Groruddalen.no: Judotalentet fra Rødtvet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Apr 2005

FLYR HØYT:Den unge Rødtvet-jenta Mette Johansen er allerede i en alder av 15 år spådd en lysende karriere på matta.
Tekst og Foto: Kyrre Merg



I internasjonal målestokk er det få nasjoner som lar seg skremme av de norske utøverne.



Nå er imidlertid trenden i ferd med å snu - mye takket være en 15-åring fra Norsk Judo og Jiu-jitsuklubb (NJJK) på Haugerud.



- Hun er et usedvanlig talent og har en treningsvilje man ikke finner maken til, sier ungdomslandslagets trener Andreas Strand.



For knappe halvannet år siden begynte satsingen på et norskt u-landslag. Det har allerede begynt å bære frukter, som for eksempel da Mette Johansen tok sølv i en A-turnering i Malaga for to uker siden.



- Mettes resultat her er det beste Norge har oppnådd på ganske mange år, sier Strand, som aner konturene av det som kan bli en internasjonal topp-utøver i fremtiden.



- Jeg tror hun kan nå toppen og ta medalje i OL. Det er selvfølgelig på lang sikt, men hun har alle de rette egenskapene, sier Strand.



Sterk sølv-plass



Til sommeren får han og alle andre judo-interesserte en liten forsmak, når Rødtvet-jenta stiller i ungdoms-OL i Italia.



Der kan 15-åringen for overraske - akkurat som hun gjorde i Malaga.



- Jeg føler det går veldig bra nå. Jeg har trent mye og var i toppform i Spania. Nå er jeg i en grunnperiode igjen og skal trene meg opp til OL, sier Mette selv.



Før A-turneringen var en medaljeplass målsettingen for den unge groruddølen som hadde en syvendeplass som beste plassering fra forrige stevne.



Men etter å ha snudd en tøff semifinale til sin egen fordel var hun brått i finalen. Her hadde hun lite å stille opp med mot en motstander som viftet med svart belte og femteplass fra sist EM, men dog; sølv var absolutt ikke nederlag for Johansen.



- Jeg er kjempefornøyd. I den forrige A-turneringen tok jeg en syvendeplass. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å komme meg til finalen, sier hun.



OL og EM til sommeren



De gode resultatene fra Spania ble fulgt opp med seier i et mindre riks-stevne i Sverige denne helgen.



Nå er imidlertid all fokus flyttet til sommerens EM og ungdoms-OL. Noe av forberedelsene blir lagt til stevner i England og Nederland, for å få kjenne på flere forskjellige stilarter innen judo-sporten. På den måten håper hun å være maks forberedt til sommerens internasjonale kamper.



- Målsettingen er å gjøre det beste jeg kan, sier hun, vel vitende om at det er en målsetting som fort kan gi pall-plass.



Kilde: Groruddalen.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.