Oppstart 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Des 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Oppstart 2009 - JUDO:


Nybegynnere 7-14 år: Mandag 19. januar


Knøttejudo - Tirsdag 20. januar


Gulbelter - Mandag 5. januar


Avansert barn/ungdom: Mandag 5. januar


Avansert junior/senior: Mandag 5. januar.


Nybegynner/gulbelter junior/senior: Onsdag 7.januar



Oppstart 2009 - JIU-JITSU:


Mandag 12. januar



Reisebrev fra Gøril Johansen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Des 2008

Originalt skrevet av: Gøril Johansen

Kjære alle NJJK’ere



Først: jeg har ikke konkurrert så mye i det siste etter skade og en omfattende skulderoperasjon, men er i gang igjen på mitt hjemsted London der jeg trener i Budokwai, og skal satse denne sesongen før jeg blir for gammel :-). Jeg deltok på og vant et lokalt mesterskap, The Harris Tournament 30. november, som var et hyggelig comeback.



Martin Thiblin, Jonas Mällo og jeg har nå latt julestri være julestri og reist til Aserbajdsjan for å tilbringe førjulstiden på treningssamling i Baku, som var mitt hjemsted i perioden fra 2004-2007. Som dere vet er det et godt og tett samarbeid mellom det norske og det aserbajdsjanske landslag, og vi er nå her på besøk for å få god matching. Vi trener to judoøkter annenhver dag, og en judo og en styrkeøkt annenhver dag. De av dere som kjenner Jonas vil vite at han ikke lar oss ligge på latsiden på noen av treningene.



Aserbajdsjan er blant verdens beste judonasjoner, de har sterke resultater internasjonalt, senest gull og bronse i OL i Beijing. Det kan være opp til 80 utøvere på trening som alle holder et høyt nivå og har en særegen kampmentalitet, så man får virkelig kjørt seg på øktene her. Landslag fra hele verden står i kø for å trene i Baku, og vi er derfor heldige som har stående invitasjon til å trene med dem når vi måtte ønske.



Det er lett å bli glad i judofamilien i Aserbajdsjan da de møter sine gjester med en gjestfrihet og hjertelighet man finner få andre steder. I noen land får man allernådigst lov å overvære landslagstreninger, her arrangerer de treningssamling spesielt for oss og vet ellers ikke hva godt de kan gjøre for at vi skal få maksimalt ut av oppholdet både treningsmessig og sosialt. Våre judovenner inviterer oss med rundt på sightseeinger, middager og hyggelige stunder med te og samtaler om alt fra judo til livets viderverdigheter og politikk. Trener Ali som etter hvert har fulgt både meg og Martin Thiblin opp, sørger for at vi er i gode hender hvor vi enn kommer.



De aserbajdsjanske utøverne og treneren har gode minner fra sitt besøk til NJJK da de var i Norge i forbindelse med World Cup Norway i september. En hilsen til alle, særlig til Esther som de husker som jenta fra nord som banket alle i World Cup Baku i 2005, er herved overbrakt!



God jul ønskes til alle fra Gøril



Les mer detaljer om Gørils reise på www.judo.no







Referat klubbmesterskap

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Des 2008

Originalt skrevet av: Yousef, Omar, Osman, Ihsan og May Linn

Det har vært et fint klubbmeserskap. Vi har brukt det vi har lært.



Det var 5 vektklasser: Tiger, Isbjørn, Puma, Løve, Strandløve.



Vi har brukt forskjellige knep.



Dommeren heter Dag og han som roper opp de som skal ta en kamp han heter André.


Det var flest hvitbelter, gulbelter og orangebelter. Først begynte Tiger-klassen. Det var den minste vektklassen. Det gikk veldig bra når de skulle ha kamp. Så kom Puma; Ja det gikk også bra. Ihsan synes Strandløve og løveklassen var best. Alle ga alt for å vinne kampene. Ihsan var veldig fornøyd med sine kamper som gikk dritbra!



Alle var veldig glade og mange fikk tatt bilde av barna sine. Foreldrene var stolte :-)




(ML:)


Alle fikk et fint diplom, medalje, kinderegg, pølse, brus og kake.



Etter premieutdeling og pølseutdeling gikk voksenklassen - Strandløveklassen. Her vant Lars Moland, og på en eller annen merkelig måte fikk resten sølv....



Dette var siste trening for barna før jul.


NJJK ønsker alle en god jul!



Er det noen som har bilder fra klubbmesterskapet vi kan legge ut her på www.njjk.no? Send de til May Linn!



Graderinger høsten 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Des 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Følgende graderte seg til gult halvbelte (5. mon):


Embla Aalerud


Herman Rustad


Johan Emaus Flaa


Kim Oliver Hjertstedt Andersson


Marit Emaus Flaa


Mathias Berger


Sean Vinje


Tuda Oussous


Victor Røed


Wisam Abu Afifeh


Arne Aune (graderte seg 10.12)



Disse barna var de første som fikk det nye judopasset til Norges Judoforbund i klubben.



Følgende graderte seg til Gult belte med orangestripe:


Kristoffer Stordalen Hansen


Lars Kreutz Sund


Magomed Saiew


Mathias Bakkejord


Petter Kreutz Sund



Orange belte (4. mon):


Bjørn Kåre Aune var den eneste som graderte seg til 4. mon denne gangen og det klarte han fint!



Felles alle graderinger:


Sensor skrøt av god fallteknikk og fine teknikker, alle fortjente godt sitt nye belte!



Junior/Senior:


17. desember graderte 5 stk fra Junior/Senior-partiet - Alle til gult helbelte (5. kyu)


Kalander Malang


Thomas Førde


Atle Qviller


Sakan Aref


Bo Nordlie Johansen



Azizi Zolteqar graderte seg til 5. kyu mandag 24.november.



Det var kjempegod graderinger med høyt nivå!



GRATULERER ALLE SAMMEN!




Lag NM 2008: 2 bronse og mye ”ære og respekt” til NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Des 2008

Originalt skrevet av: Morten Kompen

Sandefjord Judoklubb var igjen arrangør av lag-NM, og NJJK samlet denne gangen kreftene rundt et senior herre-lag, og et senior mix-lag. I forhold til førstelaget i fjor ble det store endringer på herre siden, men vi stilte likevel optimistisk til start med et lag bestående av Zoltaqar Azizi (-66), Lars Moland (-73), Jørn Terje Krekling (-81), Morten Kompen (-90) og ”innleide” Geirmund Glendrange (+90), som normalt representerer Elverum Judoklubb.



