Klubbmesterskap høsten 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Des 2007

Originalt skrevet av: Mette Johansen

Se bildearkivet.



Utøverne var inndelt i klassene flue, veps og mygg. Klassene var delt inn slik at alle sammen fikk gå flere kamper mot de som var likest i vekt og beltegrad.



Det ble en lang kveld med mye heiing, peppekakespising, leking og mange spennende kamper. Etterpå ble det premieutdeling, og deretter pølser og brus til alle sammen. Nok en gang viser klubbmesterskapet at vi har mange flinke og sporty utøvere i klubben. Kjempebra innsats fra alle!¨



Vi gleder oss til å se dere igjen etter jul – da blir det mer sprell på matta.




Gradering Høst 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Des 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Mandag den 10 desember (+ tirsdag den 11. desember for 3 av nybegynnerne som ikke kunne komme på mandagen) holdt NJJK stor gradering.


Vi startet med barn- og ungdomspartiene der det var en stor gjeng som skulle opp til gult monbelte, 2 til orange monbelte og 2 til brunt helbelte.



Det var en imponerende gradering fra høstens nybegynnerparti, uansett alder og størrelse. De hadde god bevegelse og kunne mange japanske ord og uttrykk. Fallteknikk og det å være en gode uke må vi øve litt mer på. Alle besto med glans!



Graderingen til orange belte gikk også bra. Utøverne var veldig gode på å ta tilbakemeldinger/rettelser fra sensor under graderingen.



Så sto Simen og Stian igjen - i sitt forsøk på brunt helbelte. De slet litt med newasaen men overbeviste stort i taschiwasa. Til neste gradering må de også pugge mer på japanske ord og navn på teknikker. Vi er veldig heldige som har to slike utrolige dyktige konkurranseutøvere i klubben! Det ble brunt helbelte til Stian og Simen.



Til sist var det de voksne sin tur. Denne gangen var det kun en som graderte seg: Rune Karlstad.


Det var en veldig bra gradering som viste god judoforståelse og mjuke bevegelser. GULT helbelte til Rune!




Liste over de som graderte seg:


Til 5. mon (GULT halvbelte):


Zeineb Habib


Zeinedin Habib


Afifa Mubeen


Awais Mubeen


Therese Moen


Ihsan Aatif


Osman Rasul


Jonas Haugrud


Omar Afifeh


Martin Pettersen


Eskild Aalerud


Anna Arnesen


Abdul Rehman Sarwar


Youssef Jabran


Jonas Nygaard


Filip Landmark



Til 4. mon(ORANGE halvbelte):


Rokhman Khodiso


Tommy Andre Johansen



Til 1 Kyu (BRUNT helbelte)


Simen Aas 1. KYU


Stian Bakken 1. KYU



Til 5. Kyu (GULT helbelte)


Rune Karlstad 5. KYU




NJJK gratulerer disse med nytt belte !



To gull og en bronse til NJJK i Lag NM 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Des 2007

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Se 12 bilder i arkivet.



Årets NM for lag ble arrangert av Sandefjord Judoklubb 1. desember.


NJJK stilte i år bare med lag i seniorklassene siden vi hadde en del skader og våre yngste lovende utøvere er noe lette for de letteste U-15 klassene.



Lagene var:


Senior damer :


-63 kg May Linn Hystad


-70 kg Mette Johansen


-78 kg Jessica Wåhlstedt


+78 kg Esther Myrebøe



Senior mix-klassen:


-63 kg May Linn Hystad


+78 kg Esther Myrebøe


-73 kg Stig Traavik


-90 kg Jørn Terje Krekling (inn som reserve fra en småskadet Stephan Røhrl)


+90 kg Morten Kompen



Senior herrer: Old boys


-66 kg Alfredo Chinchilla


-73 kg Stig Traavik


-81 kg Jørn Terje Krekling


-90 kg Stephan Røhrl


+90 kg Morten Kompen



Senior herrer: Young guns


-66 kg Lars G. Moland


-73 kg Musafir Malang


-81 kg Igor V. Raffienko


-90 kg Mark Fischer


Reserver var Mathias og Uzeyr for både det unge og det gamle herrelaget.



Innveiingen var på fredag kveld og vi valgte denne gangen ikke å overnatte i Sandefjord. Dermed ble det en litt lang tur og retur Sandefjord fredag før stevnet. Dette fungerte imidlertid utrolig bra, og alle deltakere og reserver møtte opp til innveiing da de skulle. Der fikk vi utdelt et tidsskjema som tilsa at seniorklassene skulle starte ca 14:30 på lørdag. Vi ble enige om å være tilstede to timer før det siden slike estimater er notorisk upålitelige og skulle kampene gå raskere er det greit å ha litt tid til å varme opp også. Tidlig lørdag morgen ble det klart at arrangørene hadde beregnet for mye tid til ungdom og juniorklassene – som nå betegnes U17 og U20. Så mye ble tidsplanen forskjøvet at arrangørene måtte vente med oppstart av senior inntil NJJK hadde alle utøverne på plass. Grunnet dårlig organisering/informasjon fra NJJKs lagleder sin side ble det noe kluss og Stig ble sist ankomne etter å ha besøkt et par andre idrettshaller i Sandefjord området på leting etter riktig lokale.



Damelaget var først i gang og overbeviste stort mot både Oslo judoklubb og Vestfold judokrets. Vi manglet jente i den letteste dameklassen, men de øvrige kampene ble vunnet av våre utøvere. Jessica Wåhlstedt fra Ippon judoklubb var som i fjor med på damelaget og hjalp oss til å vinne gullet med sin seier over bl.a NJJK-trenende Stine Lastein fra Vestfold judokrets. Seirene kom fra alle utøverne, og eneste tap var Esthers siste kamp der hun ga seg i starten av kampen for å spare en vond ankel til kampene i mix-klassen senere på dagen.



I senior herrer ble det en del omrokkeringer, bl.a ny trekking og en del endringer på lagene før vi var i gang. De unge fremadstormende var først ut. De møtte Nesodden i første kamp. Lars Moland gikk tøft ut, men ungdomslandslagsutøveren Geir Danielsson som var lånt fra Asker ble et hakk hvassere denne gangen. I andre kamp var det Musafir Malang som skulle ut mot Stian Hallum. Det ble en tøff kamp som Musafir dessverre tapte. Også Igor Rafienko gikk på et tap mot Marius Hallum. Heller ikke Igor fikk ut sitt beste denne gangen og trakk det korteste strået. Mark Fischer fikk en tøff oppgave mot Eirik Aaserød. En god innsats av Mark som var på konkurransematta for første gang på mange år. De unge på Young Guns laget vårt fikk den tøffeste trekningen av de to herrelagene og tapte dessverre også mot Ippon judoklubb og mot Buskerud judokrets. Flere av kampene var imidlertid jevne, og med noe mer tur og flere som har dagen vil nok våre unge utøvere vinne flere av disse kampene.



De eldste gutta i klubben dannet NJJK Old Boys laget. Her var eldstemann Alfredo 45 år og yngstemann Morten 32 år gammel. En god trekning for oss da de to antatt svakeste lagene var i vår pulje sammen med BK Judo. Vi møtte BK Judo i første kamp og tapte den 3-2. Stig og Alfredo vant sine kamper, mens Jørn Terje, Stephan og Morten alle tre tapte sine. De neste kampene mot Kinsa og NTNUI Judo ble vunnet 5-0 og med spektakulære kast fra bl.a Stephan (nydelig feiing) og Alfredo og Stig (yoko tomoe nage).


I semifinalen møtte vi Ippon Judoklubb som var noe redusert – de manglet en mann i den største klassen og hadde leid inn Richard Rud i -90 kg klassen. Alfredo var uheldig etter et øyeblikks uoppmerksomhet mot Henrik Bjørnstad havnet han i bro etter en Sumi Gaeshi. Deretter Gjorde Stig en solid jobb mot Vidar Lund. Jørn Terje gjorde sin beste kamp mot Albin Dal, gikk nesten kampen ut, men tapte på et kast der begge forsøkte å kaste samtidig og Albin fikk scoringen etter lengre tids dommerdiskusjon. Dermed var det opp til Stephan å sikre finaleplass. Han møtte Richard Rud, som har en særdeles lei kata-guruma og dessverre gikk også Stephan på denne. Dermed glapp finaleplassen for oss og vi måtte nøye oss med bronse i herreklassen.



Den siste klassen for dagen var Senior mix hvor vi stilte med et solid mannskap. I den innledende kampene mot Ippon vant først May Linn overbevisende sin kamp mot Mona Jacobsen og Esther sin kamp mot Jessica, dessverre fikk Jessica hjernerystelse etter å ha falt og slått seg i hodet. Siden Ippon ikke hadde noen i den tyngste klassen var lagseieren allerede da sikret. Stig leverte en solid kamp mot Albin og tapte bare på yuko. Jørn Terje som kom inn som reserve for Stephan i -90 kg fikk det for tøft i sin kamp mot Richard Rud og gikk på et tap her. Neste kamp mot Kinsa ble vunnet uten tap for våre utøvere, og det samme skjedde i semifinalen mot Vestfold Judokrets. Igjen var det spesielt jentene og de eldste som viste solid judo. Esther sine overganger fra tachi-waza til ne-waza denne dagen er noe av det mes t solide vi har sett. I finalen møtte vi BK judo som hadde feid all motstand unna så langt. May Linn kastet seg over Rina Næss og vant sin kamp på ippon. Esther kastet og Linn Mikalsen og koblet juji-gatame såpass raskt at hun måtte være forsiktig slik at dommerne skulle rekke å se hva som foregikk. I tredje kamp hadde både vi og BK gjort et taktisk grep og satt inn en innbytter. Stig var noe sliten etter mange harde kamper og vi valgte å la Alfredo gå finalen i -73. Han møtte her Morten Andersen, som kom inn for Thomas Engebretsen. Kampen startet i relativt høyt tempo og det var vanskelig å se hvem som hadde kontrollen. Så viste Stig tegn til Alfredo om at han skulle gå for ko-uchi-gari. Så gjort og et av stevnets vakreste kast – ippon og seier i senior mix var et faktum. Da gjorde det ikke så mye at både Jørn Terje og Morten tapte de to siste kampene på Ippon mot hhv Thorbjørn Engebretsen og Rune Enget.



Med to gull og en bronse til våre fire lag var vi godt fornøyd med resultatene. Også veldig morsomt at så mange NJJKere hadde tatt turen nedover for å se på og heie på våre utøvere. Tusen takk til alle sammen. Seieren ble feiret av noen av deltakerne på Haugerud Judosenter litt senere på kvelden.



Se flere bilder.



Alfredo kaster ippon-seoi-nage;




Mette kaster kata-guruma;




NJJK får besøk av en gjeng utøvere fra en tysk judoklubb!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Des 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

NJJK får besøk av en gjeng judoutøvere fra en tysk klubb - www.judo-ftn.de .


