Reisebrev fra Gøril Johansen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Des 2008

Originalt skrevet av: Gøril Johansen

Kjære alle NJJK’ere



Først: jeg har ikke konkurrert så mye i det siste etter skade og en omfattende skulderoperasjon, men er i gang igjen på mitt hjemsted London der jeg trener i Budokwai, og skal satse denne sesongen før jeg blir for gammel :-). Jeg deltok på og vant et lokalt mesterskap, The Harris Tournament 30. november, som var et hyggelig comeback.



Martin Thiblin, Jonas Mällo og jeg har nå latt julestri være julestri og reist til Aserbajdsjan for å tilbringe førjulstiden på treningssamling i Baku, som var mitt hjemsted i perioden fra 2004-2007. Som dere vet er det et godt og tett samarbeid mellom det norske og det aserbajdsjanske landslag, og vi er nå her på besøk for å få god matching. Vi trener to judoøkter annenhver dag, og en judo og en styrkeøkt annenhver dag. De av dere som kjenner Jonas vil vite at han ikke lar oss ligge på latsiden på noen av treningene.



Aserbajdsjan er blant verdens beste judonasjoner, de har sterke resultater internasjonalt, senest gull og bronse i OL i Beijing. Det kan være opp til 80 utøvere på trening som alle holder et høyt nivå og har en særegen kampmentalitet, så man får virkelig kjørt seg på øktene her. Landslag fra hele verden står i kø for å trene i Baku, og vi er derfor heldige som har stående invitasjon til å trene med dem når vi måtte ønske.



Det er lett å bli glad i judofamilien i Aserbajdsjan da de møter sine gjester med en gjestfrihet og hjertelighet man finner få andre steder. I noen land får man allernådigst lov å overvære landslagstreninger, her arrangerer de treningssamling spesielt for oss og vet ellers ikke hva godt de kan gjøre for at vi skal få maksimalt ut av oppholdet både treningsmessig og sosialt. Våre judovenner inviterer oss med rundt på sightseeinger, middager og hyggelige stunder med te og samtaler om alt fra judo til livets viderverdigheter og politikk. Trener Ali som etter hvert har fulgt både meg og Martin Thiblin opp, sørger for at vi er i gode hender hvor vi enn kommer.



De aserbajdsjanske utøverne og treneren har gode minner fra sitt besøk til NJJK da de var i Norge i forbindelse med World Cup Norway i september. En hilsen til alle, særlig til Esther som de husker som jenta fra nord som banket alle i World Cup Baku i 2005, er herved overbrakt!



God jul ønskes til alle fra Gøril



Les mer detaljer om Gørils reise på www.judo.no






Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.