Laget var plassert i pulje med Ippon, Bodø og Levanger, og en semifinaleplass var vårt første mål. Kampen mot Ippon startet med noe som i utgangspunktet skulle være rått parti - Azizi, som nettopp har gradert seg til gult belte, møtte world cup deltager Albin Dal. Azizi kjempet imidlertid hardt og hadde flere gode angrep. Han motsto også et par angrep fra Albin og fikk muligheten ovenfra i ne-waza. Overmakten ble likevel for stor til slutt, og det ble med forsøket. Azizi viste likevel klart at han ikke er noen ”vanlig gulbelte”, og med sin sterke idrettsbakgrunn blir det spennende å se hvordan utviklingen fortsetter på judomatta. Halmstrået, i forhold til å slå Ippon, var det Lars Moland som holdt i. Hans kamp mot Vidar Lund var tøff, og preget av at dette er utøvere som kjenner hverandre rimelig godt. Kondisjonen og styrken sviktet Lars ettersom kampen dro ut på tid, og Ippon fikk med seg seier nummer 2. Jørn hadde så den noe utakknemlige oppgaven å gå mot Norges beste judoka, Martin Thiblin i -81 kg. Et bra taktisk løp holdt imidlertid Jørn inne i kampen en lang periode, og med litt mer ”medvind” kunne det blitt en kontring ut av kastet som Martin avgjorde kampen med (undertegnedes raske analyse tilsier at problemet er at Jørn tar for lite i benk, og bør prioritere dette fremover). Med tre tap på de tre første kampene spilte det liten rolle at Morten kastet Ippons mann på 30 sek, og at Geirmund bukket høflig for en walk-over - vi tapte 3-2.



Neste kamp mot Bodø gikk bedre. Jørn sto for dagens kast med å feie motstanderen sin gjennom matta. Morten har fått sans for ne-waza på sine gamle dager og vant på juji-gatame. Geirmund (fortsatt høflig) takket for walk over, og det ble 3-2 til NJJK.



Kampen med Levanger ble derfor avgjørende for hvorvidt vi kom ut av puljen. Lars jobbet veldig bra i sin kamp, og avgjorde med ko-uchi til ippon etter halv tid. Jørn kastet igjen motstanderen sin gjennom matta og var i ferd med å rekruttere store deler av hallen til trening på NJJK. Morten vant nok en gang i ne-waza, mens Geirmund elegant håndterte den sterke Kvåle. 4-1 til NJJK og semifinale neste.



Semifinalen gikk mot fjorårsvinneren og forhåndsfavoritten BK-judo. Azizi startet igjen bra, og var veldig nære å skape en sensasjon i det han lenge ledet sin kamp. Et ”bananskall” hadde imidlertid forvillet seg ut på matta, og Azizi forsvant ut på det. Lars skal i utgangspunktet ha en bra mulighet mot BKs Morten Andersen, men en fysisk hard kamp endte med det Dag Hodne (Norges og NJJKs første med 5.dan) kalte en ”utrolig morsom måte å slå av på” (Lars trampet som en gal for å ikke å bli dratt i biter). Det hele så nå rimelig dårlig ut, men Jørn bestemte seg for å ta ansvar. ”We’ll make you fly”, står det på BKs klubbgensere, men Jørn må ha tenkt at – vel, da kan de i hvert fall fallteknikk – og det var det behov for! Ansvarsfølelsen ble imidlertid ikke med videre, og Morten var lite fornøyd med å bli kvelt ut av Geir Åge Jacobsen etter en situasjon i overgangen fra tachi-waza til ne-waza. Ettersom kampen da var tapt, var det bare for Geirmund å gå innpå for å redde ”respekten og æren”. Rune ble rullet greit rundt på en fin Kata Guruma variant.



Herreklassen ble til slutt vunnet at nettopp BK-judo som slo Ippon i en dramatisk (og litt overraskende) finale. Vi fikk med oss bronsemedaljer sammen med Oslo JK.



Mix laget besto i år av Lars Moland (-73), Nina Brændhagen (-63), Morten Kompen (-90), May Linn Hystad (+57), og Geirmund Glendrange (+90). Klassen så i utgangspunktet veldig spennende og åpen ut, med 5 – på papiret - rimelig jevne lag med sterke og erfarne utøvere.



Første kamp gikk mot Oslo JK, som stilte med et ungt, men godt lag. Lars tapte litt uventet i ne-waza, mens Nina mer som ventet møtte overmakten i den dyktige Ane Presthus. Morten måtte gå langt ned i kjelleren for å hale ut en golden score seier mot talentet Karl Andre Reichelt, mens May Linn - i NJJK øyne – dessverre ble dømt bort i en kamp hun styrte bra. Geirmund var som tidligere ustoppelig, men kunne ikke forhindre et 3-2 tap.



NJJK slo siden vestfold judokrets uten noen stor dramatikk, og halte i land en jevn kamp mot BK-judo. Nøkkelmannen her ble igjen Geirmund, som hadde fullstendig kontroll på sin mann. Et høyt løft viste at også Rune Enget ”can fly”.



Ippon skulle imidlertid igjen viste seg å bli for vanskelige i den siste kampen, og vi gikk på et ny 3-2 tap. Det ligger mye ”ære og respekt” i slikt, men ikke mer enn en bronsemedalje for NJJK som i fjor vant mix klassen. Siden vi ikke kunne ta oss med den gjeveste medaljen selv, var det spennende at Oslo JK tok med seg trofeet som dagens yngste lag.



Arrangør Sandefjord Judoklubb klarte å legge en god og verdig ramme rundt arrangementet, og holdt tidsrammen med fin margin. Skal man finne noe å utsette på, må det være at det føles rimelig meningsløst å skulle reise tur/retur Sandefjord for å veie seg inn dagen i forveien. Slikt oppfordrer nærmest til slanking, og blir bortkastet tid og krefter.



Dagen endte på bra kinarestaurant i Sandefjord sentrum, der nye historier ble skapt, og gamle historier fikk ben å gå på… …blomsten.



For flere bilder fra stevnet – se: www.judobilder.org



Hilsen fra Morten



3 NJJK-ere i Veteran EM, 5. plass til Stig Traavik!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Nov 2008

Originalt skrevet av: Stig traavik og May Linn Hystad

Tre norske deltagere, alle fra NJJK, deltok i årets Veteran EM. Det var et imponerende arrangement med høyt nivå på deltagerne.



Stig Atle røk ut med to tap. Mellomfornøyd, men kommer sterkere tilbake.



Alfredo ble dessverre skadet i kneet i første kamp og måtte trekke seg.



Stig møtte en italiener i første kamp. Hard kamp, men dro i land seieren etter å ha scoret yuko med yokoe-tomoenage. Neste kamp ble seier over Sverige etter ca 20 sek på en knalltreff på tomoenage. Kvartfinalen var mot en sterk russer, seier på juji-gatame etter å ha kastet også russeren på tomoenage.