De er en sosial og hyggelig gjeng som kommer for trening og sosial hygge.



Her er de som har sagt de kommer fra Tyskland:


Raimund Geerdts, 90, 09.02.1973, 1.Dan


Michael Schumann, 81, 18.06.1976, 2.Dan


Hans Engelmohr, ü100, 03.12.1966, 1.Kyu


Stefan Mandewirth, 60, 14.01.1965, 2.Kyu


Heiner Philipp, 73, 27.04.1963, 2.Dan


Sven Bendorf, 100, 27.01.1973, 1.Kyu


Jörn Keller, 81 , 17.08.1981, 1.Dan


Carsten Dietrich, 73, 18.10.1983, 7.Kyu


Ralf Thiem, 81, 3.Dan


Rene Walter, 73, 1.Dan


Sebastian Hesse, ü100, 1.Dan


Martin Metzler, 90, 1.Dan


Felix Otto, 73, 1.kyu


Martin Altenburg, ü100, 1.dan


Sebastian Behrendt, 73, 1.dan


Jan Schramm, ü100, 20.10.1982, 1.kyu


David Pesquer, 66, 26.01.1981, 1.Dan


Benjamin Beukert, 73, 1.dan


Jan Wiedemann, 90, 1.kyu


Pierre Clemens, 73, 1.kyu



Det hadde vært veldig hyggelig for besøket vårt om flest mulig ble med på middag ++ på lørdag kveld. Send en sms eller ring May Linn på tlf 41440311 om du har lyst å bli med!





Kul natttrening for barn og unge

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Des 2007

Originalt skrevet av: Marius Sandem

Fredag 16. November var vi så heldig å ha en natt-trening. Det ble en kveld med masse morro og gøyale sprell. Vi startet kvelden med innendørs "natursti" med oppgaver og utfordringer. Så dro vi på kino og så premieren "surfs up". Deretter bar det tilbake til dojo’n for å spise pizza, spille playstation, ha innebandy- og fotballturnering.


Så var det premieutdeling med kjempekule judopremier!



Etter dette kunne barna gjøre hva de ville et par timer før vi hadde en morsom natttrening.



Etter all denne moroa trodde vi at barna skulle slukne på et blunk, men der tok vi sannelig feil! For de holdt på i hundre opptil flere timer senere…. Lengre enn vi trenerne orket :-)



Trenerne var Lars M, Mathias, Marius, Mette og May Linn. Helge var våken hele natta som nattevakt stakkar. Mette og Mathias var primus motorer for opplegget - de gjorde en utrolig god jobb!



Foreldrene fikk noen trøtte barn hjem på lørdag morgen...



Treningssamling med japanske trenere på Ippon!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Des 2007

Originalt skrevet av: Esther Myrebøe

Gikk du glipp av samlinga den 16-18 november du også? Synd for deg! (og siden du i så fall var i flertall dessverre litt synd for klubben også…)



Det var nemlig mye å lære av de to trenerne fra Miki House i Japan, Shigehiro Izutani og Tsukasa Tanaka, som har vært på besøk hos Ippon judoklubb sammen med hver sin sønn ei drøy uke.



Det var på det meste drøyt 120 stykker av alle kategorier på samlinga; barn, ungdom, junior og senior, mosjonister og konkurranseutøvere.



Fredagsøkta hadde mye fritrening/randori for å gi trenerne et innblikk i det tekniske nivået (som for de fleste lå VELDIG langt under det til de to gutta de hadde med seg, begge født i 1994). De resterende øktene – to på lørdag og en tretimers økt på søndag, gikk med til teknikk.


Det var mest ne waza med vekt på snuinger samt litt tachi waza, hele veien gjennomført med MYE hilsing og bukking inkludert høflighetsfraser på japansk.


En del nye ting og litt som jeg kjente fra før men meget godt presentert (på japansk/tegnspråk, forklart eller kanskje heller fritt gjenfortalt av Jessica) med vekt på grunnleggende judoprinsipper.



Jeg hadde ei bra helg og fikk inntrykk av at det gjelder for de andre fra klubben som var med på hele eller deler av samlinga - Merete, Marius, Igor og Stephan.



Det blir sannsynligvis ny tilsvarende samling neste år og der blir vi sikkert enda flere!



Bronse til Alfredo i EM!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Nov 2007

Originalt skrevet av: Morten Kompen og Lasse Kristiansen

Evig-unge Alfredo Chinchilla hentet hjem noe så sjeldent som en norsk bronsemedalje ved Europamesterskapet i judo, helgen 16-18 november 2007. På godt norsk heter det kanskje veteran-EM, men ’european masters’ høres mye tøffere ut – og når det gjelder Alfredo – blir dette også en mye mer riktig betegnelse. Bronse i dette prestisjetunge stevnet med alle de gamle store storhetene samlet må vel sies å være rått selv av en gammel ringrev som Alfredo.



Denne mannen har så mye medaljer at han er kommet ut av tellinga...(medalje i student VM og bra plassering fra OL i 1984 blant annet). Det smakte nok godt med en EM medalje også!



Alfredo var litt skuffet etter en ”arbeidsulykke” i semifinalen, som han uttalte det selv, men skjerpet seg og vant siste kampen om bronsen.


Alfredo gikk totalt 5 kamper, og måtte kun bite i gresset for tyskeren som vant vektklassen -66 kg.



En annen ’master’, Stig Traavik (deltagelse i olympiske leker 1992), skulle også ha deltatt, men kom dessverre ikke til start denne gang.



Logg inn på www.ippon.org og se resultatlistene å la dere imponere over alle gamle stjerner . Nå er det VM for disse gamle gutta neste år så vi får håpe dette inspirerer til videre ”satsing” og kanskje flere vil børste støv av drakta å prøve å henge seg på!



Vi gratulerer Alfredo med en STOR prestasjon!!




Helge og Lasse på brannvernkurs

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Nov 2007

Originalt skrevet av: Lasse Kristiansen

Etter krav fra Kultur og Idrettsetaten (Oslo Kommune) må Styret inneha en viss kompetanse i forhold til brannsikkerhet for å opprettholde sikkerheten i lokalene våre i tilfelle en brann oppstår.



Helge Johansen og Lasse Kristiansen var med på et kurs 5 November 2007, og har følgende budskap:



KOM DERE UT RASKT NÅR ALARMEN GÅR !!



Vi møtte opp sammen med en del andre folk/ledere fra andre idretter i Oslo og målet var å få en gjennomgang av brann og forebyggende brannvern.


Startet med en 15 min. prøve på hva vi kunne fra før som vi skulle gjennomgå i felleskap etterpå.


Her var det grunnleggende basisspørsmål om hva som starter branner, hva vi slokker med og frie rømmingsveier.


Vi hadde selvfølgelig alt rett og kunne gå direkte til den praktiske delen. He-he.. så lett var det ikke selv om vi har hatt lignende kurs før. Det er mange ting å huske på, men vi var gode..



Etter gjennomgang av prøven og forklaring på hva vi bruker som div. slukkemidler på forskjellige brennbare materialer , fikk vi se en film om brannutvikling i sofaen i en stue som var litt skremmende. Glørne fra en røyk mistet i sofaen og til rommet var utbrent. Det tok bare 1 min. og 20 sek.!!


Ja, det var skremmende, så ikke røyk på senga eller sofaen og ha røykvarsler i taket hjemme.!



Videre bar det til praktisk trening, på med ordentlig brannmannsutstyr. Først skulle vi inn i et loftsrom med mange hindre som var fullt av røyk og hente ut en dokke. Vet ikke? men tror Helge ”forelsket” seg i den: først inn og sist ut av alle, så tok han likeså en tur inn igjen da vi manglet en deltager etter opptelling.


Han ”liker” røyk, nå var dette heldigvis bare en treningsrøyk og den var gift fri!



Konklusjon: skal du redde ut en fra et rom det brenner eller ulmer i kjenn på døra om de er varm, lukk forsiktig opp. Skal du inn vær rask og hold deg lavt nede der er røyken mindre farlig og tenk egen sikkerhet.


Neste var å slukke forskjellige branner med slokkeutstyr, dette skulle skje ute og der regnet det.



For å få ting til å brenne brukte vår brannsjef bensin og propan flasker. Først tente vi på bensinen i et kar, deretter satte han en spesiallaget søppeldunk oppe i med en liten propan flaske (tur størrelse). Først et klukk så bare smalt det sinnsykt høyt og det brant over ”alt” inne i treningscontaineren dette stod i.



Det er her ” jeg” kommer inn, med mitt pulverapparat går mot flammen klemmer inn håndtaket og retter slangen mot flammene å spyler ”vips alt slukket” ER JEG KONGE ELLER?


Deretter tente brannsjefen på igjen slik at alle som turte fikk prøve seg etter tur med forskjellige apparater og turen gikk opp til garderoben for å skifte til sivilt, men obs. glatt trapp! så en av deltagerne sklei ned trappa på rompa, au au.



Kurset avsluttet med et sammendrag og vi fikk bestått kurs, dernest reiste vi hjem luktene som bråtebrann- rampe gutter med et smil om munn. -VELLYKKET-



LASSE




Akrobatikk på Haugerud!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Nov 2007

Originalt skrevet av: Esther Myrebøe

Har akkurat funnet ut at akrobat kommer fra det greske ”akrobatein; gå på tærne”.



Det gjorde vi ikke og jeg kan ikke tenke meg at vi kommer dit heller uansett hvor mange ganger vi gjentar akrobatikk på fredagstreningene. Men vi lot i hvert fall som om vi var ”personer som (fortrinnsvis yrkesmessig) utfører gymnastiske kunststykker” under ledelse av Kari og Stephan – som nok er de eneste som kunne tenkes å få betalt for det de viste fram – foreløpig!



Vi var ikke så mange men til gjengjeld rimelig dyktige til å late som om vi holdt femkroninger mellom rumpeballene, noe som ser ut til å være viktig blant akrobater, kanskje fordi de ofte bruker kostymer uten lommer?



Siden judodrakten heller ikke har lommer er dette sikkert en nyttig egenskap å ha, og jeg kan sterkt anbefale flere å møte opp for å lære hvordan man gjør det! Hvis dere ser nøye på bildene vil dere legge merke til at det ikke ligger en eneste femkrone og slenger – dette er ikke tilfeldig!



Det er heller ikke tilfeldig at vi smiler:)




Annerledes trening med Aikido

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Okt 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

På Aikidotreningen sist fredag lærte vi en del Aikidoteknikker. Aikidoinstruktøren var imponert over hvor fort vi lærte det. Nå oppdaget vi at veldig mye var likt Judo i både teknikk og bevegelse så det skulle ikke forundre oss at Aikidoutøverne også tar Judo litt fortere enn mannen i gata :-)



Aikidotrening foregår med et noe lavere støynivå enn på en judotrening... Vi forsøkte å være stille men det er ikke så lett for barske judokas!



