Klubbmesterskap høst 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Des 2003

Årets klasser var inspirert av den vidunderlige verden av poteter, og hadde fått navn deretter.



Først ut var deltagerne i Asterix-klassen. Der deltok Anentan, Linn og Fredrik. Deretter fikk vi Beate-klassen med Stian, Daniel og Øystein.



Gutta i Blå Kongo var de neste. Dette var en stor klasse med 5 utøvere; Jegan, Martin, Leon, Armend og Andreas. Armend og Andreas gjorde sine saker bra selv om de nettopp har fått gult belte, og dette var deres første stevne.



Pimpernel-klassen besto av Alkesander, Petter og Robert. Laila-gutta var Patrick, Andre og Robin.



I barneklassene blir det ikke samlet poeng (iht. NIFs reglement for barneidrett), og det ble delt ut medaljer til alle deltagerne.





Peik-klassen var ren ungdomsklasse, så her skulle en klubbmester kåres. Deltagerne var Kenneth, Kjetil, Marius og Ole. Mange trodde det ville stå mellom Kjetil og Ole, de mest rutinerte gutta. De møttes i den fjerde kampen, og Ole trakk det lengste strået. Ole og Kenneth gikk en spennende og lang kamp like etterpå, som Ole klarte å avgjøre til sin fordel. Han vant på yoko, og da var det avgjort. Ole ble klubbmester. Gratulerer.



Da var det klart for de største gutta i Kerrs Pink. Lars, Øyvind, Tore, Jørn Terje og Stig Atle.


Første kamp var mellom Jørn Terje og Stig-Atle. Det ble en spennende kamp. Jørn Terje er vanskelig å kaste, men Stig Atle fikk inn en yoko-scoring rett før kampslutt, og vant på det. Tore og Jørn Terje møttes senere i kamp hvor Tore holdt på å gjøre det helt store! Teknikkeren Tore kjørte på med en rask tai-otoshi som nesten ble perfekt, men det endte med yoko. Etter det var det panservogna Jørn Terje som kjørte kampen, og vant. Stig Atle fortsatte med å vinne alle sine kamper, og ble fortjent klubbmester.



Da var det premieutdeling, og pølser og brus til alle deltagerne.



Semesteret er over. God jul til alle, og vel møtt igjen på nyåret.



Gradering høst 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Des 2003

Graderingen startet med barnepartiene som skulle graderes til gule og oransje belter. Sensorer på graderingen var Dag Hodne, Stian Jespersen, Andre Sunde Nilsen, Jørn Terje Krekling, Eivind Skjollby, Kristoffer Halmøy og May Linn Hystad.



Først viste alle deltagerne fallteknikker de har lært. Deretter var det holdegrep, og til slutt alle kastene til gult belte. Utøverne klarte seg bra, og etter at alt pensum til gult belte var gjennomgått kunne de med hvitt belte sette seg ned. De med gult belte, skulle nå prøve seg på teknikkene til oransje belte. Trenerne viste ingen kast, de sa bare navnene på kastene, men det taklet de fleste bra. Etter at alle teknikkene var vist gikk sensorene ned for å diskutere graderingen.



Ingen tvil hos noen! Alle fortjener sine nye grader.


Det betyr at vi fikk:


8 utøvere til oransje belte (4. mon)


14 utøvere til gult belte (5. mon)



Etter dette var det gradering til høyere grader.


Først ut var Asbjørn og Jørn Yngve som skulle til 3. kyu. Graderingen for disse to varte i en time, men de fikk vist at de er dyktige judoka, og fikk fortjent sine nye belter.


Etter dette fikk vi dagens høydepunkt med Tore og Erik som skulle til 1. kyu. De viste masse flotte teknikker, både i ne-waza og tachi-waza. De ble grundig forhørt av sensorene, men svarte godt for seg. Meget bra, og selvfølgelig bestått.



Totalt:


14 opp til 5. mon (gult)


8 opp til 4. mon (oransje)


2 opp til 3. kyu (grønt)


2 opp til 1. kyu (brunt)



MODUL1 CUP

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Des 2003

Deltakere fra NJJK: Aleksander Bakken, Stian Bakken, Ole Moland, Lars Moland og May Linn Hystad.


Lagleder: Eivind Skjollby.





Andreas Strand hadde klart å få med seg hele 49 deltakere fra Norge til å delta på Modul1 cup i år. Til sammen var det 284 påmeldte derav 242 som dukket opp. Over 40 svenske klubber deltok. Vanligvis pleier det visstnok til å være enda flere deltakere men i år var det flere kolliderende stevner og samlinger som hindret dette.



Last ned Aleksanders te-guruma
Litt uheldig møtte Aleksander og Stian hverandre i første kamp. Aleksander kastet en fin uchi-mata og vant kampen. Etter dette vant Aleksander to kamper til der han i den ene kastet en nydelig te-guruma. Aleksander tapte en kamp der motstanderen kastet en ko-soto-gari /tani-otoshi. Stian var liten i forhold til motstanderne men kjempet bra og lenge i de 4 kampene han fikk gå.



Ole gikk tre kamper. Han vant de to innledende kampene og kom som nr. 1 ut av puljen. Semifinalen var svært spennende og veldig jevn. Dessverre ble det tap på Ole. Ole fikk derfor bronse.



Lars vant en og tapte en kamp i innledende runde og kom som nr. 2 ut av puljen. Da møtte han Lars Morales i semifinalen. Lars (Moland) var veldig innstilt på å vinne denne kampen og gikk veldig bra. Morales fikk inn et kast i siste sekund men heldigvis klarte Moland å snu seg fort i lufta og Morales fikk bare en yuko. Moland hadde to yuko-er og vant derfor denne kampen. I finalen møtte Lars en lur svenske, Thomas Källander, som han møtte i innledende runde. Lars kjempet bra men plutselig havnet han på ryggen.. Lars fikk sølv.



Undertegnede deltok i to klasser, -57 Damer og i åpen vektklasse Damer.


Vant 7 av de 8 kampene jeg gikk til sammen. Alle på Ippon (-: . Vant 2 kamper på armbend(!), 3 kamper på feiinger, en på holdegrep og en på en kontring bakover. Jeg fikk Gull i –57 klassen og sølv i Åpen vektklasse! Jeg burde vel kanskje egentlig klart å kapre gullet i åpen vektklasse også, men gikk på et bittert tap mot fremadstormende –63 junior Maja L. Christiansen fra Norge. Jeg begynte denne kampen med å få en scoring.. men plutselig, slik som Lars, havnet også jeg på ryggen. (revansjen kommer forhåpentligvis snart (-: )



Eivind var som alltid en strålende lagleder. Det var en veldig hyggelig og fin tur. Det ble litt lenge med 7 timer i buss hver vei så neste gang håper jeg også Larsene tar bussen slik at vi får litt mer underholdning. Vi var ute og spiste i Södertälje både Lørdag og Søndag. Det var koselig. Maten var god, utenom biffene som Eivind bestilte (-:, og vi hygget oss veldig!



- Se 13 bilder fra stevnet


- Se 7 videosnutter




Semesteravslutning

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 28. Nov 2003

MERK: Ikke seniortrening, fredag 5. des, mandag 8. des. eller onsdag 10. des.



Gradering, mandag 8. desember.


Graderingen for mon grader starter kl. 1800.


Gradering for kyu grader starter kl 1930.


OBS: Det blir ikke senior-trening!


Graderingen koster 300,- kr.


Her finner du: Oppdatert pensum.



Klubbmesterskap, onsdag 10. desember


Registrering starter kl 1730.


OBS: Det blir ikke senior-trening i dag!


Påmelding via mail: kristoffer.halmoy@njjk.no, eller liste på judoen.


Klubbmesterskapet koster 100,- kr.



Sesongstart 2004


Her finner du: oppdatert terminliste for 2004.


Ordinær treningsstart er Mandag 19. januer.


Treningsstart for nybegynnere er Mandag 26. januar.



AKI-SHIAI 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Nov 2003

Aki-shiai > (fritt oversatt) høst-stevne


Vi hadde invitert 17 klubber i vårt nærområde til stevnet. 5 klubber totalt hadde med utøvere, og det var tilsammen ca. 50 deltagere på stevnet. Slemdal Judoklubb utmerket seg med hele 16 deltagere.





Stevnet startet presis kl. 09.30 etter samlet oppvarming for alle deltagerne. Lars Moland hadde ansvaret for oppvarmingen, og kunne vitne om meget disiplinerte og lydhøre utøvere. Det var nok endel som var spente på kampene.



STEVNET


Det var tilsammen 10 grupper med alt fra 3-6 utøvere. Dermed fikk alle deltagerne hvertfall 2 kamper, og det var også målet vårt. Gjennomføringen gikk bra.



For NJJKs del gjorde utøverne våre en kjempeinnsats! Spesielt gulbeltene Simen, Håvard, Jegan, Patrick, Jørgen og Martin viste at de er blitt flinke etter å bare ha trent judo i nesten ett år.


Det eneste som ble klart for trenerne (bla. undertegnede) var at overgangen fra tachi-waza til ne-waza må jobbes med. Ellers var det mye bra judo fra våre.



Etter kampene var det premieutdeling med medaljer til alle som deltok. Hele stevnet var ferdig kl 11.30. Det er noen fordeler med stevner hvor det ikke er altfor mange utøvere også...



ARRANGEMENTET


Vi hadde endel mennesker i sving under arrangementet.


En spesiell takk til:


Dommere; Alf Uhre, Yoao Salgado, Esther Myhrebø og Stian Jespersen.


Lege/førstehjelp; Ørn Terje Foss


Alle fikk NJJKs klubbgenser som takk for innsatsen.



Også takk til alle andre som bidro til arrangementet med tavler, klokker, listeføring etc. Dette ble et bra arrangement!


Planen, i følge stevnekomiteens leder, Kjetil Ellingsdalen, er å arrangere lignende barnestevner hvert halvår. Så får vi håpe på enda flere deltagere neste gang!



- Bildegalleri: 25 bilder fra stevnet.




Swedish Open 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Nov 2003

Deltakere fra Norge:


Cecilie Lille, Esther Myhrebø, Martin Thiblin, Albert Davis, Thomas Engebretsen, Yoad Salgado og May Linn Hystad.



Ikke de store resultatene i Swedish Open i helgen.



Litt uflaks og hard motstand slo Cecilie, Esther og undertegnede ut etter første kamp. Albert som var litt rusten etter lang tids skade, gikk to kamper men tapte desverre begge to. Martin og Yoad fikk 7.plass.



Både Finnish Open og Swedish Open har gitt oss en del nyttig internasjonal kamperfaring i tillegg til at vi har fått nye judobekjente fra ulike nasjoner som vi håper vi kan samarbeide med i fremtiden.



Vi lover å høste flere plasseringer og medaljer i kommende stevner!



Arrangørklubb: Borås Judoklubb


Nettside: www.borasjudo.org


Resultater: Swedish Open 2003



Neil Adams samlingen 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Nov 2003

Trykk her for bilder fra samlingen.



Årets NJJK kontingent på samlingen i Trysil var: Håkon Kristiansen, Ole Moland, Øyvind Kristiansen, Alexander og Stian Bakken, Mette Johansen, Jørn Terje Krekling og Stig Atle Frey. Rune Bakken var i tillegg med som lagleder/sjåfør/videofilmer.