I semifinalen ble det hontaitap etter en sjansefattig kamp mot Romania. Dommeravgjørelsen var helt grei – Stig må komme i bedre form – så knuser han rumeneren. I bronsefinalen mot Frankrike bommet Stig på et kontringsforsøk i kampens første minutt, gikk rett på ryggen. Dommeren kunne ikke gjøre annet enn å dømme ippon. Det ble 5. plass på Stig! Godt resultat på en middels god dag – med litt bedre forberedelser tar vi flere medaljer i neste Veteran EM.



Kanskje er det flere som blir med da?


Kampene varer i kun 3 minutter!


For å være med på EM for veteraner må du blant annet oppfylle følgende kriterier:


- Være over 30 år men yngre enn 65 år


- Ikke vært med på World Cup, EM, VM eller OL på minst 2 år




Vellykket natttrening i helgen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Nov 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vår kjære Mette Johansen var "grunnleggeren" av arrangementet Natttrening. Det har vist seg å være veldig moro for barna å være med på.



Ikke hver dag de får lov til å være oppe så sent :-)



Følgende deltok på samlingen:


Omar, Wisam, Embla, Eskild, Victor, Osman, Abdul, Bjørn Kaare, Arne, Filip, Petter, Lars, Gustav, Herman, Johan, Tommy, Sean, Mathias, Fredrik og Kristoffer.



Følgende voksne var med: Trenerne Mathias Hansen, Marius Sandem med kjæresten Birgitte, Andre Sunde Nilsen, Christopher Norderhaug og Dag Hodne, Forelder og utøver Rune Karlstad, styremedlem og utøver Therese Eikum, styremedlem og trener Lars Moland og sist trener og leder May Linn Hystad.



Det startet med en smellstart med ballongleken. Johan var den heldige vinner av judobamsen.



Deretter dro vi til Veitvet bowling. Det gikk rykter om at Andre var en rev på å bowle men både store og små viste gode bowlingteknikker.


Kulene var nok noe tunge for de minste men det gikk bra. De har blitt sterke etter å ha slengt hverandre på judomatta tidligere i høst :-)



Sultne som noen ulver spiste vi opp all pizzaen vi fikk servert på veitvet selv om den ikke var spesielt god. Slushen var muligens noe bedre. Men det var uansett godt med mat :-)



Tilbake på Haugerud hadde vi en judoquiz. Hehe.. et av spørsmålene var hvilke yrker trenerne hadde. Barna hadde fått med seg litt av hvert, spesielt det at Lars var rørlegger, men mange av oss trenerne hadde også fått noen nye yrker: Noen gjettet at Therese var lærer, Dag var pensjonist, Narve var snekker og jeg(May Linn) var lege :-) Alle fikk tøffe nisser med sort belte i judo i premie.



Vi fremskyndet natttreningen en halv time - til 23:30. Lars, Mathias og Dag var trenere.


Treningen besto av mye fart og moro - med kasting av matter og sumobryting. Dag ble så ivrig at det nesten gikk ut over helsa hans :-) Konkurranseinstinktet dør aldri :-)



Deretter var det filmtid i håp om at noen skulle bli trøtte til filmen. Vi lykkes ikke helt med det etter første film, men etter andre filmen var både utøvere og flere av trenere sovnet i de rareste posisjoner.



Noen av barna sov visst kun en time eller to. Det fikk de igjen på morgentreningen. En opplagt Andre som hadde sovet på en oppblåsbar madrass større enn min egen seng, hadde en trening med snacksy teknikker. Noen av barna var så trøtte at de nesten ikke klarte stå på beina og likte svært godt siste lek: Soveleken.


Hehe.. vi anbefaler sterkt å sove mer neste gang...



Foreldrene fikk med seg ekstremt trøtte barn i halv tolv-tiden.



Under quizen fikk vi også inn noen ønsker til neste sosiale arrangement: Megazone, kino, mer kake, mer brus, innebandyturnering, kamper, svømming, mer spill, paintball, hauk og due judoversjon, stiv heks etc..


Noen flere forslag? Legg en lapp i den grønne postkassen!


Vi tar med alt til vurdering til neste gang - som blir etter jul en gang.



Da er det bare å glede seg til gradering(8. des) og klubbmesterkap(10. des)!



Stolte trenere etter helgens innsats i
Ippon Cup

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Nov 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

En utrolig lang dag i Nadderudhallen lørdag 8. november med stevnestart klokka 09:45 og stevneslutt klokka 21.05 :-)



Lagledere:


Andre Sunde Nilsen, Kristoffer Norderhaug, Narve Bjørneseth, Terje Bakken, Stephan Rörhl og May Linn Hystad. Det var bra og koselig at så mange trenere var på plass!



Barna var heldige og gikk tidlig på dagen.


Deltakere barneklassene:


Tommy Karlstad, Eskild Aalerud, Filip Landmark, Ihsan Aatif, Zeineb Habib, Kristoffer Stordalen Hansen og Fredrik Bjørnsen.



Filip og Eskild må jobbe med mer kontakt og mer angrep men glimret med godt forsvar/blokkering slik vi har terpet på på trening!



Fredrik gjorde en god innsats men hadde litt uflaks i newasa i den ene kampen. Han gjorde gode forsøk på kontringer på motstandere som virket større enn han.



Zeineb kjempet bra, men jeg vet hun har mye mer på lur når hun har dagen :-) Ihsan banket alle med fine teknikker, til og med gutta :-) Bra jenter!



Kristoffer var en av de få som var flink til å angripe mye og hadde en strålende innstilling. Fortsett slik!



Tommy har virkelig utviklet seg i det siste. En kjempebra innstilling som nesten skremte motstanderne :-) Tani otoshien sitter fint!



Eskild hadde igjen med seg deilig sjokoladekake som alle fikk smake etter de hadde gått kamp :-)



I ettiden startet ungdommene.


Ippon judoklubb har besøk fra noen japanere.


Gullgutten Stian fikk møte på en av disse. Dette viste seg å bli tøft, spesielt når man har litt for mye respekt. (Er forsåvidt enig i at han så veldig god ut men det gjør jo Stian også!)


Stian fikk to SØLV i -50 U15 og U17.


Joacim kjempet godt men hadde ikke den samme gode dagen som i 830 cup.



Sakan Aref som kun har trent i en uke etter et års fravær fra judomatta imponerte stort med luftige kast. I semifinalen fikk han til og med inn en wasari på en sterk motstander men falt på et ipponkast som lett kunne bli hans.. Bronse til Sakan i -66 U17!