Det var veldig moro å prøve Aikido! Så vi anbefaler alle å teste det ut en gang.



Neste år, på høsten, kommer det mest sannsynlig til å være en stor Aikidosamling i NJJKs lokaler med den anerkjente Aikidoinstruktøren Donovan Waite med 6. Dan innen Aikido. Da kan vi henge oss med!




NJJK på juss og idrett-kurs

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Okt 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad og Mathias Hansen

"Farer og feller i idrettsjussen" er et av mange kurs Oslo idrettskrets arrangerer for idrettslagene i Oslo.


På dette kurset er Gunnar Martin Kjenner foredragsholder.



Om Gunnar-Martin Kjenner:


Kjenner er advokat og har vært spilleragent siden 1995. Han er forfatter og redaktør av flere bøker og artikler innen fagfeltet idrett og juss. Ved Norges Idrettshøgskole foreleser han i idrettsjuss. Gunnar-Martin Kjenner har og har hatt flere verv i norsk idrett, bl.a. er han leder av OIKs lovutvalg. NJJK har også vært heldige å fått mye hjelp og råd fra han det siste året.



Hvordan var kurset?


Vi gjennomgikk mange interessante temaer:


- Innmelding


- opphør av medlemskap


- stemme- og valgbarhet


- kjønnsfordeling


- inhabilitet


- styrets ansvar/oppgaver, styremøter


- representasjonsrett


- årsmøtet


- idrettslaget som arbeidsgiver


- oppløsning av laget



Kurset ga en bra oversikt over reglene og dessuten fikk vi med oss noen detaljer som vi ikke visste om fra før av.



Helge, Mathias, Stig Atle og May Linn fulgte godt med og er nå litt bedre rustet til å føre klubben videre på den rette veien :-)



Hvis noen er interessert i å delta på neste kurs av samme sjanger... Gi beskjed til May Linn!



Fra Giert Clausen til Aikido nå på fredag

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Okt 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Treningen sist fredag var veldig artig. Vi lærte, for oss, nye varianter av fine, gode og gamle teknikker! Vi startet med noen nyttige og morsomme oppvarmingsøvelser, deretter gjennomgikk vi varianter av Ko uchi gari, O uchi gari og en nydelig spinturn-uchi mata!


Uansett hvitt eller sort belte så lærte alle noe!



AIKIDO


En instruktør fra Aikidojo kommer på besøk, muligens tar han med seg sine elever også.


Se her for mer info om Aikidoklubben: www.aikidojo.no



Det vil helt sikkert bli veldig moro!



Giert Clausen er gjestetrener på Blanda drops-partiet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Okt 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

På fredag som kommer, den 5. oktober, får vi besøk fra den gamle reven Giert Clausen!



Litt info om han:



Grad: 1.dan



Har trent judo i 32 år og har vært trener i 30 år.



Resultater:


2 Sølv og 1 bronse Nordisk Mesterskap


9 Norgesmesterskap på rad Senior 1979-87


Deltatt i Junior og Senior individuelt EM + Lag Senior EM


A-kanditat Det norske landslaget



Spesialiteter:


Uchi mata spinn turn, Yoko tomoe nage, O soto gari, Te guruma, O uchi gari, Ko uchi gari



Fredag den 12. oktober får vi besøk av en erfaren Aikidotrener!



NJJK ønsker alle judovenner å ta en tur til oss!



Har du spørsmål kan du ta kontakt med May Linn på tlf: 41440311






BLANDA DROPS - partiet starter 21.september!!



NJJK inviterer alle NJJKmedlemmer og NJJKvenner fra ca. 15 år og oppover til å komme og trene på Blanda drops-partiet! Det starter 21. september.



Blanda drops: Kul trening på fredager fra Kl. 18.00-19.30



Oppstart for dette treningspartiet utsettes til 21. september!



Her vil det dukke opp flere gjestetrenere, elementer fra andre idretter og mye moro!


Treningen er i utgangspunktet for juniorer og seniorer i klubben.


Mer info om program kommer senere!



Personer som ønsker å bli trenere i NJJK vil her også kunne vise seg frem ved å holde en trening.



Spørsmål om denne treningen kan rettes til May Linn på tlf: 41440311



Hvilke saker jobber styret med?

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Okt 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Styresammensetning og rutiner


Den siste tiden har det vært en del nye personer ut og inn av styret. Mye tid har gått med på å gjennomgå rutiner, delegere ansvarsområder. Vi jobber fremdeles med dette da Matz og Kristoffer har trukket seg fra styret. Matz pga av at treningstilbudet Ju Jutsu ble nedlagt. Kristoffer trakk seg da han ble ansatt som generalsekretær i Judoforbundet for å styrke sin objektivitet og integritet der. Kristoffer har vært lenge i styret og reddet klubben ut av en knipe for noen år siden. Styret vil savne stort Kristoffers innsats i styret.



Vedlikehold


Styret har jevnlig kontakt med Kultur og idrett. Dette samarbeidet har ført til at vi har fått en ny do i guttegarderoben, nye dorullholdere, nye lys og lysbrytere i hele lokalet og fått service og reparasjon av ventilasjonsanleggene. I tillegg har vi fått og får en del driftsutstyr – vaskemiddel, dopapir, tørkepapir, støvsuger etc



Det har vært og er fremdeles mye frem og tilbake mellom oss, undervisningsbygg, Haugerud skole og Kultur og Idrett – Vi jobber kontinuerlig med å formalisere og få mest mulig ut av samarbeidet. Vi håper våre medlemmer har litt tålmodighet med oss da det er viktig å få dette samarbeidet til å fungere bra. Det er av denne grunn at blant annet oppussing av guttedusjen er blitt noe utsatt. Utgangsdøra, inngangspartiet og kjøkken er noe som vi har fokus på akkurat nå.



Trådløst internett er satt opp. Foreløpig går signalene til sofagruppen ved inngangspartiet og dojo 1. Pga av murvegger har signalene problemer med å nå helt ned i dojo 2 og til styrerommet. Vi skal prøve å fikse dette ved innkjøp av en såkalt forsterker.



Avvikling av treningspartiet Ju Jutsu


Styret i NJJK vedtok å avvikle treningspartiet Ju jutsu. Fra høsten (1. august) består NJJK av kun et Jiu-Jitsu parti i tillegg til judo.


De viktigste årsakene til denne avgjørelsen er følgende:


- Til dels store samarbeidsproblemer/ikke bra nok integrering av partiet.


- Styret ønsker å satse mer på de nåværende barne- og ungdomspartiene.


- Problem med treningstider, og plass i dojoen



Judoforbundets ting


Jørn Terje Krekling, Ole Moland og May Linn Hystad representerte NJJK på judoforbundets forbundsting. Ole Moland ble valgt inn som leder av Domsutvalget, og May Linn Hystad holdt herrenes tale under jubileumsmiddagen. Vi er fornøyd med valget og resultatet av avstemmingen på de andre sakene. NJJKs viktigste sak var motstanden til punkt 3.4 om passive medlemmer der det endte med at forslaget forbundet hadde lagt frem ble trukket.



Utleie av lokalet/matter


Noe mindre landslagsaktiviteter og kursaktiviteter hittil i år i dojoen. I sommer leide vi ut en hel haug matter til en aikidosamling der vi benyttet oss av muligheten til å vaske under mattene i dojo 2. Dette tjente klubben en slant penger på :)



Forsikring


Styret jobber med å finne en forsikringsordning for klubben som dekker innbo.



Rekruttering høsten 2007


NJJK hadde en annonse i aftenposten aften torsdag den 6. september. 3000 flyere er levert ut til skoler. Noen flyere også hengt opp. Ole Moland og Mette Johansen hadde to gymtimer på Apaløkka skole. Vi håper dette vil bidra til et passe stort nybegynnerparti både for Judo og Jiu-Jitsu.



Ny klubbgenser


Styret jobber med å lage en ny klubbgenser!



Treningstidskabal/Trenerkabal


Alltid et puslespill, men styret mener vi har kommet frem til den mest optimale løsningen vi kunne få til.



Nye partier


Comebackpartiet og Blanda drops partiet. Les mer om dette under treningstider.



Søknader


Styret forsøker å få sendt ut så mange søknader som mulig. Vi sendte nettopp inn en søknad til gildefondet. Neste søknad sendes inn om en uke til bydelen for å få tildelt lokale aktivitetsmidler.



Trenersamlinger


Vi har allerede hatt en treningssamling der blant annet Andreas Strand videreformidlet en del av sin lærdom fra Bath-studiene hans (judotrenerutdanning på Bath University).


Vi skal ha en ny trenersamling for alle trenerne og aktuelle trenere i klubben den 30. september. Dette blir både lærerikt og moro.



Økonomi


NJJK har god kontroll på økonomien og det ser bra ut. Dette gir oss store muligheter til å gjøre mye godt i høst!



Glad start på Blanda drops partiet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Okt 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Glad start på Blanda drops – partiet



Alexander Lange var første gjestetrener på Blanda drops-partiet og holdt en veldig morsom trening. Vi ble slitne – lekene var veldig engasjerende!


Vi fikk også forsøkt ut en effektiv, og for oss, ny strangulering.


Alle deltakerne fikk kinderegg :-D



Neste fredag er det ny blanda drops trening. Alle, også medlemmer av andre klubber, kan komme og delta. Dette blir moro. Gjestetrener neste gang blir Giert, en gammel rev. Mer info om Giert kommer.




Ingen trening for barn og ungdom i høstferien

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Sep 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

NJJK følger skolens ferier når det gjelder barne- og ungdomstrening.



Hilsen fra Esther i Brasil

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Sep 2007

Originalt skrevet av: Esther Myrebøe

Jeg er så langt veldig fornøyd med oppholdet hos Minas Tenis Clube, som helt klart ligger et par hakk over de fleste tennisklubber med ca 65 000 medlemmer fordelt på fire filialer og med profesjonelle utøvere i en rekke idretter, deriblant judo.



Vi - det vil si landslagstrener Tron, Ane, Albin og Martin - trener teknikk eller fysisk om morgenen og deltar i klubbtreningene om kvelden. Formen er bra etter litt innledende slit som følge av lang reise (37 timer, inkl overnatting på gulvet på flyplassen i Lisboa siden vi ikke har råd til hotell...) og litt tidsforskjell.


Treningene er veldig bra og jeg nyter godt av de har tre sterke 63-jenter i tillegg til noen over og under i vekt.



