Tur T Trøndelag - Åpent Trøndersk Mesterskap 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Mai 2011

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Etter en del frafall fra påmeldingen var det fire deltakere(Arvid, Ahmed Kristoffer og Lars), Jørn Terje som lagleder og Vidar (pappa til Kristoffer) som dro fra Haugerud kl 13:30 fredag. Turen oppover gikk i en svett fart - i alle fall kjentes det slik ut - med underholdning fra Lars og ulike quiz - gåter fra resten. Kristoffer og Vidar bodde på hotellet og dro dit etter innveiing, men hvor Kristoffer og Lars måtte vente til dagen etterpå for å klare vektklassen de var påmeldt i. Kristoffer fikk en løpetur om morgenen for å være helt sikker på å klare det, og var et halvt kilo under kravet da han gikk på.Alle unntatt Ahmed fikk spist litt frokost - Ahmed var for nervøs til å være sulten sa han. Barneklassene var ferdig kl 10 og da var det klart for ungdom -15 hvor Ahmed og Arvid gikk i -42 kg og Kristoffer i -60 kg. Kristoffer var først på matta og hadde en rimelig tøff klasse hvor de andre deltakerne var året eldre enn han.1. kamp: Lang jevn kamp hvor begge utøverne fighter bra. Kristoffer blir liggende under i holdegrep to ganger, men klarer begge gangene å komme løs før det ble scoring til motstanderen - veldig bra jobbet Kristoffer. kampen gikk tiden ut og det var klart for golden score i to minutter. Her ble Kristoffer litt for ivrig og gikk ganske tidlig på en sasae tsuri som han hadde unngått flere gang før i kampen.


2. kamp: Kristoffer er først i gang mot en tøff motstander og har et brukbart forsøk på tani otoshi, men ingen scoring og utøverne ender i ne-waza der Kristoffer igjen blir holdt i holdegrep - han klarer igjen å komme seg ut uten at det blir scoring til motstanderen. Deretter blir Kristoffer kastet på ippon.


3. kamp: Her ble Kristoffer tidlig kontret på et ko soto gake forsøk og landet på hodet før han rullet videre til Ippon.


4. kamp: Fallet på hodet gjorde såpass vondt at han ikke klarte å fortsette, men stilte på matta og ga seieren til motstanderen, som også var klassevinneren.Positivt for Kristoffer: bra jobbing i ne-waza, villig til å prøve egne angrep, tøff matching mot erfarne utøvereI -42 kg gutter var Arvid og Ahmed i hver sin pulje med hhv 5 og 6 deltaker. De fikk dermed også mange kamper i stevnet, som er veldig positivt når en faktisk drar på en så lang tur.Arvid sine kamper:


1. kamp: Arvid forsøker en kontring med tani otoshi, men lykkes ikke med scoring og havner i holdegrep hvor han ikke klarer å komme løs mot en sterk motstander.


2. kamp: Tidlig kamp om grep og slåssing, men Arvid blir kastet på en flygende soto maki komi til Ippon - og er svært skuffet etterpå.


3. kamp: Arvid prøver å angripe direkte etter å ha tatt grep, men motstanderen er en erfaren utøver, som unngår angrepet og kaster Arvid til Ippon


4. kamp: Arvid er ganske langt nede før kampen, men gjør seg klar og går på matta med fin innstilling. Denne gangen klarer Arvid å styre kampen, er fokusert og kommer inn med en fin o soto gari som gir direkte IPPON! Fint kast og en super avslutning for Arvid.Ahmed sine kamper:


1. kamp: Første kamp gikk ganske raskt for Ahmed som tidlig fikk fint grep og angrep på en koshi guruma som ble kombinert til en o-soto-gari til IPPON.


