliteten på de seks kjente kastene var gjennomgående høyere enn de nye, hvor ferdighetene naturlig nok varierte mer. Det tar tid å trene inn så mange teknikker, men alle utøverne hadde funnet to eller tre av de nye teknikkene som de behersket bra. Bakketeknikkene, kombinasjonene og kontringene satt bra for alle sammen. Ekstra positivt var det gode partnersamarbeidet utøverne viste. Hedvig og Emily som hadde en ekstra utfordring med stor forskjell i vekt og høyde samarbeidet stadig bedre og imponerte sensorene her. Alle så nær som Sara bestod graderingen til oransje stripe. På suveren teknisk utførelse og god judobevegelse gjorde Sara en så god gradering at hun ble belønnet med oransje kyu-belte!



Gradering til oransje mon-belte skulle Johannes, Navid og Aleksander. Disse tre har trent et halvt år lengre, og viste fin judoforståelse og en god del av teknikkene holdt veldig høyt nivå. Johannes som den eldste gjennomførte en veldig solid gradering. Navid og Aleksander samarbeidet bra og fikk vist at treningen har medført fremgang både på kastingen og på fin jobbing i ne-waza. Alle tre bestod graderingen.



For seniorene var det hele 9 utøvere som stilte til gradering. Mirahmad, Henry og Daniel til oransje, Zirak til grønt, Geir, Anders og Bo til blått og Nina og Nick til brunt belte. Med så mange kandidater startet vi raskt med å vise ukemi hvor det var tydelig progresjon i beltegradene på gjennomføringen noe sensorene liker godt å se. Deretter viste kandidatene ne-waza teknikkene i yako soku geiko stil. Alle viste at ne-waza jobbingen har gitt fremgang. Sensorene fikk etter hvert spurt og sett nødvendige tilleggsteknikker spesielt på kansetsu- og shimewaza – siden til at det var på tide å starte på kastteknikkene. Teknikkene til gult og oransje satt bra slik at det var ingen tvil om at graderinen var bestått for Mirahmad, Henry og Daniel. Med seg fikk de en formaning om å jobbe med å bruke mindre styrke i utførelsen av mange av teknikkene.



Zirak har trent veldig jevnt over lang tid, og begynner å få bra dreis på judobevegelsene sine. Hans gradering til grønt var godt bestått. I tillegg stilte Zirak opp som uke for Nick sin gradering til brunt belte og fikk dermed ganske mange turer i matta i løpet av kvelden.



Det var gått fire år siden forrige gradering til Bo og Geir, og tre år siden Anders graderte seg til grønt belte. De tre var godt foreberedt før graderingen til blått belte. Geir fikk pluss hos sensorene for å kunne svarene på hva alle uttrykkene på japansk betydde. Geir og Anders viste fine teknikker, men fikk også råd om å være noe mer avslappet og bruke mindre styrke for noen av teknikkene. Bo imponerte voldsomt på graderingen og viste både fin judobevegelse og gode teknikker. Klart bestått til alle tre.



Førti teknikker + kombinasjoner, kontringer, overganger til ne-waza og fordypningsteknikker er ganske mye å komme igjennom for de to kandidatene til brunt belte. Nina og Nick gjorde begge fine graderinger. Nina hadde Bo som uke, som medførte noe utfordring på et par av teknikkene i form av en noe større og tyngre uke, men etter noen forsøk så satt også ushiro goshi og utsuri goshi bra. Nick og Zirak var litt ukjente partnere for hverandre, men utover i graderingen fungerte det stadig bedre, og Nick fikk vist mye fin judo. Gratulerer med brunt belte til begge to.



De som fikk 5. mon (gul stripe) var:


Jørgen Mikkelborg


Joachim Andre Jansen Andersen


Ibrahim Ali


Music Sathon Bunyat


Isaak Alm-Kruse


Jens Oskar Anstensrud


Adam Achour



5. mon (gult halvbelte) med oransje lapp:


Rohil Noor


Dennis Bjertnes


Sindre Krekling


Emily Krogh


Hedvig A. Dahlgren


Fredrik Bratberg


Maximilian Bagreev-Bergknutsen


Albert Aleksanjan


Magnus Aastad Bø


Sigurd Aastad Bø



4. mon (oransje halvbelte):


Johannes Mørkrid


Navid Lahidji


Aleksander



4. kyu (oransje helbelte):


Sara Utstumo


Daniel Vargas


Henry Sørensen


Mirahmad Seyed-Noori




2. kyu (blått helbelte):


Bo Nordlie Johansen


Anders Ihlen


Geir Skogsletten



1. kyu (brunt helbelte):


Nina Brændhagen


Radir Jeddi (Nick)



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.