Klimaet nå på seinvinteren er dessuten svært behagelig og gir muligheten til å slappe av ved et av bassengene i klubben mellom treninger og drive litt intensiv produksjon av D-vitaminer. Det aller beste er allikevel at folka i klubben her har tatt oss veldig godt i mot og er veldig hyggelige og hjelpsomme.



Det har vært trist for alle at Martin fikk skulderen ut av ledd på trening på onsdags kveld - bortsett fra at både Ane og jeg har opplevd det samme og veit hvor vondt det er er det så altfor lett å sette seg inn i fortvilelsen ved å bli satt ut av spill så nær flere viktige turneringer. For meg ble det litt stress i tillegg - siden det ikke var noen lege i nærheten var det jeg som måtte sette skulderen hans på plass...


Martin takler det heldigvis bra etter omstendighetene og er innstilt på å være med oss resten av turen. Vi andre må uansett konsentrere oss om det kommende mesterskapet.



Søndag 9. reiser vi til Rio og flytter inn på et av de offisielle hotellene der vi møter president Jan Eirik som ankom lørdag, og får på tirsdag også selskap av Pål Herlofsen fra medisinsk komité som skal hjelpe oss å holde hodet klart og fokus på riktig sted både før og under kampene. Jeg går fredag, Ane og Albin på lørdag. Jeg regner med at det blir direkte overføring av kamper over internett alle dagene, dere finner mer info på EJU sine sider www.eujudo.com.



Håper på deres støtte!



vennlig hilsen Esther



Velkommen til nytt semester

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Aug 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Nytt fra høsten 2007:



- Tilbudet til NJJK vil fra og med denne høsten kun være Judo og Jiu-Jitsu. Ju Jutsu-partiet er lagt ned.



- NJJK har fått trådløst internett. Passord henges opp på oppslagstavlen.



- Treningspartiet Judo - videregående barn og ungdom deles opp i to med to trenere pr. gruppe. De trener på samme tid slik at de kan slås sammen hvis antallet på trening en dag ikke er så høyt eller ved eventuelt mye sykdom hos trenerne.



- Comebackpartiet (Judo)! Dette er et parti for de som ønsker å komme tilbake til judomatta på en litt mykere og sosial måte.. eller for eventuelt andre som måtte ønske en litt mykere og annerledes trening.



- Blanda drops - treningen: Dette skal være en morsom trening med mange overraskelser og ulike gjestetrenere. Etter trening oppfordrer vi til sosial hygge. Arrangementskomiteen vil nok også legge opp til noe moro etter treningen en gang i blant :-) Treningen er for juniorer og seniorer.



- Alle armaturer og lysbrytere er skiftet ut :-)



- Nybegynnerparti barn og ungdom judo endrer dag til tirsdag og torsdag.



Styret har flere prosjekter på gang og vil informere medlemmene fortløpende i løpet av semesteret.



Velkommenbrev sendes i disse dager ut til alle medlemmene.



Oppstart


Jiu-jitsu: Torsdag 16. august.


Judo:


Knøttejudo - Tirsdag 18. september


Nybegynnerparti barn og ungdom - Tirsdag 4. september.


Viderekommende barn og ungdom - Mandag 27. august.


Junior og Senior: Mandag 27. august (sommertrening før det)




Treningstider sommer 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Jul 2007

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Treningstidene i sommer blir



Mandag 19:30 - 21:00 - teknikk-randori-sommertrening


Torsdag 18:30 - 20:30 - randoritrening



På onsdagene hender det likevel at noen ivrige møter opp - spør på mandagen eller ring en av trenerne.



Jørn Terje er på ferie fra 9. juli og har ansvaret for mandagene frem til da.



Morten Kompen og Stephan Røhrl er ansvarlig utover i juli.





Sommerfest for juniorer, seniorer og foreldre lørdag 9. juni

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Mai 2007

Originalt skrevet av: Ole Moland

I år som i fjor kommer vi til å være på hovedøya. Hvis Lasse er skikkelig snill får vi kanskje ta en liten tur med båten hans også… Hvis ikke går det båter ut både titt og ofte som man kan ta.



Det vil bli grilling - så ta med mat og drikke selv. Potetsalat, griller, ketchup og sennep går på komiteens regning.



Velkommen skal dere være!



Oppmøte på vippetangen kl. 1400.



Spørsmål? Ta kontakt med Ole Moland på tlf: 91172367



Vær der eller vær skvær.



Hilsen Arrangementskomiteen




Klubbmesterskap og avslutning for barn og ungdom

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Mai 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Tider:


Innveiing/registrering: kl. 17:30-17:50


Kampstart: ca. kl. 18:15



Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet.


Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit og sosialt etter konkurransene!


Klubbmesterskapet og semesteravslutningen er gratis.



Ta med hele familien som heiagjeng!!



Påmelding på oppslagstavla eller til pamelding@njjk.no




Gradering

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Mai 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Gradering Barn og ungdom


Mandag 4. juni eller mandag 11. juni. Kl. 18:00-19:30



Vi har satt opp to dager da mange av barna skulle på skoleavsluttning på ordinært oppsatt dag - Barna/Ungdommene som trenerne har gitt beskjed om at kan gradere seg vil derfor kunne velge mellom disse to dagene.



Gradering Junior og Senior:


Mandag 11. juni kl. 19:30 - ca. 20:30




Generell info for Barn/Ungdom/Junior/senior


Graderingen koster 300,-


Inkluderer:


Sensorer


Nytt belte


Graderingsmerke


Judopass (til de som ikke har fått det før)



Hvem skal gradere seg?


Det er treneren som melder på utøvere til gradering. Hør med treneren din om du er aktuell for gradering.




Budo Nord Cup

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Mai 2007

Originalt skrevet av: Simen og Stian

Vi møtte opp på Oslo S onsdag kl 06:30.


Derfra tok vi tog til Göteborg, hvor vi hadde en matpause.


Videre tok vi et tog til Lund.


Fra Lund tog stasjon tok vi taxi til Victoria stadium.


Gikk så videre til et sted vi kunne spise mat,


og det var "deilig" middag.



På kvelden veide vi oss, Stian Bakken fikk vektklasse i -42 og Simen Aas fikk vektklasse i -46.


Kl 09:00 dagen etter starta stevnet. Kl 10:30. Vi kampene våre samtidig,


så vi kunne ikke se på hverandre: Stian vant 4 kamper og tapte semifinalen over en fra Tyskland, som vant klassen(litt kjipt men sant), men Stian kom rett til bronsefinalen. Den vant han, så det ble bronse på Stian.



Simen gikk også 5 kamper, men han tapte sin første på kveling og det er jo ikke lov. Den dumme dommeren så vel ikke det, så Simen "slo av" og tapte den kampen. Heldigvis kom han til rekvalifisering, da vant han 3 kamper. Det førte Simen også til bronsefinalen. Den tapte han dessverre, så da ble det 5 plass.



Etter stevnet dro vi på restaurant.


Dagen etter våkna ikke Lars Moland, da bestemte Stian og Simen seg for å ta av belte på hengekøya til Lars. Etter det ble lars sur på oss(han som digger å spøke med andre). Like etterpå var det trening, og den varte i 2 timer, puh. Da var det godt med litt mat, som vi hadde kjøpt på butikken. 4 timer etterpå var det trening igjen. Da hadde vi oppvarming ca 30 min, teknikk ca 20 min og randori i 1t og 10 min. Det hadde vi hver trening. På lørdag løp Stian og Simen på feil sted til feil tid. Det likte ikke Andreas(25) og Lars (67), så vi fikk straff . Straffen var å spise laks m/ chilisaus, urk......Søndag hadde vi en trening, før vi skulle hjem. Da hadde vi oppvarming i ca 30min, teknikk i ca 30 min, newasa i ca 20 min og 40 min koka randori.



Etter trening kjappa vi oss med å dusje og pakka alt ferdig. Gikk så ut av hallen, for å ta taxi til togstasjonen. Koste oss med mat og is.


Dette ble en kjempe fin tur.




Hilsen Stian Bakken og Simen Aas




Solid innsats i NM Judo individuelt 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Mai 2007

Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

Se eget bildegalleri fra NM.



Lørdag: Ungdom og Junior


Våre to stjerner på ungdomslandslaget startet dagen for oss. Begge hadde gått opp en klasse, og Stian vant alle sine kamper på ippon og ble norgesmester i -42kg, Simen vant også alle sine kamper, og ble også norgesmester i judo -46kg. Fantastisk start på dagen!



Mohamed deltok i -66. Han har gått opp både en aldersklasse og en vektklasse. Han tapte innledende for han som ble sølvmedaljør, kom seg videre i rekval, men tapte bronsefinalen. 5. plass på Mohamed.



Ole deltok i U20 -66kg. Kom seg helt til semifinalen, men tapte mot Henrik Bjørnstad (som vant klassen). Ole kom sterkt tilbake og vant bronsefinalen på ippon.



Mette deltok i U20 -63kg. I den første kampen ble alt avgjort. Mette beseiret Marthe Mølstre med waza-ari, som måtte trekke seg etter den kampen. Det to siste kampene ble ippon-seire, og Mette er norgesmester!



Lørdagen endte altså med 3 gull, og 1 bronse for NJJK.



Søndag: Senior


Lars og Musafir deltok i -66kg. Lars så ut til å ha full kontroll i de innledende kampene, men fikk en dommeravgjørelse mot seg og tapte en av kampene. Musafir tapte en av sine innledende kamper mot Thomas Engebrethsen. Begge våre kom allikevel til semifinalen. Lars tapte mot nevnte Engebrethsen og endte på 3. plass. Musafir kom seg videre helt til finalen. Musafir styrte kampen lenge og ledet, men fikk noen straffer mot seg, og mistet også litt håp, så det ut til. Det ble desverre tap igjen for Engebrethsen, men sølv til Musafir.



Jørn Terje og Stig var med i -73 kg. Stig vant alle sine innledende kamper, og semifinalen. Jørn Terje kom helt til semifinalen, og møtte Martin Thiblin. Thiblin hadde sett litt rusten ut innledningsvis, men styrte kampen mot Jørn Terje. Det ble tap, men seier igjen i bronsefinalen for Jørn Terje. Stig tapte finalen mot Thiblin.



Morten, som var regjerende norgesmester, skulle forsvare sin ære i -81kg. Han kom seg til semifinalen, men tapte denne mot Yoao Salgado. Morten så ut til å være preget av det tapet også i bronsefinalen, og tapte denne mot Torbjørn Engebretsen i ne-waza. Kun en skuffende 5. plass for Morten. Igor deltok også i denne klassen. Han tapte første kamp for nevnte Engebretsen, og fikk heller ikke rekval.



I åpen -73 tapte Jørn Terje den første kampen, men kjempet seg gjennom hele rekvalifiseringsrunden til bronsefinale. Han overbeviste stort i den kampen, og viste sine gode kontringsteknikker.