Turen oppover forløp uten store hendelser, og vi var fremme i god tid slik at vi fikk tildelt rom og pakket ut før vi dro nedover til hallen for den første økta med Neil Adams som trener. Hallen var litt småkald, men ble fort varmere med 100+ utøvere løpende rundt en fredag kveld. Det var ca 130 påmeldte i år, noe som var en svak nedgang i forhold til året før. Oppvarmingen og første delen gikk ut på basisøvelser for bevegelser i forhold til partner med riktig retning, posisjon og kraft på kroppen. Neil kjørte samlingen slik at han for hver økt bygde videre på teknikker og posisjoner som han gikk gjennom på foregående økt. Etter denne tachi-waza delen viste Neil, som er ne-waza ekspert bort hvordan vi kontrollerer uke fra benk, og startet på de teknikkene han viste videre på resten av helgen. Snuinger, holdegrep, kvelinger og armbend. Omtrent alle teknikkene startet fra samme posisjon: tori bak uke i benk. Denne måten å bygge opp teknikkene på gjorde at de fleste klarte å henge med og sannsynligvis også husker de etterpå. I hvert fall hvis vi får trent på de fremover. Mot slutten av treningen fikk vi også gått litt randori, men bare tre runder slik at starten ble forholdsvis myk.



Trening lørdag og søndag


På lørdag kjørte Neil en trening som bygget videre i stor grad på det han startet på på fredag. Etter første økta med Neil delte gruppa seg i to der kvinnene ble instruert av kona til Neil Adams, Niki og ungdommene ble undervist av Kristian Norheim. Kristian viste oss hvordan en kan trene akrobatikk og kroppsbeherskelse og med det lettere lære mer judo samt unngå å bli kastet på ryggen skulle en være så uheldig å bli løftet opp i været. Kristian gikk også ganske grundig gjennom San kaku jime. Jentene fikk undervisning i bruk av kroppsposisjonering og retning på kuzushi for mer effektivitet på en rekke teknikker. Søndag bygget videre på lørdag og ble kjørt på samme måte med Neil Adams i første del på formiddagsøkta, todeling deretter og med en siste trening etter en velsmakende lønsj igjen med Neil Adams som trener.



Maten og overnattingen i Trysil var av høy standard. Vi bodde på noe som heter sjumilsskogen og NJJK’erne delte seg mellom gaupe- og revehiet som var navnene på rommene. Vi fikk servert gryterett til middag på fredag, ordentlig god norsk frokost med alt mulig pålegg på lørdag morgen og til lønsjen etter første økta på lørdag var det spaghetti og kjøttboller, salat, lasagne og mer til. Lørdag kveld var det ungdomsdiskotek som tok av noe helt sinnsykt!!! DJ’en som var innleid rocka skikkelig og dansegolvet var overfylt av danseglade technofrikete gutter og stæsja jenter. Det var i alle fall ingen som satt i andre etasjen og spilte playstation 2!!!! ;)



Coaching seminar


Stig Atle Frey (fra NJJK) kjørte lørdag etter ettermiddagsøkta et timelangt seminar der han først orienterte om arbeidet med den nye trenerutdannelsen i regi av Norges Judo Forbund og brukte så tid på å undervise interesserte klubbtrenere i hvordan benytte ulike former for konsentrasjon hos en utøver i trenergjerningen. Stig Atle fortalte om ulike former for konsentrasjon og hvordan en trener kan benytte ulike teknikker for å stimulere en utøver og til å få frem ønsket mental tilstand i utøverne sine.



Morsomt i år for min og Runes del som lagledere var det at de som var med på samlingen var fokusert på å få så mye ut av treningen som mulig og viste stor innsats og lærevilje både under teknikktreningen og randorien – utrolig inspirerende for oss gamle at de vi har med rundt omkring viser at de har tæl!!



Undertegnede måtte delta på et annet kurs på søndag (skal snart ha barn) og måtte dermed forlate gjengen i løpet av siste økt på lørdag. Det som skjedde etterpå har jeg imidlertid fra svært pålitelige kilder som jeg nekter å oppgi navn på.



Samlingen ga oss som var med mye nyttig judoteknisk, og med en kapasitet som Neil Adams som trener er det klart at denne samlingen er aktuell for en god del flere enn oss som var med i år. Prisen er ikke veldig høy når en tar hensyn til at mat og underholdning er inkludert, noe som en ellers ville ha brukt en del penger på hadde en vært hjemme samme helg.



Fra Trysil med et vilt "kiai"



Jørn Terje



Trykk her for bilder fra samlingen.




Klubben arrangerer: AKI-SHIAI

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Nov 2003

Vi har invitert deltagere fra alle klubbene i vårt nærområde, og håper dette blir moro for alle. Her kommer litt av den viktigste informasjonen.



StedNJJKs dojo, Haugerud i Oslo
TidLørdag 22. november 2003
RegistreringKl. 08.00 – 09.00
Felles oppvarmingKl. 09.00
KampstartKl. 09.30
DeltakervilkårF.o.m. det året utøveren fyller 8 år t.o.m. det året de fyller 12 år.



Vi håper på mange deltagere, og mange tilskuere.


Husk å merke av dagen Lørdag 22. november.



NJJKs utøvere melder seg på stevnet på listen i dojoen, eller via mail til kristoffer.halmoy@njjk.no.



Last ned invitasjonen:


invitasjon aki-shiai.doc (224 kb)
invitasjon aki-shiai.pdf (398 kb)



Eventuelle spørsmål kan rettes til kristoffer.halmoy@njjk.no



Vel møtt!!



Finnish Open 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Nov 2003

Finnish Open er sammen med Swedish Open et av de største internasjonale stevnene som arrangeres i norden. Finnish Open er et E.J.U B-stevne. I år var det nesten 300 deltakere fra ca 20 ulike land som deltok. 5 norske utøvere deltok på stevnet: Ester Myrebøe (-63), Cecilie Lille (-57), Yoad Salgado (-73), Martin Thiblin (-73) og undertegnede May Linn Hystad(-57). Trine Lise Eknes var lagleder for de norske utøverne.



"Finnish Judo Association" (FJA) har 135 medlemsklubber med totalt 11.000 medlemmer. Organisasjonen er en del av den finske olympiske komite og den finske idrettsføderasjonen, og har vært medlem av European Judo Union (EJU) og International Judo Federation (IJF) siden 1958.


Presidenten i FJA er Tapio Mäki.


Les mer på


finske judoforbundets nettsider

Arrangementet var veldig bra: I tillegg til at arrangøren spanderte hotellopphold (inkl. frokost) ble vi fraktet både fra og til flyplassen. Hotellet var kjempefint og hadde fasiliteter som sauna, trimrom, disko, restaurant og karaoke. Finnene var kjempehyggelige! Noen av de nasjonene som deltok: Australia, Canada, england, Estland, Finland, Moldova, Russland, Skottland, Sverige, Danmark, Tyskland, Irland, Latvia, Pakistan, Sveits, USA, Nigeria, Finland og Island.



Nå var det virkelig lenge siden sist jeg hadde vært med på et så stort stevne (ca. 3 år)! Jeg fikk en ganske så god trekning, og en plassering var absolutt innen rekkevidde. Min første kamp var mot ei jente fra Estland. Jeg slet mye med grepet og fikk derfor ikke helt inn mine teknikker. Jeg fikk derfor en shido for passivitet. Hadde henne nesten på en feiing, men hun snudde seg fort i lufta og det ble ingen scoring dessverre. Klokka tikket og det var bare et minutt av kampen. Jeg tenkte jeg måtte finne på noe lurt... men det viste seg å ikke være så veldig, veldig lurt... og jeg ble kontret. Dette ble dessverre min eneste kamp.



Rutinerte Ester fikk bronse. Gratulerer! Yoao vant to kamper og tapte to kamper (9.plass), Cecilie vant en kamp og tapte to (7.plass), Martin vant en og tapte en kamp. Av dommere var Arild Maka og Sven Ove Johansen på plass som for øvrig dømte bra og rettferdig.



Denne gangen var det bare meg fra NJJK som deltok. Jeg håper at flere har anledning til å delta neste år fordi dette er et bra stevne og et kjempefint arrangement.



Neste helg er det Swedish Open; Albert og jeg er de som deltar fra NJJK. Håper vi får vist litt mer og bedre judo der!




Bilder og video fra NM

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Nov 2003

NJJK gjorde det godt under årets junior NM og lag-NM for senior.



Les mer om:


- Norgesmesterskapet for junior


- NM-lag for damer 2003, og se bildene.


- NM-lag for herrer 2003, og se bildene.


- Videosnutter fra lag-NM.



Vi har også endel bildeserier av kast som ikke fikk plass i bildegalleriene Husk å trykke på bilde-seriene for å se større utgaver.



Morten kaster en flott uchi-mata (last ned videoen av kastet):


(Trykk på bildet for å se original; 1200x360, 52 kb)



Morten kaster en uchi-mata som får han utvist:


(Trykk på bildet for å se original; 1200x360, 57 kb)



Nydelig drop-seoi-nage fra Lars. Gir aldri opp (last ned videoen av kastet):


(Trykk på bildet for å se original; 1200x360, 43 kb)



Jørn-Terje kaster en sterk o-uchi-gari (last ned videoen av kastet):


(Trykk på bildet for å se original; 1200x360, 47 kb)



Ippon-seoi-nage av Alfredo (last ned videoen av kastet):


(Trykk på bildet for å se original; 1200x360, 53 kb)



Nesten perfekt yoko-tomoe av Alfredo (last ned videoen av kastet):


(Trykk på bildet for å se original; 1200x360, 46 kb)



Albert kaster en sterk uchi-mata (last ned videoen av kastet):


(Trykk på bildet for å se original; 1200x360, 49 kb)



Trykk på bilde-seriene for å se større utgaver.



Stevnelederkurs

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Nov 2003

Helgen 15-16. februar 2003 ble det arrangert kurs i stevneledelse, les mer om det her.



Følgende besto Arrangør, grad 1:


Andre Sunde Nilsen


Eivind Skjollby


Dag Hodne


Atheesan Saravanapavan


Lars Vasaasen


May Linn Hystad


Kjetil Ellingsdalen


Therese Winger


Mathias Hansen


Lasse Kristiansen


Kristoffer Halmøy



Maks poengsum på denne prøven var 80 poeng. Og undertegnede utmerket seg med 75 poeng. Lars Moland fikk ikke nok poeng, og sa også nei til å rette opp intrykket med en muntlig prøve.



I tillegg var det noen som prøvde seg på, og besto Arrangør, grad 2:


Eivind Skjollby


Dag Hodne


Kristoffer Halmøy


May Linn Hystad


Lasse Kristiansen


Andre Sunde Nilsen



Lasse Kristiansen var nære grensen for bestått, og fikk tilbud om å ha en muntlig gjennomgang. Han benyttet seg av muligheten, og besto prøven den 31. oktober. Også her utmerket undertegnede seg med 55,5 poeng av maksimalt 60.



En offensiv Dag Hodne prøvde seg også på Arrangør, grad 3


Den skriftlige prøven var noe mangelfull, og en muntlig avklaring måtte til. Dag besto denne, og fikk den 31. oktober godkjent sin Arrangør 3-grad.