Mohamed Eltujev viste seg også fra en spesielt sterk side og vant gull i sin klasse -81 U17 og tok bronse i -81 U20.



Marius Sandem kjempet bra og skadet desverre skulderen, Kjetil Skarstein kjempet også bra til å være første stevne etter skaden sin. Han møtte også den sterke japaneren som Stian møtte.



Joachim Bakken var også flink og kapret bronsemedalje. Med mer trening vil det bli flere og bedre medaljer på denne gutten! Stakkar Joachim måtte vente helt til 7-8 tiden med å gå sine kamper...



Undertegnede hadde også meldt seg på helgens stevne. Fikk bevist noen ting:


1. Man glemmer ikke så lett teknikk og erfaring.


2. Judo er veldig bra trening


3. For å vinne alt må man trene regelmessig. Er man for sliten går man på blemmer :-)


4. Har man ikke trent så mye så blir man sinnsykt stål dagen derpå :-)


Er godt fornøyd med å få sølv. Jessica, som vant klassen, er veldig flink (er jo derfor vi har lånt henne så mange ganger i LagNM). Hehe... men hun må regne med at jeg prøver på en revansj en vakker dag :-)




Neste arrangement er allerede neste helg. Ippon judoklubb har treningssamling med veldig gode japanske trenere. Klubben kommer til å gi noe økonomisk støtte til utøverne som vil være med på dette (Koster i utgangspunktet 1250kr). Vi vil gjerne at så mange som mulig skal delta! Mer info om dette kommer på trening!



Hilsen May Linn (med litt hjelp fra de andre trenerne)



830 CUP 25.oktober 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Okt 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vi var 13 påmeldt til dette stevnet. 4 stk måtte melde avbud men 9 tok turen til Kongsberghallen sammen med lagledere Andreas, Dag og May Linn.


Først begynte turen med at vi dro til feil hall :-) Vi kom noe sent på grunn av denne omveien men det ordnet seg siden det var noen hyggelige arrangører ..



Barna startet. Vi hadde med oss Kristoffer Stordalen Hansen, Eskild Aalerud, Zeineb Habib og Ihsan Aatif i barneklassene. Det var synd og kjedelig at Zeineb fikk seg en smell i hodet slik at hun ikke fikk gått mer enn en kamp. Ihsan imponerte oss, jeg fikk til og med spørsmål om hvem denne flinke jenta var i etterkant :-) Fighterspiriten var på topp hos alle og vi så mange positive bevegelser. Alle barna fikk gullmedalje og vi er godt fornøyd med innsatsen, spesielt med tanke på at de fleste barna ikke har så mye erfaring fra stevner enda!



Så var det ungdommenes tur: Bjørn Kaare Aune, Joakim Andersen, Niclas Berger, Stian Bakken og Simen Aas.


Det var noen tøffe ungdomsklasser. Ingen av våre deltakere lot seg skremme og gikk på for fullt. Selv om det ble noen tap var figtherinnstillingen tilstede hos alle! De som ikke vant så mye trenger ikke bekymre seg - med litt mer erfaring blir dette kjempebra.



Stian og Simen var storfavoritter og tok gull. Stian tok 2 gull, et i U15 og et i U17. Simen prøvde seg i Juniorklassen som ble slått sammen med to vektklasser over. Det ble litt vel tøft for Simen men han ga de noe å bryne seg på.



Joakim tok Bronse som er veldig bra med tanke på så få stevner han har gått før!



Moren til Eskild hadde bakt kake - det synes tilskuere, lagledere og deltakere var veldig kjekt. Veldig god sjokoladekake!



En veldig fin tur.



Oppfordrer alle til å melde seg på Ippon Cup som er lørdag 08 November – dere må melde dere på til uken, se oppslagstavle!



Vennlig hilsen May Linn








Sammenslåing av to partier fra og med 13. oktober

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Okt 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Etter tilbakemeldinger fra trenere, barn og foreldre har vi vedtatt å slå sammen gulbelteparti og parti for viderekommende barn og ungdom på mandager.



Det er mer motiverende å trene når det er flere på trening samt at gulbeltepartiet har et noenlunde høyt nivå.



For å opprettholde den individuelle oppfølgingen i forhold til eget pensum fortsetter vi å ha en dag separert (onsdag/torsdag).



Ny treningstid på mandag for de med gult belte og oppover (barn og ungdom) er kl. 18:00 -19:30. Dette gjelder fra og med 13. oktober.




Med Vennlig Hilsen



May Linn Hystad


På vegne av idrettslige ansvarlige og styret i


Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb




Prøv Aikido på Haugerud nå til helgen!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Okt 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Donovan Waite med 7. Dan i Aikido kommer på besøk til Norge.



Benytt sjansen og prøv Aikido!



NJJKere får dekket kostnaden for treningen på fredag(200kr). Hvis NJJKere ønsker å være med på flere treninger må utøveren selv dekke dette.



Etter treningen er det sosial hygge da vi går ut og spiser og hygger oss.



Se program her





Jeg kan anbefale å komme til samlingen på det sterkeste!



NJJKs shop er i full gang

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Okt 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Lars har fylt opp shopen med nye varer med hjelp av Yousef og Omar :-)



Ansvarlige for shopen er Arne Ivar Hansen(90140236) og Lars Moland(97648112).


Narve Bjørneseth kommer til å gi de en hjelpende hånd nå fremover slik at shopen skal være mer tilgjengelig for klubbens medlemmer.



Her er noen priser:


BUDO NORD KODOMO


judodrakt for begynnere/Jiu-Jitsudrakt:


300,-



BUDO NORD KANSEI


En noe lettere konkurransedrakt


HVIT: 850,-


BLÅ: 950,-



BUDO NORD COMPETITION


Konkurransedrakt Judo.


HVIT 1150,-


BLÅ 1250,-



Adidas COMPETITION Lady


Konkurransedrakt Judo.


HVIT 1500,-


BLÅ 1700,-



Adidas COMPETITION REVERSIBLE


Konkurransedrakt Judo.


HVIT/BLÅ 2000,-




NORDIC CHAMPIONSHIPS JUDO 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Sep 2008

Originalt skrevet av: Simen Aas

Vi møttes på Oslo S kl. 9 fredag morgen. Derfra kjørte vi til syd Sverige og tok båten over til Danmark. Dette tok hele 10 timer og var veldig kjedelig, og spesielt ille var det for Stian og meg som måtte holde oss i vektklassene, Stian -46 og Simen -50. Senere på fredag skjedde det ikke så mye.



På lørdag gikk Super-Seniorene og Juniorene. Vi tilbrakte det meste av dagen til å spise, heie og sove. Senere på kvelden spiste vi på en italiensk restaurant og ladet opp til stevnet.