I åpen uten vektbegrensning (kongepokal-klassen) deltok Morten. Han tapte den første kampen mot Rune Enget. 3 tap på rad for Morten er uvant kost, men så skjedde det noe. Han vant alle sine rekvalifiseringskamper, og også bronsefinalen mot Engebretsen som han hadde tapt for i -81. Flott kata-guruma, og oppreisning for Morten i bronsefinalen! Kongepokalen ble vunnet av 17 år gamle Lars Christiansen fra Krokstad JK.



May Linn deltok i -57, og sier hun i ettertid angret på at hun ikke deltok i -63. Både Katrine Hofstad og Ane Presterud hadde meldt seg på i -57 :-) Innledende ble det seier i første kamp og tap for Ane Presterud på en sode - igjen. I semifinalen møtte hun Katrine Hofstad. Katrine Hofstad har lavt tyngdepunkt og er vanskelig å kaste (og har som regel en superkondis..). May Linn kontrollerte kampen og fikk inn en koka og en yoko. Selv med litt dårlig treningsgrunnlag holdt hun seg ganske så oppreist hele kampen! I finalen møtte hun Presterud igjen, og May Linn gikk i samme fella som innledende. Sode igjen - Rask sådan, men ikke såå rask vel, May Linn? Det ble sølv.



Esther gikk i -70, og vant alle sine kamper på ippon. Norgesmester!



I åpen deltok Esther, Mette og May Linn. Esther og Mette møttes i semifinalen. Dette var en spennende kamp som gikk tiden ut. Mette viste at noe av respekten er borte, og kjempet hardt. Esther vant med waza-ari til slutt, og var i finalen. May Linn vant først mot Maylinn(!) men tapte så mot 20 kg tyngre Birgit, kjempet seg gjennom rekvalifisering til bronsefinale... mot Mette! Dette ble en spennende kamp, men Mette dominerte. May Linn var sliten. Mette kastet May Linn først til waza-ari, og avgjorde så med holdegrep. Kjempesterkt av Mette! I finalen møtte Esther Ane Presterud. En litt syk Esther fikk aldri kampen inn i sitt rette spor, og Presterud fikk inn to scoringer underveis. Kampen gikk tiden ut, og en skuffet Esther måtte innse at en sjette kongepokal glapp.



Esther fikk utdelt sin diplom og 3. Dan for norges første seier i et world-cup stevne som hun ble tildelt på Forbundstinget



Alt i alt mye strålende judo under årets NM. Flott arrangement av Krokstad JK og Drammen JC. NJJK ble nest beste klubb med våre 4 gull, 4 sølv, og 6 bronse.



(linkene er til utøverprofiler på judo.no)


Ungdom U15 Gutter
-42 kg 1. Stian Bakken
-46 kg 1. Simen Aas

Ungdom U17 Gutter
-66 kg 5. Mohamed Eltojev

Junior U20 Herrer
-66 kg 3. Ole Moland

Junior U20 Damer
-63 kg 1. Mette Johansen

Senior Herrer
-66 kg 2. Musafir Malang
-66 kg 3. Lars Moland
-73 kg 2. Stig Traavik
-73 kg 3. Jørn Terje Krekling
-81 kg 5. Morten Kompen
Åpen -73 3. Jørn Terje Krekling
Åpen 3. Morten Kompen

Senior Damer
-57 kg 2. May Linn Hystad
-70 kg 1. Esther Myrebøe
Åpen 2. Esther Myrebøe
Åpen 3. Mette Johansen
Åpen 5. May Linn Hystad



Se eget bildegalleri fra NM.



Erik Haugen har gått bort

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Mai 2007

Minneord


av


Terje Lund



Erik ”Lillegutt” Haugen er ikke lenger blant oss. Han døde 4 mai 2007, 58 år gammel, etter lengre tids sykdom.



Ord blir fattige når man skal beskrive mennesket, kameraten, vennen, hjelperen, idrettsmannen ”Lillegutt”. Erik kom inn i judomiljøet i 1965 mens judo ennå var en ung idrett i Norge. Han satte seg fort i respekt på judomatta og var i en årrekke blant landets fremste konkurranseutøvere. Med sin idrettslige merittliste har han forlengst skrevet seg inn i norsk judohistorie: Han er 2 ganger nordisk mester, han ble norgesmester i tungvekt 8 år på rad foruten at han ble norgesmester i åpen klasse 2 ganger og er flere ganger gullvinner i NM for lag samt at han har representert de norske farvene i EM og VM.



Som medaljegrossist i nasjonale og internasjonale stevner bidro Erik til at judo fikk presseomtale som i sin tur fikk flere til å fatte interesse for sporten. I NJJK merket vi alltid et stort tilsig av nye medlemmer når judo en sjelden gang fikk omtale i avisene. Da de unge nybegynnerne kom til klubben og fikk møte denne røslige karen på 196 cm som de hadde lest om på sportssidene – som med glimt i øyet presenterte seg selv som ”Lillegutt” – fant de fort ut at det kun var på judomatta han var en fryktet og farlig motstander. I alle andre sammenhenger var han den snille, den omsorgsfulle, den som man kunne snakke med når verden gikk en i mot, den som sørget for at ingen følte seg utenfor, den man kunne stole på, den som alltid holdt hva han lovet, den som hadde løsningen på praktiske problemer, den man spurte om råd.



Både mens han var idrettslig på topp, men særlig etter at han sluttet å konkurrere har Erik med sin store arbeidskapasitet bidratt til at klubben har kunnet holde sitt høye aktivitetsnivå. På 70-tallet sto NJJK som initiativtaker og fast arrangør av ”Vårspretten”, men arrangerte ofte også NM og en lang rekke mindre stevner. Sommerleirene for hele familien var veldig populære. Dette krevde et stort administrativt apparat. Erik stilte alltid opp, og hadde alltid en finger med spillet, særlig når det var ting som andre vegret seg fra å gjøre. For ham fantes ikke problemer, kun utfordringer. Ingen oppgave var for stor, ingen for liten.



Opp igjennom årene hadde Erik forskjellige verv i klubben, blant annet som viseformann, styremedlem, trenerkontakt, foreldrekontakt mm. Jeg var formann mesteparten av 80-årene, og vi hadde et nært og tett samarbeid i denne tiden som også var en hektisk periode i klubbens historie. Med drøye 400 medlemmer fra nybegynnere til eliteutøvere var klubbens treningskapasitet sprengt og det var behov for å utvide treningslokalene. Dette skulle skje uten at klubbens drift og andre forpliktelser ble skadelidende. ”Vårspretten” var, som det største judostevnet i landet, et administrativt løft selv om vi hadde godt innarbeidete rutiner for stevneavvikling. I 1985 skulle vi også feire et heidundrende 25-års jubileum. Når oppgaver som dette sto i kø, var Erik i sitt ess. Med velplasserte, spøkefulle bemerkninger fikk han folk til å briste ut i latter og glemme å se på oppgavene som kjas og mas, men som morsomt samvær med gode venner. Hans yrke som teatermaler ved Nationaltheateret, hvor han senere ble verkstedsjef, ga ham en faglig tyngde i arbeidet med utbyggingen, som for det meste ble gjort på dugnad. Alle lyttet når Erik med sin praktiske sans og sine kreative løsninger kom med forslag til hvordan ting skulle gjøres.



Erik var engasjert i klubbens ve og vel like til det siste og har bidratt med bakgrunnsinformasjon og historiske data til klubbens nåværende styre i forbindelse med at lokalene igjen har kommet i fokus. I motsetning til mange av oss andre som tilhører Eriks generasjon og opplever at våre velmente råd til de yngre blir oppfattet som utidig mas, opplevde Erik at de unge oppsøkte ham for å få råd og vink. Det sier ganske mye om hans personlighet. Han klarte a bevare det ungdommelige og bygge bro over generasjonskløften.



For sin innsats for NJJK er Erik blitt hedret med ”Livsvarig medlemskap” og ”Det gyldne knebelte”. Han er også blitt tildelt ”Hodnes Ridderorden” for sin innsats for judo i Norge.



Erik var glad i mennesker. Det var ikke alle som var bevisst at Erik hadde for vane å stå veldig nær inntil personer som han snakket med. Normalt føler de fleste et lite ubehag og tar ubevisst et skritt tilbake når det skjer med andre. Men med ”Lillegutt” var det annerledes. Han utstrålte trygghet og varme. Alle som kjente ham fikk tillit til ham. Og alle som kjente ham har sin egen lille private anekdote om sitt vennskap med Erik.



Jeg vil gjerne dele historien om whiskyflasken med dem som ikke kjenner den.



Som formann hendte det at jeg ble fortvilet og motløs over mengden med papirarbeid som ble krevd av kommunale instanser for å få orden i formalitetene i forbindelse med utbyggingen. Å komme til styrerommet for en arbeidsøkt kunne ofte fortone seg som en fulldags jobb. Det var til tider vanskelig å skimte gleden og hyggen med idrettsarbeid gjennom alle papirbunkene. Den som stilte opp for avlaste var Erik. Den som hadde et trøstens ord var Erik.


Han hadde en unik evne til å forstå andre og i det rette øyeblikk inspirere til håp og innsats.



Han sa til meg at vi gjør ferdig dette papirarbeidet nå. ”Senere, når vi begge får tid, så kjøper vi en flaske whisky og så setter vi oss ned og prater bare du og jeg. Vi tar igjen den hyggen vi ikke fikk nå, og så ler vi av hvor mørkt vi så på det”. Det motiverte. Vi fikk gjort ferdig papirarbeidet. Men whiskyflasken fikk vi aldri kjøpt.



Selv om vi ofte traff hverandre i andre sosiale sammenhenger i de 25 årene som har gått siden den gangen, fikk vi av en eller annen grunn aldri avtalt et slikt spesielt møte mellom han og meg, men vi nevnte nå denne whiskyflasken hver gang vi snakket sammen. Den ble et slags munnhell. Den ble hva engelskmenn kaller en ”private joke”. Det var nok at vi sa ordet whisky for at begge skulle begynne å le. Ved en anledning sa Erik til meg at det kanskje er like bra at vi aldri fikk drukket den whiskyen, for det var kanskje meningen at vi alltid skulle ha den a se frem til og til å le av.



Jeg traff Erik for siste gang 27 februar i år. Han var da fysisk redusert av sykdommen, men han hadde en god dag, og jeg opplevde ham som den gode, gamle, spøkefulle, humoristiske ”Lillegutt”, hvor han typisk nok var mer interessert i å snakke om alt annet enn seg selv, og vi fikk oss nok en god latter over whisky-møtet vårt som aldri hadde blitt noe av. Da fant han frem en miniatyrflaske med whisky og ga til meg med ordene: ”La dette være symbolet på den whiskyen vi aldri drakk”. Jeg skjønte da at Erik visste at hans dager var talte, og at dette ble vårt siste møte. Den flasken vil aldri bli drukket opp. Den står på hedersplassen i stuen hjemme.



