Gradering høsten 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Des 2011

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Gradering høsten 2011 - Tilsammen 41 nye beltegrader i klubben



Mandag 12 desember var det gradering for de som hadde trent hardt og lenge nok til å kunne gå opp og vise sine ferdigheter i Judo.



Det var seks som gikk opp til hvitt belte med gul stripe; Benjamin, Adrian, Daniel, Mathilde, Kimon og Orestis. Til gult belte for barn var det 15: Emily, Nils, Reza, Arthur, Navid, Aleksander, Tobias, Daniel, Stian Jonas, Alba, Helen Linea, Vetle som skulle forsøke. Alle her hadde jobbet bra med den viktigste delen for å kunne lære judo – fallteknikken. Både sidelengs og baklengs satt helt perfekt, mens forlengs fallteknikk var noe mer blandet. Holdegrepene i Ne-waza ble godt utført og det var flere av kastene som allerede satt godt etter bare ett semesters jobbing. Alle besto og har nå fått judopass!



Til oransje var det 15 utøvere som graderte seg; Felix, Brian, Frederic, Jakob, Ida, Mathias, Benjamin, Joachim, Ulrik, Nicolas, matias, Sangawi, Alfed og Egilsten. Her hadde utøverne trent lengre og ferdighetene var på tilstrekkelig nivå for graderingen. Alle bestod graderingen også for oransje.



Til grønt var det fire utøvere som skulle gradere seg inkludert Kim Oliver som graderte seg til helblete (Kyu grad) hvor det skal vises armbend og kvelinger. Til grønt er vi betydelig strengere sensorer og kravene til utførelse og judoforståelse er høyere. Ne-waza delen var her god, men vi har behov for å trene enda mer på gode overganger og realistiske situasjoner. I tachi-waza var det mange fine kast – og et mye mer velutviklet partnersamarbeid. Spesielt Kim-Oliver og Sigrid var konsentrerte og flinke til å bidra til at hverandres teknikker satt bra.God gradering og fire nye grønnbelter.



Det var en kandidat til blått belte denne gangen og det var Ahmed. Ahmed viste fin teknisk judo, og hadde fin kontroll på teknikkene sine. Også kombinasjoner og kontringer satt bra slik at sensorene var ikke i tvil om at beltet var bestått.



Så snart de yngste var ferdige med sin gradering var det de voksne sin tur. Vi hadde tre kandidater: Ali og Joan til gult belte og Anders til grønt. Her var igjen fallteknikke ypperlig, som gir et godt grunnlag for videre arbeid. Både kastene og ne-waza teknikkene satt bra. For Ander sin del som skulle opp til grønt var det en meget god gradering der eneste trekk måtte være shime og kansetsu waza som gjerne kan være mer realistisk og i bevegelse, selv om teknisk utførelse av teknikkene var bra.




Sensorene, Alfredo, Jørn Terje, Kim og Mathias var travle hele kvelden – uten kamera, så hvis det er noen som har bilder fra graderingen send ett eller to til may.linn.hystad@njjk.no så kommer de kanskje på nettsidene.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.