Søndag morgen skulle Stian og jeg ut i ilden. Vi måtte starte dagen kl.06.00. Da var det på med judo drakt og treningsjakke. Vi jogget i hele 55 minutter og klarte vekta så vidt. Stevnet begynte Kl. 9 så vi hadde tid til å spise før stevnet begynte.



Jeg gikk 4 kamper. Vant alle. Finalen var ikke før kl. 1600 der jeg møtte en danske jeg har møtt før. Dette var mitt første store U17 stevne jeg har vunnet (enda) :-)



Stian gikk 5 kamper. Han vant de 2 første og tapte den tredje. Siden Stian og de 2 andre i puljen hans lå likt i poeng måtte det bli to omkamper der Stian vant 1 og tapte 1. Endte opp med Sølv. Meget bra til å være U15 i et U17 stevnet!!



Mandag, Tirsdag og Onsdag var det Treningssamlig. To treninger på to timer hver dag. For oss var det ikke så mange å gå med fordi de fleste der var 60 + så vi gikk en del med hverandre. Men generelt er vi veldig fornøyd med innsatsen og håper på et like vellykket stevne også neste år som siste og første års U17!!


Tror det var 5 gull og 4 sølv og 3 bronze ( ekke sikker :S )i dette stevnet for Norge som er meget bra!!



Takk for en fin tur. Mvh Simen og Stian



Oppstart høsten 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Aug 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Se treningstider for mer informasjon. Det er gjort flere endringer dette semesteret!



NJJK ønsker alle en god sommer!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Jul 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Alle medlemmer og andre mennesker i JudoNorge er velkomne!



Det er ingen annen ordinær trening i sommer uten eventuelle avtaler dere gjør med noen av trenerne.



NJJK ønsker alle en god sommer!



Klubbmesterskap 11. juni

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Jul 2008

Originalt skrevet av: Anna og Frøydis Arnesen

Klubbmesterskapet ble avholdt onsdag 11. juni, to dager etter gradering, og det var mange som stilte med nye farger på beltene. Innsatsen var upåklagelig, og særlig de nye gulbeltene imponerte. Også heiagjengen gjorde sitt – godt oppmøte av foreldre, søsken og andre klubbmedlemmer sørget for god stemning.



Vi fikk se mye bra judo, og selvsagt vant alle gullmedalje. Etter kampene var det avslutning med pølser, brus og kake, før vi tok velfortjent sommerferie for å lade opp før vi møtes igjen til høsten.




Gradering 9. juni - referat

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Jun 2008

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling og Andre Sunde Nilsen

Mandag 9. juni var det tid for gradering igjen, denne gangen var det hele 33 stykker som skulle i ilden, som er flere enn vi har hatt på lenge.



Først ut var barn og ungdom som samlet gikk gjennom pensum til gult. Våre ferskeste medlemmer imponerte og leverte en solid gradering. Så var det over til pensum for det oransje beltet, også her gikk graderingen fint. Når vi så begynte på pensum til grønt belte var det bare fem utøvere igjen. Nå var det flere sensorer på matta enn utøvere, og vi fikk grillet dem skikkelig. Til slutt stod vi igjen med to utøvere som skulle opp til blått. Med alles øyne rettet mot dem leverte og disse en god gradering og det ble nye belter på alle 30 barn og ungdom som graderte seg denne kvelden.



Alt i alt en meget god gradering, men vi må øve mer på å kaste i bevegelse.



Til slutt hadde vi to voksne som skulle gradere seg, en til gult og en til oransje.


Therese Eikum gikk opp til 5. Kyu og Rune Karlstad opp til 4. Kyu. Disse to utøverne har trent med stor iver hele semesteret, og i det store og hele fulgt med på hva alle de mer erfarne på jr/sr partiet har hatt av øvelser og teknikker. De hadde dermed fått mye judo inn i kroppen, men de har nok begge vært litt frustrerte over noe mangelfull terping på sine spesifikke teknikker til gradering. På graderingen var det ingen tegn til dette, da teknikkene satt veldig bra for begge utøverne. Ne-waza biten var veldig bra, da utøverne var dyktige på å beholde kontroll og lavt tyngdepunkt ved overgangene i holdegrepssirkelen. I Tachi-waza ble alle teknikkene vist i bevegelse og med fin flyt. På slutten ble de grillet i japanske ord og uttrykk av en litt slem sensor som ikke tok det så nøye om ordene sto på pensumlisten. Klart bestått gradering for begge utøverne.



Liste over gradering mandag 9. Juni 2008:


15 stk til 5. mon (GULT halvbelte):


Niclas Berger


Bilal Hijazi


Jakob Gundersen


Ask Rønaasen


Joakim Andersen


Erfan Nejad


Mathias Bakkejord


Jenny Aas


Christiane de Jong Berg


Kristoffer Stordalen Hansen


Petter Kreutz Sundh


Albina Galaj


Roshan Nejad


Lars Kreutz Sundh


Mahmod Saiew



11 stk til 4. Mon (ORANSJE halvbelte):


Anna Louise Arnesen


Abdul Rehman Sarwar


Osman Rasul


Eskild Aalerud


Youssef Jabran


Omar Abu Afifeh


Ihsan Aatif


Therese Moen


Zeinedin Habib


Zeineb Habib


Filip Leiv Landmark




3 stk til 3. Mon (GRØNT halvbelte):


Petrir Asani


Tommy Karlstad


Fredrik Bjørnstad



2 stk til 2. Mon (BLÅTT halvbelte):


Øystein Synstad


Kjetil Muri Skarstein



1 til 5. Kyu (GULT helbelte):


Therese Eikum



1 til 4. Kyu (ORANSJE helbelte):


Rune Karlstad





NJJK-gutter høster medaljer

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Jun 2008

Originalt skrevet av: Lokalavisen.no

NJJK-utøverne Stian Bakken (14) vant i Nederland og Simen Aas (15) tok gull i Nordisk mesterskap, og kvalifiserte seg samtidig til EM.



HAUGERUD: Det har vært bra uker for de to judotalentene fra NJJK på Haugerud. Først deltok de i Nordisk mesterskap hvor Simen Aas (15) vant sin klasse og sikret EM-plass. Stian Bakken (14) tok sølv i sin klasse, og så reiste gutta til Nederland på et stort internasjonalt stevne.



I Venray vant Stian gull i en imponerende stor og vanskelig klasse, mens Simen kom på 7. plass etter en dommerfeil ifølge judo.no.



Mye trening


Gutta går på skole ved siden av all treningen, men det byr regel ikke på noe problem å få fri til stevner og konkurranser.