2. kamp: Dette ble dagens lengste kamp for Ahmed, som møtte en utøver fra Ippon som rykket og slet mye i drakta for å få Ahmed ut av rytmen og inn i egen bevegelse. Dette lyktes ikke for Ahmed var stadig vekk inne med fine feiinger som ga to ganger yuko på en sasae tsuri komi ashi variant. Imidlertid fikk motstanderen inn en teknikk i siste sesong, som først ble gitt waza ari, men heldigvis nedjustert til yuko av sidedommerne og dermed var det seier til Ahmed.


3. kamp: En lang kamp som går tiden ut hvor begge utøvere har ganske få forsøk og hvor ingen klarer å få inn en scoring. Imidlertid får Ahmed straff for stive armer to ganger, og en siste sluttspurt med positive angrep og høy frekvens var ikke nok til å ta igjen forspranget.


4. kamp: Her vinner Ahmed da det er 50 sekunder igjen med en høy og luftig harai goshi til IPPON. Også her får Ahmed advarsel for stive armer, men seieren var soleklar.


5. kamp: En skikkelig slitekamp som igjen går tiden ut og hvor Ahmed vinner på yuko etter en feiing.


Ahmed vinner gruppen sin i Norgescupen og er i semifinalen mot nummer to fra Arvid sin gruppe.


6. kamp semifinale: Ahmed gjør alt selv, han tar grep, dominerer bevegelsene, kaster yuko, waza-ari og til slutt seg selv på rygg slik at motstanderen får ippon. Ahmed avslutter med kanskje sin beste kamp etter å ha vært dyktig sliten - og får bronse i Norges-cup delen av konkurransen.Etter premieutdelingen for ungdom dro Kristoffer, Arvid og Ahmed i svømmehallen og hoppet, stupte og herjet verre mens Lars Moland begynte oppvarmingen til sine kamper.Lars deltok i -73 og klarte vekta med et nødskrik. Klassen var den største i stevnet og med mange gode utøvere. Lars sine kamper:1. kamp: Lars møter Sander Berli fra Ippon. Lars kontrollerer kampen bra og kaster han ganske raskt på Ippon.


2. kamp: Denne kampen gikk mot en sterk utøver fra Namsos. Det blir en skikkelig slitekamp hvor Lars får absolutt ingen hjelp fra dommerne - han kaster Ippon tre ganger, men kun på tredje gangen fikk han uttelling etter å ha gått nesten full tid og er rimelig kjørt.


3. kamp: Semifinale mot juniorutøver Jørgen Luiz Garcia. Lars starter friskt og dominerer kampen. Kaster først yuko og så waza-ari, men kort tid etter er det slutt og Lars går på en skikkelig luftetur og er klar for bronsefinalen i stedet for finalen.


4. kamp: Bronsefinalen går mot Hussein Abbar Zade fra Hamar, som er en utøver som gikk for samme grep som Lars og det ble mye kriging og mange situasjoner som var nære på til begge sider. Lars sin rutine avgjorde til slutt, først med en kontring til yuko og til slutt med en fin uchi mata kontring som burde vært ippon, men ble waza ari.Så dusj og mat og soving - i morgen er det treningssamling og tur hjemover med jukebox Lars på full guffe!Dag 2: treningssamling og hjemreise.


Alle som har vært på stevne og slåss vet at dagen etter er det tungt å stå opp og vondt å trene. Alle kom seg likevel i gang, og med unntak av dårlige rutiner i forhold til å gå på do før treningen startet var det god innsats og mye å lære i begge øktene. Trenere var Albin Dal og Vidar Lund begge fra Ippon judoklubb. Av teknikker som ble lært bort var det killern og en biceps lås i ne-waza og kata guruma uten beingrep samt ulike teknikker med grep i en side av gien vi husker og som vi skal prøve å få trent litt på i klubben også. De to yngste var særdeles flinke til å hjelpe til med mattebæring etter treningsslutt, og vi kom oss raskt i gang med kjøringen sørover. Første del av turen var preget av behov for noe hvile, men etter påfyll av mat og drikke i Trondheim steg humør, stemning og underholdning og den holdt hele veien inn til Oslo igjen.Neste år blir vi enda flere!!!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.