Erik ble bisatt i en fullsatt Skårer kirke 14 mai i en gripende seremoni. ”Lillegutt” hadde skrevet en siste hilsen til familie og venner. Den ble lest opp. Hver og en som var til stede følte dette som en personlig hilsen.



Vi er mange som har hatt gleden av å kjenne Erik. Vi er mange som har ”Lillegutt” i våre hjerter. Vi er mange som føler tomheten nå når han er borte. Vi er mange som deler sorgen med dem som sto ham nærmest.



Terje Lund


14 mai 2007


Livsvarig medlem


Tidligere Formann NJJK



Rapport Nordisk Mesterskap

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Mai 2007

Originalt skrevet av: Mette Johansen

Rapport fra nordisk mesterskap - Mette



”Tirsdags-gjengen” deltok i nordisk mesterskap for ungdom og junior, i Landskrona, Lørdag 22/04. Mona, Marie, Geir, Stian, Carl, Vidar og meg (Mette) bestod gjengen av, og vi gjorde en bra innsats i Sverige. Vi kom oss frem og tilbake med to biler, der Andreas og Per var sjåfører.


Dag 1 – Fredag 21/04 : gikk fort forbi med en Langbiltur, mange barnesanger, en syngende Andreas, og mange spente utøvere. Vi sjekket inn på Hotell Öresund, og ingen av oss hadde noe problemer med innveiing. Etter en god middag dro vi tilbake til hotellet og la oss.



Dag 2 - Lørdag 22/04


Stevnedagen. Vi spiste en stor frokost, og så reiste vi ned til hallen for å sloss. Innsatsen var på topp og vi fikk gode resultater. 5 av 7 mulige medaljer, der Carl, Stian og Jeg fikk gull mens Geir og Vidar tok brosje. De andre to jentene hadde også glimrende innsats, og de kommer sterkt tilbake neste år!



Sistemann på matta var meg. Jeg deltok i junior -63 kg klassen. I klassen var det 9utøvere, og da ble det to puljer. Jeg var døds nervøs og hadde lagt et veldig stort press på meg selv. Litt pga dette kom jeg ganske tregt i gang. Første kampen min var utrolig dårlig. Jeg møtte Anna, som er første års junior fra Sverige. En meget sterk og høy utøver. Jeg vant så vidt med en tanio-toshi til yoko. Men kampen var veldig jevn og jeg var ikke fornøyd i det hele tatt. Etter dette ”våknet jeg opp” og resten av stevne er jeg veldig fornøyd med.


Andrekamp var mot en svensk utøver. Jeg gikk utpå matta, hadde god greps-fighting og etter 15sekunder fikk jeg inn en o-uchi til ippon.


Tredjekamp var mot line bråten, norsk landslagsutøver. Her ble det litt forskjellige scoringer. Det endte opp med et angrep med o-uchi som gikk over til uchi-mata til ippon.


Fjerdekampen var en annen høy svenske. Her dominerte jeg kampen totalt, og kastet litt forskjellig. Men det gikk i kaste dropp tegeruma. Og jeg fikk til slutt ippon på dette kaste.



Så da var jeg i finalen! Der møtte jeg Malin fra judogymnaset fra Sverige. En utøver jeg har møtt mye. Etter ca 30sekunder fikk jeg inn et uchi-mata angrep som jeg kombinerte med ko-uchi til ippon. Jeg var kjempe glad når jeg vant! Det var utrolig gøy =) Andreas coachet meg under hele stevne, og kommunikasjonen mellom oss var super som alltid.



Dag 3 – Søndag 23/04


Hjemreisen stod for tur og vi tok oss god tid før vi satt oss i bilene. Synd for oss ble det ikke noe trening denne dagen, ettersom både danskene og finskene dro hjem. Men bilturen gikk fort, og hele turen var utrolig morsom!



Norge generelt gjorde det greit. Totalt 10 medaljer, hvorav fem gull, en sølv og fire bronser. Jeg var ikke den eneste njjk utøveren, Esther var også med. Hun gjorde det kjempe bra, gull =) Dessverre fikk jeg ikke sett Esther gå kamper, og jeg deltok heller ikke på samme opplegg som henne. Men rapport kommer sikkert fra Esther senere ;)




Rapport Åpent Trøndersk Mesterskap 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Mai 2007

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Gull til Stian, Mohammed og Jørn Terje, sølv til Lars, og bronse til Ruslan, Ole, Mathias(x2), Jørn Terje og Lars (resultatliste på judo.no).



Etter at sykdomsfrafall og manglende bil i fjor førte til at Mette og Stian var våre eneste utsendte til Levanger i 2006 kom vi sterkt tilbake i år og hadde med åtte utøvere i årets utgave av Åpent Trøndersk Mesterskap. Ruman Solsojev meldte forfall, og Lars Moland tok tog oppover slik at vi hadde god plass i niseteren oppover.



Turen gikk greit med Jørn Terje og Mathias som sjåfør – underholdning på vei oppover besto av quiz fra Ole, geografiquiz fra Jørn Terje og integralregning fra Mathias. Det må vel innrømmes at vi savnet trioen May Linn, Mette og Lars på underholdningsfronten – men nedover var jo Lars med oss og i godt gammelt slag igjen.



Alle kom vel fram og de fleste fikk veid seg inn. Unntak her var Ole og Mathias. Mathias ventet til neste morgen, og etter noe han kalte ”un buen cago” på 700gram! ;-) , så var han klar for vektklassen sin. Ole veide to kilo over på fredag kveld, og fortsatt ett kilo over på lørdag. I samspillet med Oles noe bedagelige natur og at han er en ung mann som i utgangspunktet fortsatt kan vokse litt så bestemte han (og JT) seg for at han skulle gå i -73 i stedet.



Først ut var Stian, som har lagt på seg litt og stilte i -42 kg klassen. Jeg syntes Stian gikk betydelig bedre nå enn i vårspretten, og hadde bedre timing på angrepene. Som vanlig var det ingenting å si på frekvensen på angrepene slik at motstanderne fikk ikke inn et eneste poeng mot Stian – Gull til Stian.



Den neste som var ute var Mohammad, som gikk nesten samtidig som Stian. Mohammad gikk det beste stevnet jeg har sett han i noen gang. Han kastet alle sine motstandere, og med både seoi-nage, ko-uchi- gari og soto-maki-komi var han en vrien mann å komme unna. Ippon også i siste kamp mot Glendrange fra Elverum som Mohammad har møtt en god del ganger før.



I juniorklasse -73 kg var Ruslan Malikov, Ole Moland og Marius Sandem med. Ruslan og Marius var i samme pulje og gikk gode kamper i innledende. Ruslan vant imidlertid det interne oppgjøret mellom de to på en kontring som dommerne og tilskuerne var usikre på hvem skulle ha scoringen. Ruslan fikk den og var i semifinalen – her møtte han god motstand og måtte nøye seg med bronsemedalje. Marius fikk 5. plass. På motsatt side gikk også Ole bra, tapte for de to svenske deltakerne i henholdsvis innledende pulje og semifinale. Bronse også til Ole.



I Seniorklassene var det Lars som først var i gang. Han vant første kamp greit, men fikk god motstand fra en svenske siste kamp. Kampen gikk helt til golden score og kort tid uti den gikk Lars på en yuko scoring – sølv til Lars.



Dagens største klasse var i -73 kg og der var Ole Moland, Jørn Terje Krekling og Mathias Hansen med. Ole møtte Truls Fjellheim i innledende og tapte første kamp. Truls gikk hele veien til finalen og ble vinner av klassen slik at Ole fikk rekvalifisering. Mathias vant første kamp greit, men i andre kamp mot Ole Christian Langfjæran ble det tap. Jørn Terje vant også første kamp relativt greit, men tapte på få sekunder mot Kristoffer Eastwood på seoi nage få sekunder ut i kampen. Etter disse ”blemmene” for Jørn Terje og Mathias fikk begge rekvalifisering og viste solid judo som ga bronse for begge to. Mathias imponerte spesielt med å banke regjerende norgesmester i -73 Jarle Ladstein i sin bronsefinale.



Lars, Jørn Terje og Mathias stilte også opp i åpen klasse -73 kg, og der fikk Mathias slått Truls Fjeldheim, Lars fikk slått svensken han tapte for i egen klasse tidligere på dagen og, alle tre NJJKerne kom ut av puljen og til semifinale. Mathias tapte mot svensken som vant -73 junior, mens Lars møtte Jørn Terje i den andre semifinalen. Lars gikk på en forsmedelig venstre uchi-mata/tai-otoshi til ippon og endte opp med bronse. Jørn Terje vant finalen i -73 etter en yuko på sasae-tsuri og shime-waza på bakken deretter.



Mathias hadde dessverre pådratt seg en skade i en sene på ringfingeren og måtte på legevakten for å sjekke den – han gikk dermed glipp av stor biff etterpå og er dessverre ute i 6 uker fremover. Dagen etter var det treningssamling med Wolfgang Biedron og Svein Gårdsø som trenere. NJJK var delvis skadeskutt, men Stian og Lars spesielt jobbet bra på randorien.


– Vi lærte også et par nye morsomme oppvarmingsleker vi skal introdusere med det første på Haugerud. Stor stemning i bilen på tur nedover. Spiste gigantburger på Jafs på Elverum og var hjemme før leggetid.



Fullstendig resultatliste på judo.no



GOD PÅSKE!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Apr 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Det er ingen ordinær trening i påsken med mindre din trener har sagt noe annet!



Saksdokumenter til årsmøtet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 21. Mar 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Minner om Ekstraordinært Årsmøte 2007.



Til behandling foreligger:


1. Godkjenning av lov for NJJK


Last ned forslag fra styret.



2. Valg av nytt styre


Last ned instilling fra valgkomiteen.



Det ekstraordinære årsmøtet avholdes i


NJJKs lokaler onsdag 28. mars kl. 18.00.



Med Vennlig Hilsen



Styret i NJJK


v/leder May Linn Hystad




GULL til Simen og Stian i Vårspretten 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Mar 2007

Originalt skrevet av: Ole Moland

Lørdag 10. mars arrangerte Oslo judo klubb med hjelp fra NJJK vårspretten 2007 i Ekeberghallen. Dette er kanskje det største stevnet for barn og ungdom i landet, og et av de få stevnene der vi får besøk fra utlandet. For året hadde vi besøk av én engelsk klubb og 2 svenske klubber.