– Vi søker skolen om fri, og hvis ikke det går, så sender landslagstreneren en søknad. Da ordner det seg, smiler judokameratene.



Landslaget er veldig seriøse på treningsmengder, og gutta trener opp mot 7-8 økter i uka. På samlinger kan det være enda mer.



– Hver økt kan vare alt fra én til mange timer, så det er mye trening, sier Stian.



Simen har drevet med judo i seks år, og hørte om det via venner før han begynte.



– Jeg hadde noen kompiser som drev med judo, så jeg fikk lyst til å prøve, sier han.



Stian begynte med judo for ni år siden, og det var faren hans som oppfordret til å begynne med det.



– Det morsomste med judo er selvfølgelig kampene, også er det kjempegøy å vinne, sier han.



Egen "landslagstrener"


Andreas Strand var landslagstrener tidligere, men er nå personlig trener for gutta og noen av de andre talentene i Norge. Han har en ekstra gruppe med utøvere som satser litt mer.



– Vi trener ekstra med landslaget, og nå har vi fått ny trener som vi ikke kjenner så godt ennå, så da trener Andreas oss fortsatt, sier gutta. Strand er meget for nøyd miljøet i NJJK.



– Judo handler om å utdanne et helt menneske. Det gir deg gode holdninger i livet.



Les hele artikkelen på Lokalavisen.no



Flott innsats i Nederland!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Jun 2008

Originalt skrevet av: Andreas Strand

Tekst hentet fra artikkel på judo.no:



Venray er en av verdens største judoturneringer. Den arrangeres i Nederland, og i år deltok 1650 utøvere fra 26 nasjoner.



Stian Bakken (u15 – 46)


Som nevnt er stevnet stort. Klassen til Stian var stevnets i særklasse største klasse med 86 utøvere spredt over 20 nasjoner.



Det er egentlig ikke så mye mer å si at Stian kom, så og vant hele 7 ganger på rad denne dagen. Og det var nok til gull i denne særdeles tøffe klassen. Dette er en prestasjon jeg sjelden har sett maken til, og det er bare å gratulere. Stian hadde 24 positive scoringer fordelt på 7 forskjellige kast og ingen klarte å få inn noen scoringer på han. Rett og slett fantastisk!!



Resultat: 7 seire, 0 tap = GULL



Simen Aas (u17 – 50)


Den nordiske mesteren fra forrige uke var igjen på matta i en tøff klasse.



Første kamp var mot en nederlender fra den meget gode klubben Kenamju. Simen var sterk fra start, og kastet uchi mata til ippon etter kort tid.



Andre kamp var mot en svenske som nok ikke gledet seg veldig til oppgjøret med Simen. Simen starter med en te-guruma til yuko, før han setter et raskt punktum med en sumi gaeshi til ippon.



Tredje kamp møter Simen en dyktig fransk utøver. Den første halvparten av kampen består av en intens grepsfight mellom de to. Franskmannen går veldig franskt og scorer med en over-ryggen-uchi mata til koka. Simen tar så igjen med en kata guruma kontring. Til min store skrekk, ble det ikke gitt poeng til Simen for dette, men til franskmannen. Høylydte og voldsomme protester til tross, ingenting blir endret. Simen taper et tett oppgjør etter en skandaløs dommerfeil.



Fjerde kamp er mot en tysker, og det smaker fortsatt litt vondt av det forrige tapet. Før kampen er skikkelig i gang, overrasker tyskeren Simen med en kvelerulle. Simen så ut til å kunne komme seg ut, men besvimte før han kom så langt …



Simen er neppe helt fornøyd med denne dagen, men han viser som vanlig svært gode takter mot mange av de beste i Europa.



Resultat: 2 seire 2 tap = 7.plass



4 GULL OG 2 BRONSE TIL NJJK i NM

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Mai 2008

Originalt skrevet av: Stian Bakken

NM i Sandnes 2008



Vi kom fram til flyplassen, og sjekket inn. Stian kom akkurat i siste sekund før flyet gikk. Når vi kom til sola flyplass i sandnes, tok vi taxi. Kjetil, faren hans, rune og marius tok taxi til hotellet, mens Stian tok taxi rett til innveiingen. Stian veide litt over vektklassen sin fordi han hadde spist masse taco før han dro så han måtte ta en joggetur. Kjetil møtte Simen og faren hans på hotellet. Simen gikk i vektklassen -50/-55, mens Stian og Kjetil gikk i -46. Marius gikk i -81 vektklassen. Stian, Kjetil og Simen gikk og la seg til å sove kl. "23.00".



Lørdagen sto vi opp halv sju, for å rekke frokosten 07.00. Taxien kom å hentet oss utenfor hotellet kl. 07.30. Vi varmet opp i giskehallen fra kl. 08.00 - 09.00, kampene startet kl. 09.00. Stian og Kjetil sin vektklasse startet først. Kjetil vant to og tapte en kamp - semifinalen mot Stian. Stian vant alle kampene sine både i u15 og u17. Simen tapte en kamp i innledende kamper men vant deretter 3 kamper – det ble gull! Stian endte opp med 2 NM gull, Kjetil med 1 NM bronse og Simen med et NM gull. Når u15 og u17 var ferdig, gikk u20. Marius tapte alle kampene sine – muligens fordi han ikke var vant med å være i denne tunge vektklassen, motstanden ble for stor. Marius fikk dessverre ikke noen medalje. Når alle var ferdig på lørdag hadde vi fått 3 gull og 1 bronse.



Søndag sto vi opp kl 07:00 og pakket baggene og dro til hallen for å se på seniorene


Vi tokk taxi til hallen og så på Ester og Thomas.


Ester vant Åpen klasse damer og Thomas kom på 3 plass i -100


Når alle var ferdige stakk vi på restaurant og spiste.



Mandag våkna vi trøtte og slitne. Heldigvis var det fly vi skulle ta hjem.


Vi flydde hjem med de medaljene våres trygt rundt halsen.



Se flere bilder i arkivet. Alle bildene er tatt av Christian Wolff, se hans store arkiv av bilder på judobilder.org.



Vellykket nattrening fredag 28. mars :-)

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Apr 2008

Originalt skrevet av: Therese Winger

Fredag ettermiddag møtte ca 40 barn og ungdommer fra NJJK og Romerrike Judoklubb forventningsfulle opp til vårens nattrening. Trenere var Mette (hovedansvarlig for prosjektet, og strålende innsats til tross for bihulebetennelse ++) Mathias, Marius, Jon, May Linn og Therese



Kvelden startet med line-up, inndeling i lag og deretter et rebusløp rundt i lokalene til NJJK. Lagene inndelt på tvers av klubbene, og samarbeidet så ut til å fungere finfint:-)



Etter dette var det klart for å gå løs på en stor stabel av pizzaer. Folk var tydeligvis sultne, for borte blei de!