Foto: Jon Brattlid (BK-judo)



Under NM lørdag 1. november ble det utdeling av diplomer og jakkemerker til alle som besto sin grad. Kursleder Arild Maka sto for den høytidelige utdelingen. Hans Engebretsen (BK-judo) var også tilstede for å få ære for sin grad Arrangør 3.



hola, como estas?

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Nov 2003


URUGUAY: Mathias og vertsfamilien.
Mathias bor hos en vertsfamilie i Uruguay. Han kunne ikke spansk på forhånd, men mener selv at han allerede nå kan forstå og gjøre seg brukbart forstått. Ved siden av skole har begynt å trene judo i en lokal klubb. Han har fått kontakt ed "judopresidenten" der og får all mulig service og hjelp av ham. Han vil også at Mathias prøver å gradere seg til 1.dan der nede. Vi spurte Mathias litt om forholdene for judo i Uruguay/Montevideo.



Hei, alle hjemme!




Trener Marcelo Ehrlich.
Har kommet i kontakt med en lokal judoklubb. Marcelo Ehrlich (bildet) har 5. dan i judo og 1. dan i jiu jitsu, han er ogsaa teknisk president eller sjef(noe sånt) for uruguay, og trener i klubben min. Klubben min heter Gumha. Gumha er omtrent som SATS i norge bare mindre, de har alt mulig av vekter, aerobic, jiu jitsu og judo.



Mye er likt som i Norge, ca samme antall medlemmer i klubbene, og ganske likt nivå. I Uruguay er det vanlig å melde seg inn i den klubben du bor nærmest og så trener du hvor du vil. I Montevideo er det ca 6-7 klubber med ca 30 min reise mellom hver. Du kan trene hvor du vil, når du vil. Gjerne hver dag hvis du er interessert. Alle er velkomne overalt. I klubben min starter vi 19.30 og holder paa til Marcelo ikke gidder mer, vanligvis rundt 2 timer.Alt foregår så klart på japansk-spansk men det går helt fint.




Utøvere i Gumha, klubben til Mathias.



Lokalene er ikke helt samme standard som i Norge. For et par uker siden skjedde det noe med strømmen, så da ble det trening med stearinlys. Strømmen var heldighvis bare borte i 20-30 min. Uka etter forsvant varmtvannet. I en annen klubb tar det ofte et kvarter for å finne fram til hvilken dojo vi skal bruke. Det er en enorm rund bygning med svømmebasseng, mer enn 6 dojoer og basketballbane på taket. Litt vanskelig å si helt sikkert, men jeg tror de velger dojo etter været, hvis det er varmt ute holder vi til i kjelleren, er det sol, men litt kjølig, holder vi til på øst-siden eller på taket. Man får ofte sollys i øynene, men det går greit på høsten og på vinteren. Nå nærmer temperaturen seg 30-35 grader så nå blir det nok en del trening i kjelleren.



Omtrent en gang per måned drar de eldre (over 16-17) i klubben til en pub i nærheten av klubben og tar noe å drikke og koser oss. Det er mye internasjonal aktivitet her også, treningsamlinger og stevner i argentina og brasil. Dit kommer trenere fra hele sor-amerika og noen fra japan, korea osv... så nivået er bra.



hasta luego!!



NM i lag for damer 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Nov 2003

Bilder fra lag-NM for damer


Videosnutter fra stevnet


Det var 3 damelag med i årets norgesmesterskap som skulle bekjempes av våre jenter; May Linn Hystad, Cecilie Lille (egentlig Alta JK, men hvert lag kan ha med én utøver fra en annen klubb), Therese Winger og Bente Stensrud.



Den første kampen var mot den antatt sterkeste motstanderen; BK Judo. May Linn vant på walkover i sin første kamp fordi BK ikke stilte med deltager i den klassen. Cecilie slet lenge mot neste, men vant kampen klart på yoko. Den taktiske triumfen med å la ingen stille i klassen -70 kg (hvor Therese egentlig skulle gått) gjorde at Esther vant den kampen på walkover, en kamp hun mest sannsynlig hadde vunnet allikevel. Esther syns det var feigt; vi liker å kalle det klokt!




Therese gikk neste kamp, men ble kastet på tomoe-nage, og tapte den kampen. Deretter var det den avgjørende sistekampen. Bente hadde full kontroll, og kastet en sterk uchi-mata som ga seier i kampen, og førte til totalseier 3-2 for laget.




Neste kamp var mot OSI, Oslo Studentenes Idrettsforening. May Linn var først ut og møtte en gulbelte. Barnemat for rutinerte May Linn som feide det hun var god for... Ippon etter 3 sek. som forøvrig var stevnets raskeste ippon. Det er 3. gang på rad for May Linn at hun kaprer pokalen for stevnets raskeste seier.




Neste kamp vant Cecilie på walkover, mens vi fikk et tap på walkover i den 3. kampen. Therese hadde en flott feiing/gake i den neste kampen, og vant på ippon. Bente tok seg også av sin motstander, og da endte det med lagseier 4-1 over OSI.




Jentene fra NJJK er Norgesmestere!


Gratulerer så mye!!


En gigantisk pokal er å se i dojoen... ta turen innom.



- Bilder fra lag-NM for damer


- Videosnutter fra stevnet




NM i lag for herrer 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Nov 2003

Bilder fra lag-NM for herrer


Videosnutter fra stevnet


Hele 8 lag var med i kampen om tittelen; Norges beste lag for herrer. Våre menn Alfredo Chinchilla, Jørn-Terje Krekling, Morten Schiøtz, Stig-Atle Frey og Albert Davis (med innbytter Lars Vasaasen i en sentral rolle etterhvert) skulle kjempe om tittelen.



Den første kampen i innledende pulje var mot Oslo JK. Alfredo gjorde som han ville og kastet en fin ippon-seoi-nage. Ippon. Jørn Terje fulgte opp mot Bjørn Lauritzen, kastet en fin feiing. Ippon. Mortens kamp er det derimot mer å si om. Kampen startet bra for Mortens del helt til han skulle kaste en uchi-mata. Kastet seg inn, men med litt for dårlig kontakt med motstanderen endte han på hodet først, for deretter å få motstanderen med seg over. Det endte som gjør i sånne situasjoner; Morten fikk han-soku-make for stuping. Det er ikke lov med teknikker som kan skade deg selv eller andre. Og med direkte utvisning i en kamp er han desverre ute for resten av stevnet også. Kjedelig, men sånn er det. Neste kamp endte med tap for Stig-Atle mot Yoao. Albert sikret oss lagseieren med sin (litt trege) uchi-mata. Det smalt hardt, og det ble seier på ippon. Lagkampen endte med 3-2 seier.



På grunn av Mortens sorti, entret nybakt norgesmester Lars Vasaasen banen og tok Mortens plass i -81 kg. Kampen var mot Ippon JKs 2. lag, og vi ville jo vise oss frem litt da! Alfredo startet ballet med en kontring på Albin Dal, ippon-seier. Jørn Terje fulgte opp med en o-soto/harai-goshi. Ippon. Lars Vasaasen møtte Audun Strand, ikke en dårlig utøver, men Lars kastet han først på ippon-seoi-nage til yoko, for deretter å holde han nede i 25 sekunder. En råsterk seier til junior Lars. Stig-Atle vant sin kamp på armbend. Ippon. Albert fulgte opp mot Lars Sandnes. Holdegrep, og i det grepet er det ikke mange som kommer ut, og seier på ippon. Totalt 5-0, og maksimal poeng score 50-0 til NJJK.



3. innledende kamp var mot Asker JC som ble en ren kamp om seier i innledende pulje. Alfredo startet med en meget luftig yoko-tomoe som ga yoko, deretter en feiing som ga han waza-ari, og avsluttet med en drop-seoi-nage til ippon. Jørn-Terje møtte sterke Anders Lie. Det var stillingskrig lenge uten noe spesielt som skjedde før "Krekkers" plutselig får fart på Anders og på de-ashi-barai lignende vis kaster han til ippon. Flott kast. Lars vinner også sin kamp. En dårlig inngang fra motstanderen gir mulighet for uchi-mata, og Lars tar den! Ippon! Asker skjønner at slaget er tapt. De to neste kampene ender med sier til Stig-Atle på en fin ko-uchi-gari, men tap til Albert mot Geir Åge på en te-guruma og deretter holdegrep. Totalt ble det 4-1 seier til NJJKs lag, og vi ble vinnere av innledende pulje.



Semifinalen blir mot nr 2 i den andre puljen, BK Judo. Alfredo kjemper, og kaster. 3 ganger feide han motstanderen, og fikk 3 kokaer. Det utrolige er at dommerne her gir Alfredo shido for passivitet når det er han som kaster 3 ganger, mens motstanderen ikke får til, eller gjør noe. Alfredo vant kampen på koka. Jørn Terje møtte Thorbjørn Engebretsen, junior norgesmester i -73 kg, og ville, etter eget utsagn, "Fån litt ned på jorda igjen". Han klarte vel det. En fin ko-soto-gake ga seier. Deretter var det Lars sin tur. Det er ingen hemmelighet at favoritten er drop-seoi-nage. Som før droppet han ned, og dro med seg motstanderen over. Denne gangen til waza-ari. Og en gang til. Ippon-seier til Lars. Det var da kallenavnet kom, plukket opp fra tribunen; Grønnbelten fra hælvete. Ikke nok med en noe overraskende seier i junior-NM, men her vinner han også 3 kamper mot sterke karer i senior. Det er sterkt, Lars! Stig-Atle havnet to ganger under i holdegrep, og tapte på 2xwaza-ari. Albert vant sin kamp fordi motstanderen fikk han-soku-make for waki-gatame, og NJJK vant med det semifinalen 4-1. Og var det klart for finale.



Finalen skulle gå mot Ippon JK som hadde valset over Asker JC med 5-0 seier i sin semifinale. Alfredo startet med kamp mot Alexander. Vi fikk bange anelser når Alexander fikk scoring i det første angrepet. Han scorte en yoko, og som fryktet holdt det kampen ut, og Alfredo tapte. Jørn Terje møtte hjemvendte Thiblin. "Han er råsterk" sa Jørn Terje etter kampen han tapte på en drop-seoi-nage og holdegrep. Lars skulle opp mot Olav Åse. Det er ingen lett motstander, og Lars ble kastet på en sasae-tsuri. Det var maks en yoko, men dommerne mente det var ippon, og da blir det sånn. Billig, men det spørs vel om Lars kunne vunnet her allikevel. Da var kampen om gullet tapt. Stig-Atle ble kastet på en o-soto-gari av Hosni, som hånet en liggende Stig-Atle. Ufint, og unødvendig. Albert møtte Jensen i siste kamp, og reddet litt av æren vår med seier der på armbend. Det ble tap 4-1 i finalen, men vi gleder oss over sølvmedaljene.




- Bilder fra lag-NM for herrer


- Videosnutter fra stevnet




Norgesmesterskap for junior 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Nov 2003

Lars Moland var først ut i klassen -60 kg. Den innledende puljen ble vunnet med seire over Jan Oftedal på san-gaku, Niels de Vries på juji-gatame, og den siste på walkover. En Lars med store ambisjoner etter denne starten fikk det tøffere i semifinalen. Der møtte han Lars A. Morales, som han forøvrig har slått de siste gangene de har møttes, og tapte. En litt for ivrig ko-uchi-gari ble kontret av Morales, og Lars landet først. Tap i semifinalen, og ute av mesterskapet. Men slikt blir det bronse av, og det er ikke å forakte. En litt misfornøyd Lars etter tap i semifinalen mot en han normalt skal slå, og også vinneren av vektklassen har Lars slått tidligere i år.