I tillegg var det deltagere fra mer enn 30 norske klubber, totalt ca 300 deltagere. NJJK stilte selvsagt med sine stjerner: Knut Eikum i barneklassen og Kjetil Skarstein G-38, Stian Bakken UG-38 og Simen Aas i UG-42 i ungdomsklassen. I tillegg til de som skulle delta stilte NJJK også med funksjonærer som skulle hjelpe til med selve arrangementet. Det var Lars, Jørn Terje, Helge og Ole. Jørn og Lars ville dessuten gjerne ha bokført at den matten de satt med poengtavla på var den med utvilsomt færreste feil, og med de overlegent beste animasjonene. Ellers hjalp Helge og Ole til med listeføring og andre artige ting hele dagen.



Knut og Kjetil hadde ikke hellet med seg i dag og møtte beinhard konkurranse, de fikk to kamper hver og kjempet hardt men det holdt dessverre ikke til plassering denne gangen. Simen derimot var i toppform som alltid og kastet seg opp til første plass i sin klasse! Stian imponerte også stort, Verd å nevne var at Stians vektklasse var dagens desidert største, og sannsynligvis også hardeste. Men det hindret han ikke i å gå til topps og vinne en overbevisende seier over opptil flere utlendinger.


Totalt: 2 gull til NJJK, og mye skryt for overlegen poeng og listeføring, strålende innsatts fra alle mann.



Fullstendig resultatliste på judo.no.



Innkalling til Ekstraordinært Årsmøte

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Mar 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Det vises til styremøte nr. 4 den 12.03-2007. Det ble vedtatt å avholde ekstraordinært årsmøte.



NJJK sitt styre ønsker å få vedtatt en lov for klubben som er gyldig og samsvarer med Norges Idrettsforbund sine lover. For å få et lovlig (med riktig kjønnsfordeling) og funksjonsdyktig styre ønsker styret i NJJK å få valgt et nytt styre.



Til behandling foreligger:


1. Godkjenning av lov for NJJK


2. Valg av nytt styre



Det ekstraordinære årsmøtet avholdes i


NJJKs lokaler onsdag 28. mars kl. 18.00.



Med Vennlig Hilsen



Styret i NJJK


v/leder May Linn Hystad



Knalloppmøte på årsmøtet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Feb 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Styret informerte om et veldig godt NJJK år i 2006, med økt medlemsmasse og økende engasjement blant medlemmene. Styret har blant annet jobbet mye med å knytte bånd til Kultur og Idrett, utforme retningslinjer, rutiner og å samle klubben til en enhet. Les mer om dette i årsberetningen.



Flere ulike meninger og, for en del, uventede benkeforslag gjorde at stemningen ble høy. Det var uenighet i valgkomiteens innstilling og en del diskusjon rundt detaljer om saksgang/prosedyrer men vi kom til en løsning til slutt.



Styrets sammensetning for 2007 blir slik:


Leder: May Linn Hystad


Nestleder: Kristoffer Halmøy


Styremedlemmer: Arne Ivar Hansen, Helge Johansen, Lasse Kristiansen, Alex Zografos, Ole Moland og Andre Aurdahl.


Varamedlemmer: Matz Tangnæs og Lars Moland.



Det blir nå 4 personer mer i styret enn det har vært i 2006.



Valgkomite 2007:


Leder - Stian Jespersen


Medlem – Morten Kompen


Medlem – Kenneth Holm


Varamedlem – Jørn Yngve Walmestad



En fullstendig protokoll fra årsmøtet vil være tilgjengelig omkort tid.




Referat fra styremøte nr 2 - 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Feb 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vedlikehold


Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på liste som skal sendes til Kultur og Idrett. Alex, Morten og Arne Ivar tar en siste forespørsel på line-up på hver sin gren.



Rekruttering


Rekruttering barn og ungdom har ikke vært like velykket som ønsket, heller ikke rekrutteringen til Jiu-Jitsu-partiet. Ingen flere rekrutteringstiltak er planlagt for rekrutteringen våren 2007.



Regnskap og budsjett


Styret behandlet regnskap og budsjett slik at dette er klart til årsmøtet. Styret foreslår til årsmøtet å gå i underskudd pga av investeringer i forhold til vedlikehold.



Årsmøtet


Styret brukte en del tid på forberedelser til årsmøtet. Styret og valgkomiteen kom litt sent i gang med forberedelsene blant annet på grunn av et tidskrevende klubbutviklingskurs.






Saksliste Årsmøte onsdag 14. februar

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Feb 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Saksliste til årsmøtet



1. Konstituering


- Registrering av de fremmøtte


- Godkjenning av innkallingen


- Godkjenning av sakslisten


- Godkjenning av forretningsorden


- Valg av dirigent – Styrets innstilling: Andreas Strand


- Valg av referent – Styrets innstilling: Arne Ivar Hansen og Alex Zografos


- Valg av 2 medlemmer til å til å undertegne protokollen


- Valg av tellekorps



2. Behandle styrets årsberetning


- Komiteenes arbeide og resultater


- Medlemsstatistikk


- Styrets og komiteenes sammensetning



3. Behandle regnskap


- Resultatregnskap for 2006


- Balanse pr. 31.12.06


- Revisors rapport



4. Innkomne forslag – Ikke lovsaker


Ingen innkomne forslag.



5. Innkomne forslag – Lovsaker


Ingen innkomne forslag.



6. Fastsette kontingent


Styrets foreslår å beholde dagens kontingentsats.



7. Vedta budsjett for 2007



8. Valg


Følgende er innstilt;



Styret:


Leder - May Linn Hystad


Nestleder - Kristoffer Halmøy


Styremedlem - Arne Ivar Hansen


Styremedlem - Helge Johansen


Styremedlem - Alex Zografos


Styremedlem - Lasse Kristiansen


Styremedlem - Ole Moland


Varamedlem - Lars Moland



Valgkomite:


Leder - Stian Jespersen


Medlem – Morten Kompen


Medlem – Kenneth Holm


Varamedlem – Jørn Yngve Walmestad



Komité for Henrik Lundhs Minnefond:


Leder - Morten Kompen


Medlem - Jørn Terje Krekling


Medlem - Erik Haugen


Varamedlem - Dag Hodne



Revisorer:


Revisor - Terje Lund


Revisor - Andre Sunde Nilsen



NJJK Beste klubb i Nyttårsstevnet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Jan 2007

Originalt skrevet av: Ole Moland

For anledningen var stevnet lagt til Mjøndalshallen, ikke så alt for langt utafor Drammen (bedre med en dram i timen enn en time i Drammen:P, for de over 20)


Til sammen ble det 5 gull og en bronse til Norges beste klubb.



Deltagerne fra NJJK var: Kjetil, Simen, Stian, Mohammed, Mette, Ruman, Lars Og Ole. Jørn Terje var med som sjåfør, coach og lagleder, og Kristoffer var på stevnet som representant for STK. I tillegg dukket Morten Schiøtz opp og var heiagjeng midt på dagen.



I dag hadde arrangørene valgt å starte med seniorene, noe som førte til at Lars var førstemann ut. Han fikk ingen lett dag på matta, han måtte slite seg gjennom mange gode motstandere, han hadde først en heftig lang match mot en tysker som gikk til golden score. Lars holdt hodet kaldt, var best taktisk og da tyskeren måtte bli litt mer aktiv ble han sendt på ryggen i matta –ippon. Gull til Lars. Vi er stolte



Nestemann ut var Kjetil. Han gikk gode kamper, hadde flere fine angrep, men møtte sterk motstand og hadde dessverre ikke marginene på sin side i dag og endte uplassert. Vi ser frem til gode resultater i framtida fra dette unge talentet.



Simen var også med. Denne nybakte landslagsutøveren beviste at han hørte hjemme på landslaget og kjempet seg til seier etter seier. Til slutt var det finale, der han møtte ungdomslandslagskollega Magnus Nicolaisen fra Steinkjer som han hadde slitt litt med i innledende pulje. I finalen overbeviste Simen ordentlig og avsluttet med en solid ippon seier. NJJKs andre gull for dagen, og flere skulle det bli.



Det sørget bl.a. Stian for, som lekte seg gjennom den beintøffe -38 klassen. Stian leverte varene nok en gang, og viste at han var en ekte Bakken. Stian er ekstremt aktiv med egne angrep på matta, og jeg tror ikke vi så at motstanderne rakk å angripe en eneste gang, men var henvist til å forsvare seg mot stadig nye gode angrep fra Stian Gull til Stian. Flink gutt



Mohammed var flink og kom seg greit videre fra pulja, men da tida kom for semifinale var han sliten og gikk på et knepent tap. Bronse til Mohammed, slett ikke verst for en med oransje belte.



Ruman var med på sitt første stevne og imponerte. Han viste seg som en hard nøtt å knekke for både klassevinneren og opptil flere landslagsutøvere, da ingen klarte å kaste ham på ippon. Med litt mer teknikktrening vil nok resultatene neppe vente på seg. En sterk debut fra Ruman.



Mette var forhåndsfavoritt og innfridde. Hun vant alle sine kamper på ippon. Gull også til Mette. Stolt av deg



Ole gikk greit videre fra pulja med ett tap i puljen sin. Så fikk han summet seg og med mer gjennomtenkt taktikk og fokusert gjennomføring klarte Ole å revansjere tapet i innledende på en overbevisende måte. Gull til Ole.



Seint den kvelden var det 8 fornøyde utøvere som trasket ut av hallen men med hele 5 gullmedaljer og en bronsemedalje i bagasjen. Gratulerer med innsatsen.



Referat fra årets første styremøte 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Jan 2007

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Referat fra årets første styremøte


Sted: NJJK


Tid: 8/1-2007


Tilstede: Kristoffer Halmøy, Helge Johansen, Alex Zografos og May Linn Hystad


Ikke tilstede: Morten Kompen og Arne Ivar Hansen



Neste styremøte


Neste styremøte blir 5/2-2007 - Før årsmøtet og etter neste kurskveld



Vedlikehold


Vedlikeholdansvarlig Helge Johansen har laget en liste over ting som burde utbedres snarest og innen en viss tid. Denne skal sendes til Kultur og Idrettsetaten i Oslo Kommune for å se hva de og Undervisningsbygg kan hjelpe til med.


Det er viktig for oss å gå igjennom denne kanalen for å forsikre om at vi får mest mulig støtte fra denne kanten i fremtiden også. Lokalet begynner å bli eldre og vi forventer å måtte gjøre en del vedlikehold fremover. Ventilasjonsanlegget i Dojo 2 er nettopp reparert og har fått nye deler - som hadde blitt en stor utgift for klubben om ikke Kultur og Idrett hadde dekket dette. Dessuten kan vi da bruke pengene våre på andre ting - slik som nye rammer til gamle og nye bilder som kan henges opp, nye skap, planter, eventuelt ny sofagruppeparti med mediasenter, nye veggmatter i Dojo 1.


Listen står nedenfor. Er det noe vi har glemt så vil vi gjerne at medlemmene våre sier i fra dette innen 16. januar da vi sender over listen til Kultur og Idrett:



1. Ønskes utført snarest.


