830-Cup i Kongsberg

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Nov 2001

Først var det barnestevne, og laglederne så for seg et svare strev med å holde alle under oppsyn. Arrangørene var veldig flinke, og vi fikk oppleve noe så sjeldent som et stevne som fulgte tidsskjema hele veien! Til og med de større utøverne fikk dra hjem når de var lovet. All ære til arrangørene. Også var det judo...

Vegard startet for oss med å vinne tre strake seire. Like etterpå kom Aleksander, om mulig enda mer uovervinnelig, og vant alle sine kamper også. Kjempebra. Senere på dagen skulle også Øyvind gå gjennom kampene sine ubeseiret.

Neste ut var Mette Johansen. Hun overbeviste stort, og kastet koshi-guruma og o-soto-gari som hun ikke skulle ha gjort annet. I den siste kampen møtte hun en sterk grønnbelte, men Mette (selv med gult belte) viste null respekt, og vant også den kampen. Strålende judo, Mette.

Kim-Andre og Håkon var også gode idag. De fightet bra og vant nesten alle sine kamper de også. Håkon måtte gi seg litt før slutt da han skadet armen.

Axel var kanskje dagens mest overlegne. Med sin rolige stil drev han motstanderne til vanvidd før han rolig og behersket satte inn sine teknikker. Dagens peneste kast når han fintet motstanderen med en o-soto-gari, og fikk han nærmest stupende inn i en seoi-nage. Fantastisk.

Barnestevnet endte med andre ord for NJJK med 7 fornøyde utøvere som alle fikk medlajer for sin innsats. Til og med maskot Stian var fornøyd, og kunne konstatere at de som var i hans gruppe ikke hadde hatt noe sjans. Til neste år, Stian...

Det ble etterhvert tid for de litt større (ungdom/junior), og førstemann var Ole Moland. Etter den flotte seieren forrige helg, der Ole ble norgesmester for ungdom, forventet han noe stort her også. Det ble litt for vanskelig for Ole idag, og han klarte ikke å avansere fra den innledende runden. Til stor skuffelse fra Ole selv. Du tar dem neste gang.

Atheesan var selv litt usikker på formen etter det skuffende resultatet forrige helg, og startet også denne konkurransen litt nervøst. Han tapte den første kampen, men kom sterkt tilbake og kastet en tomoe-nage det luktet fugl av, til stående applaus fra alle i hallen. Den siste i innledende vant også Atheesan etter en fin tani-otoshi. Semifinalemotstander Sletbak ble for tøff, men en oppløftende bronse til Atheesan.

Neste ut var David Elgvin. Han ble puttet i juniorklassen, selv om han fortsatt er ungdom, fordi det var ingen i hans opprinnelige vektklasse. David gjorde imidlertid sakene sine bra, og endte med bronse. Lars Moland var sist ut, og skuffet stort med å tape sine to innledende kamper slik at han ikke gikk videre. En blanding av litt uoppmerksomhet fra Lars, og litt uoppmerksomhet fra dommerne kostet Lars seieren i den siste kampen, og han ble altså utslått.

Bare to bronsemedaljer til våre store denne gangen. Vi kan ikke alltid være best. "Vi tar dem neste gang!" var det unisone svaret fra utøverne.

Desverre ingen bilder.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.