Lars Vasaasen var klar for kamp i -81 kg. Han har gått opp rundt 8 kg etter at han dro i militæret, men det ser jo ikke ut som gutten har hatt vondt av det.



Den første kampen ble avgjort på holdegrep, og den andre på en drop ippon-seoi-nage. Den tredje kampen i de innledende puljene ble verre. Lars leda med waza-ari, men ble kastet og landet på nakken. Det så stygt ut, men Lars kom seg opp og fullførte, men det ble tap. Han endte med det som nr 2 i puljen og var klar for semifinale. Der møtte han Auestad fra Nesodden, og knuste han. En flott ippon-seoi-nage og seier. Finale på Lars.



Finalen skulle vise seg å bli mot hans overmann i innledende pulje; Johansen fra Levanger JK. Kampen startet med et kast fra Joahnsen som kunne endt verre hvis ikke Lars hadde fått vridd seg akkurat nok til å unngå ippon, det ble yoko. Det påfølgende holdegrepet kom Lars seg mesterlig ut av ved å reise seg opp(!) mens motstanderen holdt. Hvis ikke det er demoraliserende... Lars avgjorde kampen med en nydelig drop-seoi-nage. Ippon! Lars er norgesmester!



Disse veldig tydelige, og fine bildene ble tatt rett etter at seieren var i boks. Ja, vi ble litt glade!



Kallenavnet hans, som han egentlig ikke fikk før i lagkampen, passer ikke noe dårligere her; Grønnbelten fra hælvete er Norges beste utøver i -81 kg for juniorer. Sist gang NJJK fikk en norgesmester i junior var vel tilbake til May Linns herjinger, hvis jeg ikke husker feil.



Gratulerer så mye til både Lars og Lars.




Bilder og video fra 830 cup

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Okt 2003

Her kan du se 9 bilder og 7 videosnutter fra 830 cup i Kongsberg.


- Referat fra stevnet


- Bilder fra stevnet


- Videosnutter av kast



830-cup i Kongsberg

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Okt 2003

Kongsberg er vanskelig å finne! Etter at laglederne hadde kjørt om Holmestrand og Hvittingfoss (!!) for så endelig å komme til Kongsberg, fikk vi registrert alle barna i tide. Barna var først ut i dag, og det var endel nerver for noen. Kanskje spesielt de som skulle gå sitt første stevne.



Se Linn kaste morote-gari
Linn var først ut i dag. Med nervene utenpå drakten i første kamp ble det vanskelig å få til noe. Det gjorde heller ikke motstanderen, så da ble det hiki-wake (uavgjort). Den neste kampen gikk bedre, og Linn vant den. Flott innsats av Linn. De andre jentene var begge større, så dette var bra!



Se et flott kast av Stian
Neste ut for oss var Stian. Han har en sedvanlig (litt arrogant) stil. Vant enkelt alle kampene sine, og hadde kanskje dagens flotteste kast (forøvrig i konkurranse med andre klubbmedlemmer), en o-soto-gari som vred over i en harai-goshi. Mesterlig!



Ole-Jørgen viste igjen at han er god. Han tapte en kamp, men vant sine 3 andre, og gjorde en flott oppfølging fra forrige stevne hvor han vant alle kampene. Meget bra!



Martin og Emil stilte i sitt første stevne utenom klubbmesterskapet i våres, og gjorde inntrykk. Begge vant to kamper, og viste flott judo! Martin hadde en nydelig harai-goshi det lukta fugl av, og Emil viste oss en flott tomoe-nage (!), som er ganske imnponerende med tanke på at det er et kast han aldri har lært!!


- Jeg så en annen som gjorde det i sta, og det så litt stilig ut.


Helt enig, Emil.



Alle barna fikk medaljer for innsatsen før det var ungdommenes tur.



Mette var først ut. Hun var klart best i sin klasse, og vant lett sine to kamper. Den første på holdegrep, og den andre på en flott te-guruma til waza-ari, og deretter nytt holdegrep. Nydelig judo, og Norgescup-seier til Mette. Gratulerer!



Marius gikk i klassen -55 kg, en av dagens største klasser med 13 deltagere. Han tapte første kampen, men vant den første rekval-kampen på en flott o-soto-gari. Ippon. Neste var kamp om plass i bronsefinalen, men den endte med tap på holdegrep. 7. plass på Marius.



Kenneth vant to kamper, og tapte 2. Han viste en fin kombinasjon seoi-nage -> ko-uchi-gari. Han endte med det på 3. plass i sin gruppe. Bra. Øyvind kjempet bra i sin innledende pulje,

Øyvind kaster tai-otoshi
og vant alle 4 kampene. Viste blant annet en fin ko-uchi-gari. I semifinalen ble det tap (mot han som vant hele klassen), men en 3. plass er bra Øyvind.



Siste ut var Aleksander. Han stiller i klassen -38 kg selv om han selv bare veier 32 kg. Det fins nemlig ingen mindre klasser en -38. Men Aleksander er en tøffing! I den første kampen ble han kontret på et eget kast, og det endte med tap. Aleksander var skuffet! Neste kamp endte også med tap, men begge disse karene er store og veier som sagt rundt 6 kg mer enn Aleksander. Neste kamp vant Aleksander enkelt. En fin uchi-mata ga ippon. Neste kamp måtte han vinne for å klare bronsen, og det mot en han har tapt to ganger for før. Men Aleksander viste rå vilje, og knuste nærmest motstanderen i ne-waza. Han måtte slå av for å komme unna Aleksanders grep. Bra fighta, og flott bronse til Aleksander!



- Bilder fra stevnet.


- Videosnutter av kast.



Siden vi ikke hadde noen juniorer med idag var stevnet over kl 16 for vår del, som egentlig ikke gjorde oss noe. Det er slitsomt å være i en idrettshall en hel dag! Men vi hadde en flott dag i Kongsberg, og fikk se masse bra judo!



Landsstevne + NC

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Okt 2003

Starter med de største glad-sakene:


Undertegnede (May Linn Hystad) fikk GULL i -70 (slått sammen -70,-63,-57 og -52), i tillegg til pokal for raskeste ippon og Norgescuppokal.



Lars Moland fikk GULL i -60/ -66 i Junior Menn. Lars gikk bedre enn på lenge og det ser ut som helsa er på vei oppover etter et langt slit med sykdom.



Mette Johansen fikk sølv i landsstevnet for ungdom.


-Med litt bedre flaks kunne det fort blitt gull!



Ole og Øyvind fikk begge en 7.plass. Det var over 100 ungdommer med og ungdommene fikk mange å bryne seg på.



Lars Vasaasen måtte gå i seniorklassen pga av for liten påmelding i juniorklassen. Lars møtte hard motstand og kom ikke ut av puljen sin. Selv etter å ha løpt 3 mil i militæret dagen før kjempet han bra.



Aleksander fikk også tøff motstand fra ungdommene i -38 som var større og sterkere. Han veier ikke mer enn 33 selv. Med litt mer erfaring i ungdomsklassen vil nok Aleksander begynne å ta medaljer også her. Motstanderne var en del større og nokså tøffe. Aleksander hadde to seire og to tap, og endte på 5. plass.



Juniorene og seniorene måtte vente lenge og vel på å få gå sine kamper, ikke før rundt kl. 16.30 begynte de første juniorene å gå...





Stor takk til sjåfør og kameramann Rune og lagleder Eivind som var tålmodige og ventet helt til slutt - etter både medaljeutdeling og dopingprøver... (vel.. Igor fra OSI måtte bli igjen sammen med kontrollørene stakkar).



Se bilder fra stevnet.



Bilder og video fra Høststevne i Sandefjord

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Okt 2003

Her kan du se 12 bilder og 6 videosnutter fra Norgescupstevnet i Sandefjord.


- Referat fra stevnet


- Bilder fra stevnet


- Videosnutter av kast



Trening i høstferien

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Sep 2003

Det er normalt ingen ordinær trening i skoleferier for barnepartiene, kun junior/senior-partiet.



Det blir ingen trening for nybegynnerne i høstferien. For viderekommede barn er det trening på mandag, ikke onsdag.



Høststevne i Sandefjord

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Sep 2003

Stevnet startet litt forsinket, ikke før kl. 10.00 med barneklassene. Våre deltagere var Ole-Jørgen, Linn, Patrick, Robin, Stian og Jonas.



Ole-Jørgen var den første ut for oss, og han imponerte stort! Han hadde blant annet en fin uchi-mata som han fikk ippon for, og var også sterk i ne-waza. Ole-Jørgen gikk 4 kamper, og vant alle. Stian og Linn vant også alle kampene sine.





Brødrene Robin og Patrick møtte tøff motstand i sitt første stevne, mye blå og grønnbelter, men de sto på og kjempa bra. Jonas var litt uheldig i en kamp, og fikk en motstander på brystet, men han bet tenna sammen og fullførste stevnet. Bra innsats av alle sammen!



Det ble medaljer og diplomer til utøverne i barne-klassene.



Etter barneklassene valgte arrangørene å kjøre senior. Her var det enda en times pause før arrangørene fikk igang kampene. Vår første ut var en småsyk Lars Moland. I første kamp møtte han en frenetisk grønnbelte. Mye mas. Lars festet holdegrep, og vant lett. Neste kamp ble en thriller mot Torje B. Venseth fra Levanger. Lars hadde føringen, og de beste angrepene, men ingen scoring når tiden gikk ut. Det betød 4 nye minutter, og golden-score. Avgjørelsen kom etter 7 min kamptid, og Lars tapte desverre på en litt slapp tai-otoshi. Yoko. Etter en lang pause var Lars fortsatt sliten, og ble kastet på en nydelig ippon-seoi-nage. God ukemi, Lars. Hvis det er noen trøst...




MAY LINN HYSTAD: Fikk sølv i stevnet


i vektklassen 57/63 kg.


Se videosnutt av en flott tai-otoshi.

May-Linn var siste senior fra oss. Hun startet første kamp strålende. May Linn vant i ne-waza! Ja, ne-waza. Et flott san-gaku holdegep. Netse kamp bød heller ikke på mye problemer, og May Linn vant etter kort tid på en flott tai-otoshi. Siste kamp ble en ren finale-thriller. Kampen gikk tiden ut, og det var nye 4 minutter og golden-score. Etter 6 min kom avgjørelsen. May Linn tapte kampen på en koka, og endte på sølvplass.



Ungdom og juniorkampene startet etter senior. Her vartet deltagerne fra NJJK opp med mye moro. Ole og Mette vant hver sin klasse. Ole fikk også NC-pokal for sin innsats.



Øyvind, Lars og Aleksander endte med bronsemedaljer. Dette var Aleksanders første stevne i Norge i ungdomsklassen, og han måtte stille i -38 kg. Da er det en stor prestasjon å ta bronse når vi vet at Aleksander ikke veier mer enn rundt 30 kg.



Bra innsats fra alle våre deltagere, og altså 6 medaljer til klubbens deltagere.


