Nyttårsstevnet 2008 (NCUP)

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Feb 2008

Originalt skrevet av: Morten Kompen

Årets første norgescupstevne gikk av stabelen den 12 januar i Mjøndalen. Dagen startet med at alle norgescup vinnerne fra 2007 fikk sine velfortjente pokaler, og sammenlagtvinnerne fikk endog med seg en økonomisk påskjønnelse fra judoforbundet. For NJJK tok Stian Bakken (-42kg og sammenlagt for U15 gutter), Simen Aas (-46 kg) og Esther Myrebøe (-63kg og sammenlagt senior damer) med seg sine premier.



Arrangøren hadde også denne gangen valgt å starte med seniorklassene, noe som undertegnede hadde stor sans for. Seniorene fikk dermed mulighet til å fokusere på sin egen sportslige innsats før man tok på seg roller som lagleder, dommer, sekretariat etc.



Igor og Morten var først ut i senior herrer -81kg i et system med to puljer. Igor startet glimrende og vant godt gjennomførte kamper mot Marius Hallum fra Nesodden og Victor Bernhus fra Ringerike. Ikke spesielt overraskende var det Igor sin sterke ippon-seo-nage som gjorde susen, men det var også morsomt å se at Igor nå har breddet konkurranse reportoairet og også kombinerte med o-soto-gari og ko-uchi-gari. Taktikk, grep og bevegelse må også være noe av det beste jeg har sett av Igor. I puljefinalen ble det rett nok et tap for den unge Vidar Skretting som fikk lov til å holde et dominerende nakkegrep litt for lenge, men Igor var ute av sin pulje og klar for semifinale. I den andre puljen hadde Morten få problemer med Oscar Hellum fra Sandefjord (drop seo nage), en gul belte fra Fredrikstad (yoko tomoe og tai otoshi) og Espen Tangen (juji gatame). Morten og Igor møttes dermed i semifinalen. Etter at Igor tidlig i kampen hadde angrepet med sin drop seo nage, fikk Morten inn et holdegrep som avgjorde. Finalen mellom Vidar Skretting og Morten hadde omtrent det samme forløpet - Vidar angrep uten noe spesiell kontakt og ble presset ned i matta, før kampen ble avgjort i ne-waza med juji gatame. Gull til Morten, bronse til Igor.



I U17 gutter -73kg, hadde Mohamed Eltojev en veldig bra dag. På tross av at Mohamed har vokst ca. en halv meter (!?!) og lagt på seg et tonn med muskler i løpet av det siste året, har han likevel klart å beholde kontroll på kroppen og har utviklet sin judo betydelig. Mohamed fikk sølv etter bare å ha tapt for landslagsutøveren Niklas Langerød fra Ippon judoklubb.


Simen Aas U17 gutter -50kg gikk på et tap mot sin erkerival Brage Eikanger fra Trondheim, og fikk også med seg en sølvmedalje.



Under normale omstendigheter ville Stian Bakken vært et sikkert kort i ungdomsklassen, men med skade var det ikke noe poeng å risikere "liv og helse". Stian kommer tilbake ved neste korsvei - klar til å forsvare sin sammenlagtseier fra Norgescupen i 2007.



Alt i alt var det nok en sterk innsats fra NJJK under nyttårsstevnet 2008, og vi satser på at vi har enda flere utøvere med ved neste norgescup.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.