Nordisk Mesterskap i Lahti

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mai 2004


Mette og jeg var de eneste deltakerne fra NJJK som deltok i det nordiske mesterskapet i helgen. Vi kom direkte fra BUDO NORD CUP i Sverige med tog, fly og buss.



Først ut i ilden var undertegnede. Det begynte veldig bra og jeg kom til semifinalen. Der tapte jeg bittert i newasa – holdegrep – etter kort tid. Neste kamp var bronsefinalen… og uflaks som jeg hadde måtte det være Ane (også fra Norge) som jeg møtte. Jeg takler ikke helt Anes judo enda, men holdt i hvert fall ut lenger enn i de siste gangene vi har møtt hverandre. Med litt mer trening, særlig styrke og kondisjon, vil det være en større mulighet for å ta revansj.. Ane tok bronsen og jeg falt ned på en litt skuffende 5. plass.



Søndagen var det Mettes tur. Mette var ganske så frisk og rask selv om halve landsslaget var blitt syke, spesielt LL-trener Andreas.



Mette tapte dessverre første kamp på armbend – i stevner utenfor Norge er det nå lov med armbend for de eldste ungdommene. Det var overraskende hvor gode de finske ungdommene var på både stranguleringer og armbend. Neste kamp gikk veldig bra for Mette. Mette styrte hele kampen, kastet en fin uchi mata som nesten ble ippon... fulgte deretter opp med armbend. Som nummer 2 ut av pulja møtte Mette nummer 1 i den andre pulja i semifinalen. Etter lang ventetid var det nok vanskelig å være like tent som i forrige kamp. Mette gikk bra men hadde ikke det lille ekstra som hun hadde i forrige kamp og havnet plutselig på ryggen. Det ble en fin bronse til Mette. Jeg tror nok Mette var like god som hun som vant.. så hvis hun hadde hatt dagen kunne hun ha vunnet… Mette begynner å bli farlig flink.. ikke bare i judo men i apekattgangen også..



I tillegg til stevnet fikk vi kost oss med masse god mat og litt shopping. Hotellet var veldig fint.



Mer info om stevnet med resultatliste (+ bl.a. kampskjemaer og oversikt over scoringer i hver enkelt kamp) er å finne på www.judokisa.cjb.net


Neste år er nordisk på Island.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.