- Bilder fra stevnet


- Videosnutter av kast



2. dan til Stig Atle!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Jul 2003

Torsdag 26 juni 2003 ble det avholdt Dan gradering i våre lokaler. Foruten Stig Atle Frey, skulle også Gøril Johansen (Bodø JK), Jonas Heimdal og Marius Hallum (Nesoddem JK) gradere seg. Stig Atle skulle gradere til 2 Dan, de andre til 1 Dan.



Teknisk komité besto av Jon Brattlid (BK- judo) 3 Dan, og Svein Gårdsø (Sandefjord JK) 6 Dan.


Alle klarte kravene til sine respektive graderinger.



Sommertrening i hele juli!!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Jun 2003

NJJK har sommertrening for junior og senior i hele juni og juli. Alle er velkomne!



Treningstider juni: Mandag og onsdag, kl. 19.30-21.00



Treningstider juli: Onsdag, kl. 19.30-21.00



Ta kontakt med May Linn hvis du lurer på noe: 41 44 03 11



Blått belte - gjeve medaljer

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Jun 2003

Tekst og foto: Hege Tollerud



BLÅTT BELTE: Aleksander Bakken


graderte seg dagen etter treningsleiren,


og bærer nå blått belte i judo.


Lillebror Stian stilte opp


som partner under graderingen.

- Du har en judoforståelse som er helt unik, var skussmålet fra en stolt trener da Aleksander Bakken Øverbø (12) hadde bestått graderingen til blått belte med glans.



Aleksander inrømmet at han var nervøs før han gikk i ringen på Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb i kjelleren på Haugerud Skole, og han påpekte under selve graderingen at han ikke hadde øvd. Det kunne han ifølge trener Stian Jespersen ha droppet, for graderingen som ble gjennomført med lillebror Stian (9) som partner, gikk som en lek.



LITT SURT


Årsaken til at Aleksander ikke hadde trent noe særlig til graderingen var at all fokus de foregående fem dagene hadde vært på et internasjonalt stevne og treningsleir i Lund i Sverige.



Konsentrasjonen her ga uttelling, både for Aleksander og Stian, som kom hjem med henholdsvis sølv- og bronsemedalje. De to brødrene møttes i semifinalen, og da var det Aleksander som trakk det lengste strået. I finalen ble det desverre tap for en svenske som han slo i første kamp, og selv om den verste skuffelsen har lagt seg var det bittert for 12-åringen.


- Det var litt surt å tape for en du har vunnet over tidligere, mente Aleksander.



TRE MEDALJER


I alt åtte deltagere reiste fra haugerud til Lund for å være med på Budo Nord Cup og treningsleir.





Den første kvelden gikk med til innveiing, og dag to var det turnering hele dagen. I tillegg til Aleksander og Stians medaljer gjorde også May Linn Hystad det bra i dameklassen, og endte med 3. plass og bronse.


- Du plukker medaljer, du, May Linn, kommenterte hennes trener, Oddvar Hellan i forbifarten.


- Det er bra.



DEMONSTRASJON


- Etter at konkurransen var over var det hard trening, med to økter hver dag. I alt var sju nasjoner representert, og dette arrangementet er kjent for å tiltrekke seg de beste fra de ulike landene. Brødrene Bakken Øvrebø har vunnet det meste her hjemme, og det er derfor bra for dem å komme til litt større forhold og møte mer motstand.



Stian Bakken Øvrebø har drevet med judo i tre og et halvt år, og var med til Lund for første gang. Han kunne fortelle at det var moro og lærerikt. Og utslitt var han langt fra dagen etter returen. Da var det høyt og lavt på hjemmebane i lokalene på Haugerud, hvor nye kunster ble demonstrert på dem som var i nærheten - ler pappa Rune Bakken.



EN VEI


Aleksander Bakken Øvrebø begynte med judo for fire år siden, og var med til Lund for fjerde gang.


- Det var en veldig bra treningsleir med mye kamptrening, fortalte han.



Aleksander kan skilte med bronsemedalje fra i fjor og sølvmedalje fra årets stevne. Med nytt blått belte rundt magen peker det nå bare en vei for neste års konkurranse.


- Ja, jeg håper på gull neste år, avslører judotalentet.



Klubbmesterskap våren 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 5. Jun 2003

Først ut var klassen XX-Small. Embla Holten, Mina Kristoffersen, Anentan Kanaganathan, Snorre Aas og Linn Nygaard var deltagere. Linn vant alle kampene sine!



Deretter var det utøverne i X-Small klassen. Deltagerer var Simen Aas, Alexander Magnussen, Jehan Kanaganathan og Martin Gagnum. Dette ble et rent oppgjør med utøvere som nettopp har fått gult belte, men vi så mya bra kjemping, og bra innsats!



I klassen Small deltok Emil Nilsen, Ole Jørgen Walmestad, Håvard Kaasen, Leon Jacobsson og Robert Johanson. Emil og Håvard har nettopp fått gult belte, men viste allikevel at de ikke ville la seg slå bare fordi motstanderne hadde høyere beltegrader.



I klassen Medium var følgende deltagere med Jonas Tuft, Vegar Kristiansen og Brage Fredriksen.



Klassen Large besto av Marius Sandem, Robin Mauseth, Patrick Mauseth, Petter Andersen og Kristoffer Granøe.



I barneklassene blir det ikke samlet poeng (iht. NIFs reglement for barneidrett), og det ble delt ut medaljer og diplomer til alle deltagerne.



Klassen X-Large var en av to rene ungdomsklasser, og en "ekte" klubbmester skulle kåres. Deltagere i den første puljen var Ole Moland, Magnus Hoset Dahl, Hauk Jacobsson og Mette Johansen. Ole Moland trakk det lengste strået i denne puljen, og vant foran Mette Johansen.



I den andre puljen møttes Håkon Kristiansen, Kenneth Nygaard, Thomas Strøm og Magnus Norum. Her ble det jevnere, med tre utøvere som alle hadde to seire. Det endte med avansement for Kenneth Nygaard, og Thomas Strøm. Bra prestasjon av Thomas, som har gult belte. Ole Moland og Mette Johansen slo sine motstandere i semifinalen, og møttes i den store finalen. Ole kastet en flott tomoe-nage, og ble klubbmester.



I klassen XX-Large møttes Martin Hemmer, Erik Rudlang, Øyvind Stiansen og Jørgen Bergquist. tre utøvere sto med 3 seire, og Øyvind Stiansen vant gruppen på innbyrdes oppgjør. Gratulerer!





I klassen XXX-Large deltok Mathias Hansen, Lars Moland, May Linn Hystad, Kjetil Ellingsdalen, Eivind Skjollby og Kristoffer Halmøy. Mathias valset lett gjennom hele lista med motstandere, og tok (kanskje den gjeveste) tittelen i årets klubbmesterskap.



Masse bilder fra klubbmesterskapet:


- Klubbmesterskap vår 2003, del 1


- Klubbmesterskap vår 2003, del 2



God sommer til alle. Vi sees etter ferien!



Gradering vår 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Jun 2003

Hovedsensorer for denne graderingen var Stian Jespersen (1. Dan) og Andre Sunde Nilsen (1. Dan). De andre sensorene var Nils Valen, May Linn Hystad, Kristoffer Halmøy og Eivind Skjollby.



Det hele startet med graderinger til gult belte. Nybegynnerne fra i sommer skulle prøve seg på 5. mon (gult belte). De gjorde en fin innsats alle sammen, og hele partiet på 12 utøvere fikk sine nye gule belter. Håvard og Marting fikk dessuten en genser i premie for å ha vært på 33 av 34 treninger. Det er solid oppmøte!!





Deretter var det de som skulle til 4. mon (oransje belte). Det var 14 som prøvde seg, og de sto også alle sammen. Meget bra!



Neste gruppe ut var de til høyere grader. Aleksander Bakken til blått belte (2. mon) fikk masse skryt av sensor Stian Jespersen: "Tatt i betraktning din alder, er ikke dette annet enn meget imponerende. En utrolig oppvisning!". Ytterligere to utøvere fikk nye grønne belter (3. mon).



Totalt:


12 opp til 5. mon (gult)


14 opp til 4. mon (oransje)


2 opp til 3. mon (grønt)


1 opp til 2. mon (blått)



Gratulerer alle sammen med nye beltegrader.



Se bilder fra graderingen her > >



Budo Nord Cup og Lugi Judocamp

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Jun 2003

Onsdag 28.mai dro en gjeng på 9 personer til konkurranse og treningsleir i Lund. De som var med var: Aleksander Bakken, Stian Bakken, Atheesan Saravanapavan, Mathias Hansen, Lars Moland, Øyvind Stiansen, Mette Johansen, Helge Johansen (lagleder) og undertegnede (May Linn).



410 deltakere fra 7 nasjoner deltok (Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Scottland, England, Ungarn).



KONKURRANSE: BUDO NORD CUP



Aleksander og Stian gikk i samme vektklasse (-30) og var først ut i ilden.


Begge gjorde en kjempeinnsats og kom videre fra hver sin pulje. Aleksander som nr. 1 i sin pulje og Stian som nr. 2 i den andre puljen. Aleksander og Stian møttes derfor i semifinalen. Aleksander vant denne og møtte Frederik Brönshöj fra Danmark, som han vant over i en av de innledende kampene, i finalen. Aleksander kjempet bra, men hadde uflaks. Han ble kastet på en tvilsom Ippon (tomoe-nage). Det ble derfor sølv til Aleksander og bronse til Stian.



Aleksander tok bronse i fjor, så dette tegner bra for neste år igjen... tør vi håpe på gull da?



I Øyvind sin klasse, Gutter -60, var det hele 38 deltagere. Øyvind tapte desverre første kampen. Han som vant over Øyvind vant neste kamp, men tapte desverre neste og ble ikke gruppevinner. Øyvind fikk desverre ikke rekvalifiseringskamp.



Mette gikk i Jenter -52 der det var 12 deltagere. Hun tapte første kampen, men fikk rekvalifisering. Hun vant neste kamp, men tapte desverre neste og endte derfor på 7. plass.



Mathias, Lars og Atheesan var uheldige i sine klasser og fikk bare en kamp hver. Det gikk derimot bedre for undertegnede. Det var 8 deltagere i min vektklasse, -57 Damer. Jeg vant første kampen på en kontring. Bare 4 minutter etter var det min tur igjen. Sliten fra forrige kamp slet jeg meg gjennom denne kampen på en yoko. Men etter denne fikk May Linn hvile, og i siste innledende kamp var jeg frisk og rask og vant raskt på en o-uchi-gari. Jeg kom derfor som nr. 1 ut av puljen. I semifinalen møtte jeg en jente fra England. Jeg var litt ukonsentrert og tapte desverre denne, men er godt fornøyd med en bronse.



En ting vi la merke til i konkurransen var at vi i klubben må øve mer på grepet, og lære oss teknikker vi kan bruke mot motstandere som tar nakkegrep.



Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb ble beste norsk klubb med våre 3 medaljer!



Etter konkurransen tok vi oss et fortjent måltid på en kinesisk restaurant.



TRENINGSLEIR: LUGI JUDOCAMP


Vi var litt skuffet over frokosten vi fikk i år, som var lite spennende og variert. Lunsjen og middagen var derimot en grad bedre, og etter vi fikk kjøpt inn litt syltetøy ble frokosten akseptabel den og.