Etter å ha fylt opp med litt mat var det på tide med bowling på Veitvet. Etter en liten busstur dit, få alle inn i sko i riktig størrelse og fordelt utover banene var folk i gang. I løpet av 2 serier ble det sanket poeng, og kulene gikk hovedsakelig forover (men i et par tilfeller også bakover, heldigvis ble ingen truffet!). Etter nok en busstur, og en liten gåtur tilbake i det nydelige regnværet var det litt kvelds, eh nattmat.



Og deretter, ved midnatt var det på tide med selve nattreningen. Ledet av Mathias, Jon, Marius og May Linn. Tydelig at noen begynte å bli litt trøtte, men stort sett strålende innsats!! På line-upen etterpå var det premieutdeling for rebusløpet tidligere på kvelden.



Noen var nå blitt slitne av all aktiviteten, og valgte å krype godt ned i soveposen i ”soverommet” i dojo 2 for noen timer på øyet, mens andre gikk i gang med gitar-hero, innebandy, eller bare prosjektet ”å holde seg våken” til et visst klokkeslett… Flere kom krypende til ned i soveposene i løpet av natten/tidlig morgen, mens enkelte holdt det gående hele natta.



Til frokosten lørdag morgen var det en del trøtte fjes, og ikke alle var like lette å få ut fra de varme, gode soveposene og i gang med å pakke sakene. Ca 0930 plukket foreldre opp sine respektive, som hadde hatt en morsom natt (hørte flere som allerede gledet seg til neste nattrening) men nok var ganske så trøtte og slitne etter timevis i aktivitet.



Se flere bilder her.




Vårspretten 8. mars 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Apr 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad og Lasse Kristiansen

Vi stilte med 10 deltakere fra NJJK. Alle ble tatt godt vare på siden vi var mange lagledere.


For mange var dette det første stevnet utenom klubbmesterskapet.



Flere stolte trenere fikk se gang på gang bra bevegelser som vi kan bygge videre på.


Ihsan, Zeineb, Tommy K, Eskild og Omar stilte i barneklassene og gjorde en solid innsats og fikk medaljer alle sammen.



Øystein Synstad ”luringen" gjorde en knallbra innsats i sin tøffe klasse med to seiere og to tap - en flott femte plass!



Stian Bakken var storfavoritt i -46 U15. Stian møtte sterkere motstand enn det han trodde. I semifinalen møtte han Islam Shaipov fra Sandnes Judoklubb som trakk sterkt og plukket benet til Stian rett til Ipponseier. Det ble lærdom og Bronse til Stian :-)



Kjetil Skarstein stilte i -46 U15, en tøff klasse. Han tapte innledende kamp etter å ha ledet en stund. Kjetil fikk rekval men møtte igjen en sterk motstander som kastet han på en tvilsom ippon.



Tommy i -60 U15 er en lang og uredd fighter som også stilte i sitt første stevne – fikk to seiere og to tap: Veldig bra!



Simen Aas imponerte som vanlig med å vinne GULL i -50 U17. Stian fikk også GULL -46 U17. Begge disse landslagsgutta er utrolig flinke og gjør det veldig bra. Stå på!




Vi trenere og lagledere synes alle gjorde det veldig bra med lovende gode judobevegelser!




Påsketrening med overraskelser på fredag

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Mar 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Det blir moro. Kanskje til og med litt hygge etterpå. Jeg skal dit og håper jeg ser ditt fjes :-)



Felles utflukt til Bjerkerevyen - Blanda drops-trening utgår

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Mar 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Mette Johansen deltar i Bjerkerevyen i år. Det er to forestillinger igjen. Ikveld kl. 19:00 og imorgen kl. 17:00.



Vi er en liten gjeng som drar dit i kveld. Ring May Linn på tlf. 41440311 for å henge på.



Forestillingen heter "Det var DET det var!" og er holdes på Bjerke videregående skole, Statsråd Mathisens vei 25, 0540 Oslo.



Blanda drops trening utgår i kveld desverre, men fredag den 14. mars er det gøyal påsketrening! (kl. 18:00)



Knøttejudo i vårsemesteret 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Feb 2008

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

I vår er det 25 knøtter som boltrer seg i de to dojoene på Haugerud. Det er en fin miks av veteraner og nye knøtter som går veldig bra sammen. De største veteranene har nå holdt på i tre år og det er Clothilde, Victor, William og Nils. Det morsomme er at de nye knøttene veldig fort klarer å lære seg øvelser som vi har brukt mye i tidligere sesonger og vi har introdusert en hel del nye øvelser.



Dette semesteret er det Geir Vadseth, Birger Aune, Therese Winger og Jørn Terje Krekling som er trenere på partiet.



Vi bruker som før begge dojoene i treningen og det er alltid populært med hinderløype i dojo 2! Den endres for hver gang og det er alltid noen nye utfordringer å mestre.



Morsomme øvelser som er nye dette semesteret har vært lang tømmerstokk og tykk tømmerstokk samt blind og førerhund øvelser som vi har hatt både på hinderløypa og oppe i dojo 1. Samtlige knøtter er eksperter i å være svimle løver, og kan etterligne mange av jungelens ville dyr på vei over til andre siden av dojoen.



På slutten av hver knøttejudotrening synger vi knøttejudosangen vår og så får alle de små en liten bit å spise – oftest frukt som bananer, epler og druer.




Saksliste årsmøtet onsdag 27. februar

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Feb 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

SAKSLISTE



1. Konstituering


- Registrering og godkjenning av de stemmeberettigede


- Godkjenning av innkallingen


- Godkjenning av sakslisten


- Godkjenning av forretningsorden


- Valg av dirigent – Styrets innstilling: Stian Jespersen


- Valg av referent – Styrets innstilling: Arne Ivar Hansen og Mathias Hansen


- Valg av 2 medlemmer til å til å undertegne protokollen


- Valg av tellekorps



2. Behandle styrets årsberetning


- Komiteenes arbeide og resultater


- Medlemsstatistikk


- Styrets og komiteenes sammensetning



3. Behandle regnskap


- Resultatregnskap for 2007 (last ned)


- Balanse pr. 31.12.07 (last ned)


- Revisors rapport



4. Innkomne forslag – Ikke lovsaker


Ingen innkomne forslag.