• Rep av linoleum på gulv i herre- og damegarderoben utenfor dusjene.


• Gjennomgang av det elektriske anlegget.


• Ny inngangsdør.


• Utbedring av herredusjen


• Se på rømmingsdør bak dojo 2


• Gjennomgang av vann og avløp - Gammelt



2. Utføres innen 3 år.


• Rensing av ventilasjonsanlegg.


• Gjennomgang av ventilasjonsanlegg i dojo 1. Anlegget er for lite når det er mange personer i lokalet. I tillegg er det ikke støydemping på nåværende anlegg. Ventilasjonsanlegget i Dojo 2 er mye nyere og har støydemping.



3. En forespørsel om Kultur og idrett dekker kostnadene.


• Ny vaskemaskin til vask av mopper.


• Maling til å male våre lokaler.



Forsikringsliste kampsportsfobundet


Kampsportsforbundet har hatt feil adresse til klubben i sitt register og dokumentasjon og regninger har ikke kommet frem. De har nå oppdaget feilen og dette skal bli i orden.



Regnskap og budsjett


Regnskapsansvarlig Kristoffer Halmøy presenterte det foreløpige regnskapet for 2006.


Fremdeles er det noen medlemmer som ikke har betalt kontigent og/eller treningsavgift for 2006, men vi har også fått inn noe gammel gjeld.


Vi har hatt en positiv utvikling i 2006. Den viktigste kilden til det gode resultatet er økte medlemsinntekter.


Budsjettet for 2007 ble diskutert og jobbes videre med til neste styremøte.



Årsmøtet Onsdag 14. februar kl. 18:00


Styremedlemmer og idrettslige ansvarlige må levere inn sine rapporter for 2006. Info er gitt via velkommenbrev til medlemmene og i tillegg legges det ut info på nett.


Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet. Fullstendig sakliste må være tilgjengelig for medlemmene senest 1 uke før årsmøtet.



Idrett og Ledelses-kurset


Styret er veldig glad for at de har fått mange konstruktive tilbakemeldinger.


Styret må begynne i en ende med tilbakemeldingene. Vi får ikke gjort alt på en gang.



Styret har startet med følgende hovedområder, tiltakene blir iverksatt så fort som mulig men ikke alle på en gang:


Evaluering/Tilbakemelding til trenere


Idrettslig ansvarlig må gi mer/bedre tilbakemeldinger til trenere/hjelpetrenere.


Tiltak:


Styret har vedtatt at Idrettslig ansvarlig skal lage en plan for oppfølging av trenerne for et semester før semesteret starter.


I tillegg skal idrettslig ansvarlig sende inn en rapport om hvordan dette har gått i slutten av semesteret. Sendes styret til info@njjk.no.


Denne rapporten kan være til hjelp når idrettslig ansvarlig skriver årsrapporten som skal inn i årsbretningen.



Fjerne "de og oss" mentalitet


Tiltak:


• Klubbutviklingskurs.


• Felles sosiale arrangementer. Festkomiteen arrangerer mer enn bare avslutning.


• Festkomiteen endrer navn til Arrangementskomiteen slik at folk skjønner at det ikke bare er snakk om å drikke seg beruset.


• Festkomiteen/Arrangementskomiteen utvides med representanter fra alle tre grupper. E-post er sendt ut til alle på kurset der de kan melde sin interesse. Ingen svar fått enda.


• Felles innebandy på søndager kl. 16-18.


• Representant fra hver gren må ta mer ansvar og selv informere til egen gruppe, og ta ansvar for motivasjon av trenere og medlemmer på sin gren.


• Trenersamling alle grener – arrangeres på nytt.


• Idrettslig ansvarlig pr gren velger ut to personer eller flere pr gren som skal utføre et kvarters oppvisning av sin gren til de andre grenene. Idrettslig ansvarlig finner 3 tidspunkter der det passer at andre grener kommer og holder oppvisning for sin sin gruppe.


• En felles trening hver måned der alle de tre gruppene møtes. De idrettslige ansvarlige (JTK, RS og AIH) setter seg sammen og finner et opplegg for treningen. Denne treningen blir i stedet for vanlig trening. Hvilken dag det er går på rundgang slik at alle partier vil ha denne felles treningen i stedet for sin vanlige trening en trening hver tredje måned. Torsdag kl. 19:30-21 går ikke da det er trening i klubben i regi av landslagstrenere. Arrangementskomiteen planlegger noe sosialt etter treningen


• Oppfordring til gjensidig respekt av trenere, utøvere, styremedlemmer.



Kommunikasjon, bevisstgjøring, Informasjon


Tiltak:


• Styrereferat legges ut på NJJK.no og på kommende oppslagstavle.


• www.NJJK.no er den viktigste informasjonskanalen – Oppfordre medlemmene til å bruke den aktivt.


• Innsamling av epostadresser til nøkkelbærere - informasjonskanal til sentrale personer


• Ny e-postliste for alle medlemmer.


• Oppslagstavle kun med beskjeder fra styret samt bilder av styremedlemmene og deres primære ansvarsoppgaver.


• Representant fra hver gren må ta mer ansvar og selv informere til egen gruppe


• Komite opprettes som skal komme med forslag til styret om fornying av sofagrupperommet(KH, AZ og HJ kommer til å være en del av denne psosjektgruppen - vi trenger flere!) - Mediasenter i sofagruppen med flatskjerm med opplysninger, resultater, info, demo, hvem er trenerne, styre osv. Trådløst Internett.


• Spørreundersøkelser - ikke diskutert ferdig hvordan dette skal foregå.




Styret håper at 2007 blir et veldig bra år, enda bedre enn det forrige, på alle områder.



Referat fra styrets siste styremøte 2006

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Jan 2007

Originalt skrevet av: Morten Kompen

Referat NJJK styremøte nr. 10/06


Dato: 15.12.2006


Tilstede: Morten Kompen, Helge Johansen, Kristoffer Halmøy og May Linn Hystad



Sak 1 Sette dato for nytt møte


Nytt møte avtalt 08.01.2007 kl. 1800. Styret tar imot forslag og innspill frem til møtetidspunktet (ta kontakt med et av styremedlemmene evt. benytt den grønn postkassen eller send en e-post).



Forøvrig: Årsmøtet avtalt onsdag 14. februar 2007 kl 1800. Brev sendes ut minst 1 mnd i forkant til medlemmene iht. vedtekter. Medlemmene informeres via velkommenskriv som sendes ut første uke i januar.



Sak 2 Valg av referent:


Morten valgt



Sak 3 Vedlikehold: Status diverse


Boning av lokalet ferdig med unntak av badstuene. Herretoalettet er i orden etter jobb gjort av Undervisningsbygg under pålegg fra Kultur og Idrett. Styret beklager den lange tiden som er gått for å få ordnet herretoalettet, men ser svært positivt på at det ble ordnet uten bruk av klubbens midler. Dette var første ledd i et større samarbeid med Kultur og Idrett/undervisningsbygg.



Generelt:


Helge lager liste over øvrige ting som må burde fikses og pusses opp. Denne listen sendes Kultur og Idrett slik at de kan bli enige med oss og undervisningsbygg om en fremdriftsplan.


Blomst sendes fra styret til Marit Tronerud, Park og Idrett, for god hjelp i prosessen.



Matter


Midten av mattearealene i dojo 1 fylles med røde matter som følge av regelendringer med fjerning av faresone (Morten).



Veggpolstring


Helge kommer med forslag for å dekke til hull i veggpolstring i dojo 1. Helge sjekker dette videre.


May Linn sjekker med NJF i forhold til avtaler på veggmatter/polstring (veggmattene i dojo 1 er 30 år gamle).



Sak 4: Selvforsvarskurs for jenter


Jentene var svært fornøyd med kurset. Styret gir honnør til initiativtaker May Linn og øvrige aktive medlemmer for kurset og samarbeidet på tvers av grenene.



Ønske om å gjennomføre 1 selvforsvarskurs i semesteret fremover, neste gang mars/april 2007, med økt trykk på markedsføring.



Sak 5: Presentasjon av grenene på nettet. Status


Representantene pr gren i samarbeid med idrettslig ansvarlig pr gren sender forslag til idrettslig ansvarlig/koordinator alle grener



Sak 6 Treningstidskabal


Vedtatt etter opprinnelig forslag. Se www.njjk.no for oppdatert liste over treningstider (minimale endringer fra høsten 2006).



Sak 7 Nye priser


Vedtatt etter opprinnelig forslag. Se www.njjk.no for oppdatert liste over priser. Prisstrukturen er betydelig forenklet. Ny prisstruktur vil også bli kommunisert gjennom brev til medlemmene i januar 2007.



Sak 8 Forsikringsliste kampsportsforbundet (for ju-jutsu)


Treg prosess. Ingen konklusjon. Saken rulles over til neste styremøte



Sak 9 Sosialt arrangement alle grener


Styret takker festkomiteen for flott innsats. Godt oppmøte fra judo og jiu-jitsu gruppen skapte god stemning med julebord på ”Dinner”.



Sak 10 Godtgjørelse av trenere Judo


Vedtatt iht. forslag. Detaljer vil bli kommunisert til trenerne. Budsjett og regnskap deles i tre (pr. gren) etter tidligere vedtatte regler. Godtgjørelse av judotrenerne tas selvfølgelig fra judobudsjettet.



Sak 11 Rekruttering


Rekruttering våren 2007 vil fokusere på


a) Vervekampanje


b) Utdeling av lapper på skoler


c) Intensivkurs i SFO i vinterferien med mulighet for videre opptak i klubben


d) Oversette sentrale deler av NJJKs hjemmeside til engelsk.



Forøvrig arbeides det (Kristoffer) med en e-postliste over alle klubbens medlemmer for å bedre kommunikasjonen generelt (kun styrets leder som kan benytte e-postlisten).



Sak 12 Semesterbrev 2007


Sendes ut i begynnelsen av januar med oppdatert tid og prisinformasjon.



Sak 13 Regnskap


Regnskap ikke oppdatert siden forrige styremøtet. Viser likevel generelt positivt bilde som følge av økt medlemstall og aktivitetsnivå



Sak 14 Klubbutviklingskurset


Styret gikk igjennom tilbakemelding fra deltagerne punkt for punkt. Kommunikasjon tilbake fra styret planlegges foran neste samling i kurset 3 januar.



Sak 15 God Jul til alle medlemmene fra styret


Legges ut på njjk.no. Ansvarlig: May Linn.



Sak 16 Eventuelt


• Oppdatering omkring Henrik Lundhs minnefond. Morten kommer tilbake ved neste styremøte med en oversikt/status.


• Sende inn njjks lover for godkjenning. Ansvarlig: May Linn.


• Dugnad – vask og vedlikehold: 4 februar.