Trener 1 kurs - helg 2

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mar 2011

Originalt skrevet av: Kjetil Skarstein

Fredag 18. mars var det igjen tid for Trener 1 kurs i NJJK sine lokaler etter to ukers pause. Merete, Therese, Bjørn Kaare, Petter, Marteen, Birger, Oddvar og jeg stilte opp denne helgen også med samme kursleder som forrige helg, Kim Mathiassen. Klokken 18.00 hadde alle møtt opp og var klare for helg nr. 2.



Vi startet helgen med å oppsummere forrige helg og litt om hva denne helgen skulle inneholde. Etter dette gikk vi ut på matta for å ha dagens praktiske del. Denne helgens praktiske deler ble kalt Grunnbevegelse II hvor vi lærte Gokyo metoden og den såkalte ”stjerna”. Når to timers trening var unnagjort, ble vi delt inn i to grupper og fikk utdelt denne helgens case. Den gikk ut på å lage en øktplan som viser øvelser fra oppvarmingens spesielle del og frem til en teknikktrening. Vi skulle også benytte forskjellige metoder som vi lærte i treningen.



Lørdag møtte vi opp 09.00 og startet dagen med en to timers treningsøkt før vi begynte på denne helgens teori, kalt Treningsledelse II. Denne teoridelen består av blant annet instruksjonsmetoder, teknikktrening, hva man skal gjøre dersom en utøver blir skadet og MAKIS. To timer med dette, og det var på tide med en velfortjent pause. En time senere begynte vi på en annen teoridel kalt Koordinasjon II som gikk ut på Balanse og Rytme i Judo. Etter dette fikk vi gå sammen i gruppene våre for å jobbe med casen. En time senere presenterte vi casen for den andre gruppa, før vi takket for dagen og gikk hjem.



Like tidlig som på lørdagen, måtte vi også møte på søndagen. Altså klokken 09.00 måtte alle møte opp for siste dag av denne helgen. Denne dagen besto for det meste av temaene Treningsledelse II og Grunnbevegelse II, tre timer teori og to timer trening før vi oppsummerte helgen. I motsetning til Lørdagen, som varte helt til 18.00, varte denne dagen bare til 14.00. Da denne dagen også var over, fikk alle enda et klistremerke i judopasset sitt før vi fikk gå.



Da var enda en lærerik og litt slitsom helg overstått. Nå er det bare en helg igjen før vi kan se på oss selv som ekte judotrenere!



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.