Treningsleiren besto mest av randori, men de få teknikkene som ble vist var fine og artige. Vi lærte også noen artige oppvarmingsøvelser som vi kan benytte oss av i NJJK. Alle kjempet som helter under alle treningene de kunne delta på. På fredagen tok vi oss en tur i svømmehallen. Det var kjempemorro! På kvelden slappet vi av med film og kortspill. Lørdag deltok vi i en innebandyturnering. Vi kom helt til bronsefinalen. Vi burde ha vunnet denne, men tapte desverre på straffekonk.



Siste treningsøkt var søndag. Etter denne dro vi hjemover. Det viste seg at det ble en lang kjøretur, da det var kø fra Nordby til Moss. Ca. halv ett var alle kommet hjem.



Totalt sett var det en svært velykket, morsom tur der vi høstet mange erfaringer og fikk trent masse. Vi fikk mange nye venner som vi håper å møte til neste år.



Takk til Helge som banket Lars i både Judo og kortspill, og gjorde ellers en kjempefin innsats.



3 medaljer i Budo Nord Cup

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Mai 2003

Lugi Judoklubb er arrangør av den årlige turneringen Budo Nord Cup og treningsleiren Lugi Judocamp.


NJJKs deltagere har tatt 3 medaljer i årets Budo Nord Cup:


May Linn Hystad (-57 kg), 3. plass


Aleksander Bakken (-30 kg), 2. plass


Stian Bakken (-30 kg), 3. plass



Strålende innsats. Gratulerer!!


Mer utfyllende info om stevnet og treningsleiren kommer senere.



Ny Klubbgenser

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 21. Mai 2003

Den nye genseren er til salgs fra graderingen, mandag 2. juni.


Den finnes i størrelsene XL, L, M, S og XS.


Prisen blir 200,- kr.



Judo i Afghanistan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Mai 2003

Vår egen Stig Traavik er i Afghanistan som nestleder på den norske ambassaden.



Stig hjelper nå afghanerne med trening tre ganger i uka i Kabul. Han koordinerer dette prosjektet mot afghanerne og utad, og det var i den forbindelse en oppvisning ble holdt; for å vise frem arbeidet som gjøres.



Mer bakgrunnsinformasjon:


NJF, 8. mai 2003: Status for judo-prosjektet


NJJK, 15. april 2003: Judo-feber i Kabul


NJF, 8. april 2003: Judoprosjektet i Afghanistan


NJJK 17. august 2002: Judohjelp til Afghanistan



Videosnuttene viser Stigs elever etter kun 8 treningsøkter. Opptakene er fra november 2002, og NJJKs Alfredo Chinchilla er med som trener. Opptakene er gjort av en kollega av Stig i UD.



Stig har også hatt besøk av flere norske medhjelpere til prosjektet sitt i Kabul, Afghanistan:


Cecilie Lille fra Alta JK og Ane Ofstad Presterud fra Oslo JK i begynnelsen av februar 2003.


Jon Brattlid og Thomas Engebrethsen fra BK-Judo i midten av februar 2003.


Gøril Johansen fra Bodø JK og Birgit Ryningen fra OSI i begynnelsen av mars 2003.


Presentasjon av trenerne


Alfredo fra Norge, ellers er resten innfødte krefter.


presentasjon.wmv (521kb)


Gymnastisk oppvarming


Tydelig at de har lært fallteknikk.


oppvarming.wmv (436kb)


Holdegrep


Oppvisning av forskjellige holdegrep.


ne-waza.wmv (385kb)

Tachi-waza


Den minste gruppen viser kast de har lært.


tachi-waza.wmv(496kb)

Mer tachi-waza


Den største gruppen viser kast-teknikker.


tachi-waza2.wmv (960kb)

Imponerende


Ikke alle klarer tomoe-nage etter kun 8 treninger.


tomoe-nage.wmv (277kb)

Randori


Ungene viser teknikkene sine i kampsituasjon.


randori.wmv (816kb)



Reisereferat fra Åpent Trøndersk

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Mai 2003

For to år siden dro en liten, men ambisiøs bande nordover til Trøndelag for å slåss. Samtlige kom hjem med medaljer, og med lyst og vilje til å komme tilbake og kjempe mot trøndere og svensker. I mai i år dro vi tilbake med forsterkninger:




Deltagere: Atheesan, Jørgen, Mette, Øyvind, Ole, Lars M, Lars V, May Linn, Jørn Terje



Vi leide en 9-seter fra Avis og klokken 1530 fredag 9. mai var vi på veien og kjørte opp til Levanger. Siden jeg hadde en skade i håndleddet hadde jeg meldt meg frivillig/gått med på å være kombinert sjåfør, lagleder og dommer. May Linn var med-lagleder og hjalp til med det praktiske rundt, før og etter turen.



Siden jeg ikke skulle gå hadde jeg planlagt å ha med en solid dose doping (i form av koffeinholdig drikke) for å være lys våken i kjøreperioden. Dessverre glemte jeg all den drikken, men som erstatning hadde vi med Lars Moland – og med han sittende, syngende, geipende, leende og slossende midt i bilen ble det generert mer enn nok underholdning til at ingen (verken de som prøvde eller noen andre) var i nærheten av å bli søvnige. Turen tar omtrent 7,5 timer hver vei så Lars & co’s prestasjon er formidabel!!



Da vi kom frem fikk de som kunne veid seg inn og de to andre som veide for mye ventet til morgenen etter. De aller, aller fleste fikk gode, myke matter å legge oppå mattene og sov behagelig i hallen. En stakkars sjåfør måtte klare seg uten første natten, men fikk nappet til seg en god matte for natt nr. to så det gikk greit.



ÅPENT TRØNDERSK MESTERSKAP


Vi stod opp i passe tid til å fullføre innveiing og til å pusse tejnnern med hejnnern. Stevnet varte ganske lenge, og nivået var relativt høyt. Det er i dag norges nest største stevne totalt, og det største norgescup stevnet i landet for junior og senior. 250+ deltagere fra Norge og Sverige sloss fra klokken 9 til klokken 19.



Først ute var Jørgen, som møtte en sterk og kompakt motstander som han dessverre ikke klarte å gjøre noe med. Dessverre var det enkel rekvalifisering i klassen og siden motstanderen tapte neste kamp var stevnet over for Jørgen. Jørgen kommer garantert sterkere tilbake til neste år.



Øyvind fikk femteplass etter å ha sloss bra i sin klasse. Ole vant sine første to kamper greit. Deretter slet han mye i tredje kamp der han møtte den senere klassevinneren som var en liten plugg som var vrien å kaste. Ole fikk ikke vist hvor god han er i den kampen, men banket til gjengjeld motstanderen i bronsefinalen uten problem.



Mette gjorde en kjempeinnsats i sin klasse der hun møtte flere erfarne svensker. Hun vant sin første kamp på ippon og det sammen med god kjemping i de andre kampene var nok til å komme ut av puljen. I semifinalen sloss Mette bra, men ble hadde uflaks og ble kastet på ippon.



Atheesan deltok i en klasse med bare 3 deltagere. Atheesan tapte sin første kamp mot klubbrival Lars Moland. I den andre kampen viste Atheesan gode takter, men et uheldig valg av sumi-gaeshi som teknikk førte til at dommerne ga seieren til motstanderen. Lars Moland vant greit klassen i juniorklassen, men fikk mer å bryne seg på i senior. Her vant han de første to kampene på ippon. Tredje kampen tapte lars mot Levangers Vidar Lund i sin dårligste kamp.



Lars Vasaasen vant sine to første kamper med god judo og (for motstanderne) forstyrrende høyre/venstre seoi-nage kombinasjoner. I tredje kamp ble dessverre Lars kastet og landet på skulderen og brakk kragebeinet og dermed måtte han kaste inn håndkleet.



May Linns klasse -57 ble slått sammen med - 63 og her møtte hun tøff motstand i semifinalen etter å ha lekt seg ut av egen pulje. Verken May Linn eller Gøril fikk inn et eneste kast og May Linn tapte på straff pga passivitet mot en fysisk sterk motstander (urimelig coaching fra sidelinjen i favør av Gøril hjalp heller ikke!) May Linn fikk dermed bronse i –63 kg, men den sterkeste prestasjonen var hennes bronsemedalje i åpen klasse for damer der hun slo regjerende nordisk mester i -70 klassen på golden score etter å ha kjempet knallhardt i fulle fem minutter. Hun møtte derimot Ingjerd Skogmo i semifinalen og siden hun var sliten og veide 2/3 av motstanderen klarte hun ikke å få has på henne, men ble sittende fast i holdegrep. Fra NJJK dukket også Stig Atle Frey opp og vant –90 kg.



Innsatsen i stevnet hadde vært upåklagelig og etter en lang dag fikk vi inntatt biff, kylling og pizza på en lokal pizzarestaurant. Deretter dro vi til hallen og spilte mattis frem til det var sovetid.



TRENINGSSAMLINGEN


Morgenen etter spiste vi frokost som var tilberedt fra arrangørene og kom oss på matta med gi-en på. Jeg fungerte som hjelpetrener for Wolfgang og lærte bort litt armbend til hans medbrakte svensker, mens Wolfgang og hans folk lærte bort en del ne-waza teknikker til resten. Vi var ca 120 judoutøvere på matta og etter oppvarming og teknikk var det ne-waza randori. Andre økta bestod av tachi-waza, og gikk i henhold til samme oppskrift, men med Stig Atle som norsk "trener-utskudd" til svenskene. Med unntak av skadede Lars Vasaasen sloss samtlige bra i randorien mot slutten av samlingen.



Turen nedover forløp uten de store hendelsene – og vi var tilbake på Haugerud klokken 21 på søndag.



Vi fikk ikke like mange medaljer denne gangen, men hadde det like gøy. Neste år tar vi med små og store og kjører stor buss oppover til nytt "slag" i Trøndelag. Vi ønsker Lars god bedring og håper han kommer sterkt tilbake når han får lov til å trene igjen.



Nordisk Mesterskap 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Mai 2003

(Foto: Andreas Strand)
I år ble Nordisk mesterskap arrangert i Tumba, et lite sted utenfor Stockholm. Norge stilte totalt med 17 utøvere i seniorklassen og 28 utøvere i ungdomsklassen. Vi hadde også med 4 dommere og 3 coacher.



NJJK hadde 3 deltagere; May Linn Hystad, Lars Moland og Lars Vasaasen. Alle deltagere i seniorklassen.



Nivået var som ventet ganske høyt både i senior og i ungdom. 6 nasjoner deltok; Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene.



ALTERNATIV REISEVEI


Vi var 3 deltagere fra NJJK. Vi tre i tillegg til Cecilie Lille fra Alta ordnet transport og opphold på egenhånd siden vi ikke kunne følge judoforbundets opplegg pga. studier og jobb.



Vi fikk derfor oppleve litt mer av Stockholm enn resten av den norske gjengen. Hotellet vi bodde på var enkelt og relativt billig men lå derimot veldig sentralt. Tumba, der konkurransen og innveiing foregikk var et stykke unna og vi måtte reise med t-bane og pendeltog (lokaltog) for å komme oss dit. Fredag 2. mai var det innveiing som gikk smertefritt for nesten alle – Lars måtte en tur i badstua først. Vi var veldig spente lørdag morgen. Lars og Lars hadde aldri vært på en lignende konkurranse med så høyt nivå før og undertegnede hadde ikke deltatt på konkurranse utenom norge på 3 år.



