Rapport Nordisk Mesterskap

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Mai 2007

Originalt skrevet av: Mette Johansen

Rapport fra nordisk mesterskap - Mette



”Tirsdags-gjengen” deltok i nordisk mesterskap for ungdom og junior, i Landskrona, Lørdag 22/04. Mona, Marie, Geir, Stian, Carl, Vidar og meg (Mette) bestod gjengen av, og vi gjorde en bra innsats i Sverige. Vi kom oss frem og tilbake med to biler, der Andreas og Per var sjåfører.


Dag 1 – Fredag 21/04 : gikk fort forbi med en Langbiltur, mange barnesanger, en syngende Andreas, og mange spente utøvere. Vi sjekket inn på Hotell Öresund, og ingen av oss hadde noe problemer med innveiing. Etter en god middag dro vi tilbake til hotellet og la oss.



Dag 2 - Lørdag 22/04


Stevnedagen. Vi spiste en stor frokost, og så reiste vi ned til hallen for å sloss. Innsatsen var på topp og vi fikk gode resultater. 5 av 7 mulige medaljer, der Carl, Stian og Jeg fikk gull mens Geir og Vidar tok brosje. De andre to jentene hadde også glimrende innsats, og de kommer sterkt tilbake neste år!



Sistemann på matta var meg. Jeg deltok i junior -63 kg klassen. I klassen var det 9utøvere, og da ble det to puljer. Jeg var døds nervøs og hadde lagt et veldig stort press på meg selv. Litt pga dette kom jeg ganske tregt i gang. Første kampen min var utrolig dårlig. Jeg møtte Anna, som er første års junior fra Sverige. En meget sterk og høy utøver. Jeg vant så vidt med en tanio-toshi til yoko. Men kampen var veldig jevn og jeg var ikke fornøyd i det hele tatt. Etter dette ”våknet jeg opp” og resten av stevne er jeg veldig fornøyd med.


Andrekamp var mot en svensk utøver. Jeg gikk utpå matta, hadde god greps-fighting og etter 15sekunder fikk jeg inn en o-uchi til ippon.


Tredjekamp var mot line bråten, norsk landslagsutøver. Her ble det litt forskjellige scoringer. Det endte opp med et angrep med o-uchi som gikk over til uchi-mata til ippon.


Fjerdekampen var en annen høy svenske. Her dominerte jeg kampen totalt, og kastet litt forskjellig. Men det gikk i kaste dropp tegeruma. Og jeg fikk til slutt ippon på dette kaste.



Så da var jeg i finalen! Der møtte jeg Malin fra judogymnaset fra Sverige. En utøver jeg har møtt mye. Etter ca 30sekunder fikk jeg inn et uchi-mata angrep som jeg kombinerte med ko-uchi til ippon. Jeg var kjempe glad når jeg vant! Det var utrolig gøy =) Andreas coachet meg under hele stevne, og kommunikasjonen mellom oss var super som alltid.



Dag 3 – Søndag 23/04


Hjemreisen stod for tur og vi tok oss god tid før vi satt oss i bilene. Synd for oss ble det ikke noe trening denne dagen, ettersom både danskene og finskene dro hjem. Men bilturen gikk fort, og hele turen var utrolig morsom!



Norge generelt gjorde det greit. Totalt 10 medaljer, hvorav fem gull, en sølv og fire bronser. Jeg var ikke den eneste njjk utøveren, Esther var også med. Hun gjorde det kjempe bra, gull =) Dessverre fikk jeg ikke sett Esther gå kamper, og jeg deltok heller ikke på samme opplegg som henne. Men rapport kommer sikkert fra Esther senere ;)



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.