Gull til NJJK på NM i Sumobryting

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Apr 2017

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

NM i sumo var tilfeldigvis samme dagen som bursdagen til Lars Vasaasen. May Linn hadde derfor meldt han på som bursdagsgave. Noe overrasket var nok Lars, men May Linn var sporty nok til å stille selv også. Jørn Terje var med som coach i de første klassene.Reglene i sumo er relativt enkle, du må holde deg innenfor ringen, og kan bare berøre bakken med fotsålene.Lars deltok først i sin egen klasse -92 kg, og etter en grei men litt for nølende start mot en mer erfaren bryter fra Bergen bryteklubb som endte med tap tok han det igjen i sin andre kamp slik at han sikret sølvet i klassen.May Linn brukte også litt tid før hun kom i gang, men også hun endte opp med sølv i egen klasse.Utover dagen klarte våre to utøvere å tilpasse egen teknikk og taktikk enda bedre til sumomatta og begge to meldte seg på i åpen klasse.Atletiske og eksplosive Lars hadde nå kommet inn i en god steam og begynte å vinne kamp etter kamp. Eneste tap i åpen klasse kom mot Oslo Judoklubbs Joakim Sandberg Rusvik (som også vant gull i egen klasse), men siden han hadde tapt tidligere var det Lars som endte opp i finalen mot en stor erfaren sumobryter som vanligvis stiller i -132 kg klassen.Finalen ble elegant avgjort på et inspirert beinplukk med god balanse og Lars sto igjen som vinner av gull i åpen klasse i NM i Sumo 2017!
I åpen klasse for damer gjorde May Linn en strålende innsats og endte opp med bronse med NJJK judovenn Rikke Juell Bugge som sølvmedaljevinner. Rikke hadde tidligere på dagen vunnet sin egen klasse.Siste øvelse på programmet var lagkamp, hvor det er tre deltakere på hvert lag. May Linn og Rikke ble enige om å stille som «Team-judo» med bare to deltakere slik at de var avhengige av at begge vant sine kamper for å kunne vinne en lagkamp. May Linn og Rikke leverte nå «judo-sumo» av høy klasse og vant hele lagkampen uten å tape eneste kamp.Hele stevnet ble vist på tv, og det er mulig å se våre helter og heltinner sine kamper på denne linken:


https://www.facebook.com/fatstone.tv/videos/872692002870594/(siste kampene i åpen klasse menn ca 57 minutter ut i sendingen)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.