TØFFE KAMPER



Lars Vasaasen var førstemann ut i ilden. Han gikk en kjempespennende førstekamp der han ledet med en wazari men måtte bite i det sure eplet da han i en litt forvirret tilstand havnet i et holdegrep som var vanskelig å komme seg ut av. Pga. en misforståelse trodde vi at Lars var ute av konkurransen, men mens Lars dusjet ble han ropt opp for rekvalifiseringskamp. Litt ukonsentrert men allikevel dagens reneste utøver på matta. Dette var i tillegg en veldig hard motstander og Lars tapte ganske så fort.



Lars Moland vant en kamp mot en islending på san gaku. Deretter tapte han to kamper.



Undertegnede gjorde det veldig bra i sine to første kamper, men møtte klassevinner i semifinalen og måtte innse at hun var nok bedre enn meg. Tap i semifinale førte meg videre til bronsefinale. Skulle nok ha klart å vinne bronsefinalen om jeg bare hadde klart å holde meg unna newasa... Ble tatt i armbend og tapte bronsefinalen. 5.plass er ikke så verst allikevel. I ettertid viste det seg at en 5. plass i Nordisk faktisk gjorde meg aktuell til norges B-landslag.



Vår seniortrener Yoao gjorde det også bra i Nordisk og fikk med seg en bronse hjem.



Alle tre så mye fin judo og lærte mye. Det vi la spesiellt merke til var at vi trenger å trene mer på grepet.



Etter en ganske så morsom tur på byn måtte vi allerede kl. 4 dra fra hotellet for å rekke flybussen til Skavsta flyplass. Litt uheldig at Larsene klarte å glemme igjen lommebok og mobil. Lars Moland fikk reise på judopasset sitt heldigvis (-: (når en flyr med Ryanair krever de pass eller førerkort). Lommeboken ble oppsporet og sendt med Gøril som tok et senere fly.



Alt i alt var dette en morsom, dyr, opplevelsesrik og lærerik tur!


Elendig engangskamera gjorde at det ikke ble flere bilder denne gang.



Sosialt arrangement

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Mai 2003

PIZZA OG FLÅKLYPA


Fredagen startet med oppmøte for de over 20 som deltok på arrangementet. Etter at alle hadde kommet startet kvelden med en liten konkurranse som Eivind hadde laget. Det ble delt opp i 3 lag som svarte på spørsmål og gjorde oppgaver. Skjebnen ville det slik at alle lagene (tilfeldigvis) løste oppgavene like bra; det ble premie til alle!



Deretter var det pizza og brus til alle! Etter maten snurret Andre film for oss. Med nostalgisk bakgrunnsstøy fra fars gamle filmfremviser kikket vi gjennom Flåklypa og Jungelboken.



Rundt 2230 var tenner pusset, og (nesten) alle lå i soveposene sine. Helt stille ble det vel ikke før vi ledere la oss. Da ble det plutselig slutt på løping og svampekasting(!).



JUDOTRENING FOR ALLE


Trykk på linkene nede for å se flere bilder


Lørdagen startet med frokost kl 0900, og som ellers når det var litt pause mellom aktivitetene; fotball eller innebandy. Kl 1100 var det duket for den store judotreningen. Stian var ansvarlig for denne, og hadde med seg Albert Davis, Morten Schiøtz, Jørn Terje Krekling og Kjetil Ellingsdalen. I tillegg til lederne Andre Sunde Nilsen, Eivind Skjollby og Kristoffer halmøy. Dermed skulle det ikke skorte på judo-kompetanse!



Treningen var delt opp i forskjellige poster med ne-waza, benteknikker og hofteteknikker. Og til slutt noe randori. Bilder fra treningen og leiren finner du her:


- Bildegalleri, del 1


- Bildegalleri, del 2



Og da var det over for denne gang. En vellyket overnatting med påfølgende judotrening. Håper vi kan få til et lignende arrangement ved en senere anledning.



Oppdatert terminliste

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Apr 2003

Følgende opplysninger er endret:


- Gradering (for alle partier), mandag 2. juni


- Klubbmesterskap (for alle klubbens utøvere), onsdag 4. juni


Se hele terminlisten.



Norgesmesterskap i judo

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Apr 2003

NJJK fikk to gull, og totalt 6 medaljer under årets NM i Sandefjord. May Linn Hystad og pur unge Alfredo Chinchilla vant begge sine klasser for NJJK.



Våre medaljevinnere:


D -57: May Linn Hystad, 1. plass


H -60: Lars Moland, 3. plass


H -66: Alfredo Chinchilla, 1. plass


H -73: Stig Traavik, 3. plass


Åpen H -73: Alfredo Chinchilla, 3. plass


Åpen D: May Linn Hystad, 2. plass



Les mer om NM her:


Hellerud Bydel: NJJK gjennomførte et flott NM


Akers Avis: May Linn satser - igjen


Norges Judoforbund: Hele resultatlisten.


Sandefjords blad: - Halvt døgn med judo



May Linn satser - igjen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Apr 2003

May Linn satser - igjen



Tekst og Foto: Kyrre Merg



Sist helg var hennes åttende NM-gull et faktum. Nå vil May Linn Hystad igjen satse hardt på judo.



- Nå begynner det å bli morsomt igjen, sier 25-åringen etter gull og sølv i norgesmesterskapet. Og det som er moro for May Linn er neppe like gøy for motstanderne.



Åtte NM-gull og to kongepokaler ga tidlig status som suveren. Men de siste årene har motivasjonen falt noe.



- Jeg har trent litt, men ikke veldig mye de siste årene, innrømmer hun. Studier har fått første prioritet, men når hun nå er i ferd med å fullføre sitt tredje år på NITH ønsker hun samtidig å bruke mer tid på judo-matta.



Samtidig roser hun opplegget i Norsk Judo - og Jiu-Jitsuklubb (NJJK) på Haugerud.



- Vi har fått veldig bra trenere og et bedre opplegg med flere treninger, og flere utøvere på treninger. Nå er vi opp til 20 stykker på trening, og det er mer motiverende. Hele klubben har begynt å gå bedre, både for barn og senior, sier Hystad.



FORBEREDT PÅ TAP


Som en av fire NJJK-representanter reiser hun til nordisk mesterskap i Stockholm om drøye to uker. Den største spenningen knytter seg til hvordan hun står internasjonalt.



- Det vet jeg egentlig ikke. Det er ganske mange flinke jenter som trener judo, spesielt i min klasse, så vi får se. De som var flinke da jeg var aktiv er fortsatt med.



- Og målsettingen er...?


- Hehe...gjøre mitt beste. Jeg går alltid for å vinne, men det er ikke alltid det funker.



- Hva skjer om du går på et par stygge tap?


- Jeg kommer til å fortsette likevel. Jeg er forberedt på tap, og regner med at det blir et tap, men det stopper ikke meg. Jeg håper jo at det ikke blir det.



I NM tok NJJK totalt seks medaljer - to av de holdt edleste valør. Ved siden av May Linn Hystad markerte også Alfredo Chinchilla seg igjen med en gull og en bronse. Lars Moland tok sølv i - 60 klassen, mens Stig Traavik tok bronse i klasse -73.



GOD TEKNIKK


May Linn Hystad avgjorde gullkampen i - 57 kilo kun tre sekunder før slutt. En tett og jevn batalje endte med at Hystad fikk inn et kast akkurat da hun trengte det som mest. Dermed beseiret hun Cecilie Lille fra Alta, og tok gullmedaljen på det.



I åpen klasse var det imidlertid Haugerud-utøveren som måtte bite i gresset da nylig EM-uttatte Esther Myrebøe var motstander.



- Det gikk litt for fort, og jeg tapte på at jeg ble kvalt, gliser Hystad, som innrømmer at hun synes judo er morsomst i stående stilling.



- Min svakhet er bakkekamp. Jeg er flinkere til å kaste og gjøre teknikker oppe i tachiwasa.



- Tachi-hvaforno’?


- Stående stilling. Men jeg er veldig fornøyd med gull og sølv i NM. Jeg var veldig liten i forhold til motstanderne i åpen klasse, og det viser at styrke ikke er alt. Du kommer langt med god teknikk også, avslutter 25-åringen.



Judo-feber i Kabul

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Apr 2003

Tekst og Foto: Kjell Ødegård



Norsk diplomat skaper judo-feber i Kabul








Norsk diplomat i Kabul og tidligere OL-deltaker i judo. Den uvanlige kombinasjonen førte Stig Traavik (34) ut på dypt vann, I prosjektet "Judo for Fred" trener han byens guttegjenger. I februar ble også jenter invitert med på moroa.



Han er 1. sekretær og nestleder ved den norske ambassaden i krigsødelagte Kabul. Fritiden, derimot, benytter Stig Traavik til å gi barn og ungdom leksjoner på judomatta.


I et land der grupper har slåss mot og drept hverandre i årevis, møtes de her til fredelig kappestrid. I judo må de forholde seg til regler. samarbeid og disiplin - samtidig som de får utløp for kontrollert aggresjon.


34-åringen Traavik har selv vunnet seks NM, deltatt i to VM og fire EM samt OL i Barcelona i 1992. Nå bruker han kunnskapene sine som et bidrag til å skape fred i den utbombede hovedstaden.



Brenner for de unge


Iveren og grundigheten hans har ikke gått upåaktet hen hos afghanske myndigheter. Traavik er allerede blitt fungerende landslagstrener og rådgiver for Afghanistans olympiske komité. Og han er blitt forespurt om å spre judovirksomheten til fem av landets største byer.


Men først og fremst brenner han for de unge. At diplomaten har fått en spesiell plass - ja, nesten heltestatus - i de unge talentenes hjerter, så vi selv under en av morgenøktene. Småguttene kastet seg hjertelig rundt halsen på treneren idet han dukket opp.


Måten judosporten er blitt bygd opp på i fattige Afghanistan, kan danne mønster for andre


idretter her, mener den norske kampsport treneren.


- Absolutt ingen sportslige aktiviteter er organisert for dem som vokser opp, og jeg ser på hver trening hvor stor pris barna setter på at vi voksne bryr oss og tar dem på alvor.


Traaviks første treningslokale var et utbombet fabrikklokale. Nå rår den judofrelste diplomaten over en like ødelagt gymsal, men han klager ikke.


- I begynnelsen hadde vi ingen matter heller. Men afghanerne er vant til å improvisere, og fikk tak i plastduker som de puttet mengder av ull inni.


Nå har heldigvis judovenner


i Norge skaffet til veie noen brukte judomatter. Behovet for dem ser ut til å være umettelig.


Hadde Stig Traavik hatt flere timer i døgnet til rådighet, kunne han bosatt seg i den utbombede gymsalen. Flere og flere ønsker å være med.