5. Innkomne forslag – Lovsaker


Endring av NJJKs lover etter NIF sine endringer. (last ned)



6. Fastsette kontingent


Styrets foreslår å beholde dagens kontingentsats



7. Vedta budsjett for 2008 (last ned forslag)



8. Behandle idrettslagets organisasjonsplan



9. Valg



Styret:


Leder - May Linn Hystad


Nestleder – Lasse Kristiansen



Styremedlem - Arne Ivar Hansen


Styremedlem - Helge Johansen


Styremedlem – Terje Bakken


Styremedlem – Lars Moland


Styremedlem - Ole Moland


Styremedlem – Therese Eikum


1. Varamedlem – Nils Halvor Valen


2. Varamedlem – Håvard Hamarsland



Valgkomite:


Leder - Stian Jespersen


Medlem – Mathias Hansen


Medlem – Magnus Harder Nilsen


Varamedlem – Jørn Terje Krekling



Komité for Henrik Lundhs Minnefond:


Leder - Morten Kompen


Medlem - Jørn Terje Krekling


Medlem – Stian Jespersen


Varamedlem - Dag Hodne



Revisorer:


Revisorer - Terje Lund og Andre Sunde Nilsen



Representanter til ting og møter i de organisasjoner laget er tilsluttet:


Norges Judoforbund har ting i 2009 – Velges på neste årsmøte


Norges kampsportforbund: Har ting 30.05.2008 - 01.06.2008 på Gardermoen


Styrets forslag: Arne Ivar Hansen. Hvis Arne Ivar Hansen ikke kan stille kan han selv velge stedfortreder.



Avslutning




Jiu-Jitsu møter Judo

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Feb 2008

Originalt skrevet av: Nils Valen

Fredag 1. februar instruerte to Jiu-Jitsu-trenere tre judokas. Trenerne la vekt på situasjoner der Judo blir nyttig i en Jiu-Jitsu-sammenheng: Uke blokkerer tori, og skaper seg et utgangspunkt som er lett gjenkjennelig for Judofolk.



Det var også fokus på bevegelsesmønsteret forut for et angrep; en nyttig påminner for oss som pleier å rive og slite i motstandernes judogi.



Jiu-Jitsu trenerne anbefalte ikke å gå ned i newasa etter en taschiwasateknikk. Dette frdi teknikkene blir satt i en selvforsvarssammenheng istedenfor i en kampssportsammenheng.



Mange av prinsippene i Jiu-Jitsu er lett overførbare til Judo, bl.a. prinsippet om Jiu, som kjent fra judoterminologien. Ofte bedre med et steg til siden enn full kraft mot… Judofolk kan ha godt av å se en ny vinkling på treningen. Anbefales!



Neste blanda drops trening blir fredag 7. mars!




Nyttårsstevnet 2008 (NCUP)

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Feb 2008

Originalt skrevet av: Morten Kompen

Årets første norgescupstevne gikk av stabelen den 12 januar i Mjøndalen. Dagen startet med at alle norgescup vinnerne fra 2007 fikk sine velfortjente pokaler, og sammenlagtvinnerne fikk endog med seg en økonomisk påskjønnelse fra judoforbundet. For NJJK tok Stian Bakken (-42kg og sammenlagt for U15 gutter), Simen Aas (-46 kg) og Esther Myrebøe (-63kg og sammenlagt senior damer) med seg sine premier.



Arrangøren hadde også denne gangen valgt å starte med seniorklassene, noe som undertegnede hadde stor sans for. Seniorene fikk dermed mulighet til å fokusere på sin egen sportslige innsats før man tok på seg roller som lagleder, dommer, sekretariat etc.



Igor og Morten var først ut i senior herrer -81kg i et system med to puljer. Igor startet glimrende og vant godt gjennomførte kamper mot Marius Hallum fra Nesodden og Victor Bernhus fra Ringerike. Ikke spesielt overraskende var det Igor sin sterke ippon-seo-nage som gjorde susen, men det var også morsomt å se at Igor nå har breddet konkurranse reportoairet og også kombinerte med o-soto-gari og ko-uchi-gari. Taktikk, grep og bevegelse må også være noe av det beste jeg har sett av Igor. I puljefinalen ble det rett nok et tap for den unge Vidar Skretting som fikk lov til å holde et dominerende nakkegrep litt for lenge, men Igor var ute av sin pulje og klar for semifinale. I den andre puljen hadde Morten få problemer med Oscar Hellum fra Sandefjord (drop seo nage), en gul belte fra Fredrikstad (yoko tomoe og tai otoshi) og Espen Tangen (juji gatame). Morten og Igor møttes dermed i semifinalen. Etter at Igor tidlig i kampen hadde angrepet med sin drop seo nage, fikk Morten inn et holdegrep som avgjorde. Finalen mellom Vidar Skretting og Morten hadde omtrent det samme forløpet - Vidar angrep uten noe spesiell kontakt og ble presset ned i matta, før kampen ble avgjort i ne-waza med juji gatame. Gull til Morten, bronse til Igor.



I U17 gutter -73kg, hadde Mohamed Eltojev en veldig bra dag. På tross av at Mohamed har vokst ca. en halv meter (!?!) og lagt på seg et tonn med muskler i løpet av det siste året, har han likevel klart å beholde kontroll på kroppen og har utviklet sin judo betydelig. Mohamed fikk sølv etter bare å ha tapt for landslagsutøveren Niklas Langerød fra Ippon judoklubb.


Simen Aas U17 gutter -50kg gikk på et tap mot sin erkerival Brage Eikanger fra Trondheim, og fikk også med seg en sølvmedalje.



Under normale omstendigheter ville Stian Bakken vært et sikkert kort i ungdomsklassen, men med skade var det ikke noe poeng å risikere "liv og helse". Stian kommer tilbake ved neste korsvei - klar til å forsvare sin sammenlagtseier fra Norgescupen i 2007.



Alt i alt var det nok en sterk innsats fra NJJK under nyttårsstevnet 2008, og vi satser på at vi har enda flere utøvere med ved neste norgescup.




Årsmøte onsdag 27. februar kl. 18:00

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Feb 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Litt praktisk informasjon:



Tid: 18:00


Sted: I NJJKs lokaler



Det er ingen ordinær trening denne kvelden, verken for barn og voksne.



Frister årsmøtet:


Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet.



Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag må være tilgjengelig for medlemmene senest en uke før årsmøtet.




Oppstart 2008

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Jan 2008

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

JUDO:



Knøttejudo: 15.januar



Nybegynnere barn/ungdom: 29. januar


Gulbelter barn/ungdom: 14. januar


Viderekomne barn/ungdom: 7. januar



Nybegynnere voksne: 7. januar


Viderekomne ungd/jun/sen: 7. januar


Blanda drops: 1. februar



JIU-JITSU:



Alle over 15 år: 10. januar



Se under treningstider for nye treningstider våren 2008! Gulbeltene har byttet dager!