- De første som fikk sjansen, var guttene på et barnehjem vi samarbeider med her i Kabul, gutter fra 6 til 12 år som i utgangspunktet er de svakeste av de svake. Etter hvert strømmet flere og flere til treningslokalet. Det er vanskelig å si nei når foreldre kommer og her tynt om at gutten deres må få bli med, forklarer



Jentene er med


Ikke nok med det: Nå har Traavik til og med sluppet jentene løs på judomatta også, noe som er for en sensasjon å regne. I muslimske Afghanistan har det vært utenkelig - og ingen kultur for - at jenter og kvinner skal ha samme tilbud og friheter som gutter og menn.


Taliban-regimet praktiserte den absolutt strengeste tolkning av Koranen, Kvinner ble utestengt fra universiteter og yrkesliv. Jentene ble fratatt retten til å gå på offentlige skoler. Den heldekkende burkaen ble påbudt, og strenge straffer tilkom den kvinne som kom i skade for å vise ansiktet eller andre deler av kroppen på offentlig sted.


- Jeg må nok være forberedt på noen reaksjoner, men jentene selv har presset på for å være med på treningene.


Den uredde nestkommanderende på ambassaden hadde planlagt jentejudo i lang tid,


- Landslagsutøverne Cecilie Lille (24) og Ane Ofstad Presterud (20) har støttet meg her nede, og var også sterkt delaktig under treningene med gutta. Unødvendig å si at det var svært populært.


9. februar holdt tøffingene Cecilie og Ane en oppvisning med småjentene foran et bredt pressekorps, prominente gjester og mange tilskuere.


Visepresidenten i Norges Judoforbund, Jon Brattlid og landslagsutøver Thomas Engebretsen (26) har bistått ham i prosjektet "Judo for Fred", og flere liknende besøk av judoinstruktører fra Norge står på planen utover sommeren.



Hele artikkelen er ikke gjengitt. Kjøp denne ukens utgave av Vi Menn !!



Diverse: Nordisk + kata

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Apr 2003

NJJK sender 4 deltagere til Nordisk Mesterskap i Judo.


Deltagerne er:


May Linn Hystad


Mathias Hansen


Lars Moland


Lars Vasaasen


Konkurransen er i Stockholm den 3. mai.



Kata-partiet med Dag Hodne har hatt en liten pause, men starter opp igjen etter påsken, nærmere bestemt 25. april. Møt opp!



Leie plass i dojoen?

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Apr 2003

Vi har tidligere leid ut dojoen i perioder vi har hatt ledig kapasitet. Av tidligere leietakere kan vi nevne Tenshinkan Aikido Klubb og Vålerenga Trolls (Amerikansk Fotball).



Dojoen vår er kledd med spesialmatter for judo (vegger og tak), men kan passe for flere typer idretter/arrangementer.



Høres dette interessant ut, så kontakt Eivind Skjollby.



Årsmøte 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 21. Feb 2003

Tirsdag 11. mars 2003 er det årsmøte i våre lokaler kl. 19:00. Alle aktive og passive medlemmer, foreldre og foresatte er hjertelig velkomne.



Du har stemmerett når du har betalt kontigenten (medlemsavgiften) for 2003, og har fylt 16 år.



Frist for å levere forslag til årsmøtet er tirsdag 25. februar 2003. Forslag skal leveres skriftlig til et av klubbens styremedlemmer.



Det vil bli servert kaffe, mineralvann og kaker.



Last ned årsberetning



Oppdatert terminliste

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Feb 2003

Siden med terminliste for barn og ungdom er oppdatert.


Se terminlisten her.



For terminoversikt for junior/senior gjelder Norges Judoforbunds Terminliste.



Nye videosnutter

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Feb 2003

Det er lagt til 10 nye videosnutter fra KM 2003 i arkivet vårt! Kretsmesterskapet 2003 ga NJJK 4 GULL.


Les reportasjen fra KM.


Det er totalt 51 videosnutter i arkivet.


Her ser du videosnuttene fra KM.



Stevnelederkurs

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Feb 2003

Deltagerne på kurset var:


Andre Sunde Nilsen, Eivind Skjollby, Dag Hodne, Atheesan Saravanapavan, Lars Vasaasen, May Linn Hystad, Kjetil Ellingsdalen, Therese Winger, Mathias Hansen, Lars Moland, Lasse Kristiansen og Kristoffer Halmøy.



Det ble undervist i følgende emner:


- Generell judokunnskap, hva går en judokamp ut på


- Alle funksjoner i et sekretariat for offisielle stevner i Norge


- Innveiing


- Grunnleggende kampregler


- Internasjonale kampregler (C-lisens)


- Praksis ved individuelle stevner og lagstevner


- Kommunikasjon mellom dommere og sekretariat


- Stevnereglement


- Ansvarshold, forsikring


- Stevneplanlegging, stevnekomitearbeid


- Økonomi, Budsjettering


- Markedsføring, innbydelse


- Alternative stevner og kampskjemaer


- Stevneevaluering


- Informasjon (presse, lagledere mm), resultatservice


- Stevnegjennomføring (åpning, tidsskjema, premieutdeling mm)


- Andre oppgaver ifm. stevne (mat, kiosk, utsmykning av stevnelokale, førstehjelp etc.)


- Trekking, utfylling/valg av kampskjemaer



Målet var å få flest mulig opp til så høy grad som mulig.


Arrangør 1:


- Funksjonær i Norgescup og mindre stevner



Arrangør 2:


- Stevneleder i Norgescup og mindre stevner


- Funksjonær i NM og mindre internasjonale stevner i Norge


- Minimumsnivå for fagpersoner i STK



Arrangør 3:


- Stevneleder i NM


- Funksjonær ved Åpent Skandinavisk Mesterskap og Nordisk Mesterskap i Norge


- Kvalifisert instruktør til nivå 1 og 2


- Minimumsnivå for leder i STK



På søndag 16. februar ble det avholdt eksamen.


Vi kommer tilbake med resultatet fra eksamen senere.



Kretsmesterskap 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Feb 2003

Krestsstevne for barn


Stian, Alexander og Vegard vare helt overlegne idag, og vant alle sine kamper. Christoffer og Brage gikk også veldig bra.


Linn, Mina og Embla var med på sitt første stevne, og møtte tøff motstand, men gjorde en kjempeinnsats...


Veldig bra av alle barnedeltagerne våre!



Ungdom


Marius og Magnus gikk sitt første stevne, og selv om det ikke ble noen seiere denne gang, gikk de veldig bra og lærte en masse. Sammen med Jørgen endte de uplassert.



Ole og Kenneth var også denne gang i samme klasse (som i Nyttårsstevnet som endte med 2xNJJK på pallen red. anm.). De var også i samme pulje, og Ole trakk det lengste strået dem imellom, og vant klassen. Kenneth endte på 5. plass.


Ole ble altså kretsmester, og har to seire av to mulige så langt i 2003.



I -55kg kom Øivind på 3.plass, mens Haakon kom på 4.plass i -50kg.



Juniorer


I -60kg møttes Lars M. og Atheesan til innbyrdes oppgjør. Atheesan gikk en veldig bra kamp, og ledet lenge med en yoko som var nær ved å bli ippon. Lars vant kampen til slutt, og ble også kretsmester i klassen.



I -73 kg imponerte Mathias stort. Han vant alle kampene sine på flotte ipponkast. Han ble kretsmester ved å slå Lars V. i finalen. Dobbelt NJJK altså, i klassen -73 kg.



Sånn på slutten...


Undertegnede vant sin klasse, -57kg for seniorer. Disse små tenåringene har ikke mye å stille opp med mot teknikkene til "BIG"-May Hystad. Litt heldig at jeg ikke trengte å gå hele kamper... De har jo søren meg økt kamptid for kvinner til 5 min!! men men...


Flott dag i Asker. 4 GULL til NJJK.



Videsonutter fra stevnet.



NJJK Online fyller 2 år

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Jan 2003

Undertegnede, Kristoffer Halmøy, er redaktør for internettsidene til NJJK. Vi fortsetter å få mange fine talbakemeldinger på siden vår, noe vi er meget fornøyde med.





Hva har skjedd på www.NJJK.no det siste året?


Vi gjør stadig småendringer på designet. Siden har vært omtrent som nå det siste året, men vi gjør stadig noen forbedringer. Vi har fått spesielt mye skryt av vår infoboks med et bilde, og link til flere bilder, samt en liten fakta-tekst.



Litt statistikk...


Sidene med flest treff i 2002 var bildegalleriene, og graderingspensumet. Nyhetene leses også av mange. Det siste året har vi hatt et snitt på 31 unike besøkende hver dag. Det er meget bra!



Bildearkivet vårt teller nå 197 bilder, i tillegg har vi 41 videosnutter.



Fremtiden for www.NJJK.no


Vi kommer til å fortsette å legge ut bilder/videosnutter, reportasjer fra turer, og stevnereferater.



Stor del av rekrutteringen til nybegynnerpartiet har kommet gjennom internettsiden, og det håper vi vil fortsette. Den brukes også daglig av medlemmene våre, og det er det bare å fortsette med!



Til slutt vil jeg bare takke alle som har bidratt til å utvikle sidene våre. Vi har fått mange flere bidragsytere det siste året, men sier ikke "nei takk" til enda flere.



NJJK i avisa!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Jan 2003

Onsdag 22/1 hadde vi besøk av en journalist fra Groruddalen / Akers Avis, som intervjuet og tok bilder av deltakerne i Nyttårsstevnet. Aartikkelen er planlagt i Groruddalen/Akers Avis Onsdag 29/1.




Nyttårsstevne 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Jan 2003

Alle NJJK sine utøvere viste utrolig mye bra judo i denne turneringen, og det kommer godt fram av resultatlisten nedenfor. I de tilfellene hvor det ikke ble medaljer var det kun små marginer som skilte og jeg er sikker på at dette klarer vi å snu til vår fordel neste gang. Det ble en lang og slitsom dag for de av oss som ble igjen til slutt, premieutdelningen var ikke ferdig før ca. kl. 19.30. Når det er sagt så skal det også sies at det var en utrolig fin dag, veldig moro å være lagleder for en gjeng som gjør det så bra og viser så mye fin judo.



Resultater:


Ungdom Gutter - 46 Kg: Ole Moland: 1. plass


Ungdom Gutter - 46 Kg: Kenneth Nygård : 2. plass


Ungdom Gutter - 55 Kg: Øyvind Stiansen : 3.plass


Ungdom Gutter - 60 Kg: Jørgen Bergquist : upl.


Ungdom Gutter -66 Kg: Martin Hemmer : upl.


Ungdom Jenter -52 Kg: Mette Johansen :1. plass


Junior Menn - 60 Kg: Lars Moland: 1. plass


Junior Menn -73 Kg: Lars Vasaasen: 3. plass


Kvinner - 63 Kg: May Linn Hystad: 1. plass


Menn -66 Kg: Lars Moland: 3.plass


Menn -73 Kg: Lars Vasaasen: upl.


Menn -81 Kg: Stig Atle Frey : 3. plass


Åpen Menn: Stig Atle Frey : 2. plass



Nybegynnerkurs i judo

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Jan 2003

Nybegynnerkurs i judo starter mandag den 20. januar.


Treningstidene er mandager og onsdager fra 17:30 til 18:30.


Påmelding på mail: judo@njjk.no eller ved oppmøte.


Oppdaterte sider for semesteret:


[Treningstider] - [Info for nybegynnere]


[Judotrenerne] - [Foreløpig terminliste]


[Kontaktpersoner] - [Priser]